Blåsa (14/365)

img_6562Kan det kanske hjälpa att blåsa för att bättre hålla en eld vid liv ?

Det gjorde det men det tog drygt tre timmar innan Chicken in Bamboo, tillagad i regnskogen enligt tradition, var färdigt att äta. I mitt tycke var det inte gott alls men smakade inte heller illa, det smakade mest ingenting och jag tror att de glömde kryddorna. Att maten inte uppfyllde förväntningarna övervägdes tillfullo av upplevelsen, att få delta, lära lite och att vara med om något nytt.

Nu blev det många inlägg på en och samma dag, för att få ett sammanhang och för att komma lite ikapp. Hoppas du orkat läsa eller iallafall via bilderna kunnat ta del av det jag vill förmedla från regnskogen. Det var en upplevelserik utfärd från Kuching, som ligger i Sarawak på Borneo som ligger i Malaysia.
😀

logga2017


Publicerat

i

Comments

30 responses to “Blåsa (14/365)”

 1. mallan Avatar

  Vilken intressant bildserie med tillhörande fakta som du delar med dig av! Roligt att få lära sig något nytt. 🙂

  1. maltanita Avatar

   Roligt att du tycker det Malin 😀

 2. Anki Avatar
  Anki

  Nu har jag följt med på ditt spännande besök i regnskogen … med tillhörande matlagning … såå intressant och såå fina bilder! Tack för att du delar med dig av dina härliga upplevelser!

  1. maltanita Avatar

   Tack Anki, för att du ville följa med 🙂

 3. bpz3 Avatar

  Den bildserien var helt suverän. Är glad att jag fick vara med från första början. Ja, jag började med det “äldsta” inlägget och nu har jag kommit till sista bilden i serien. Det roliga här är att du måste vara tankeläsare… Ställde några frågor och hade några tankar. I det här inlägget fick jag svar på allt jag ville veta utom varför det var så svårt att hålla elden vid liv.

  Tusen tack för de fantastiskt fina bilderna och storyn. Love it! Nu har jag också lärt mig massor och är egentligen ganska så nöjd med att vi har en spis/ugn för tilagning av bland annat kyckling. Tänk så bortskämda vi är. Ändå är det faktiskt väldigt intressant och lärorikt att se hur saker och ting går till med bara “naturen” och en kniv till hjälp.

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla fina Beate för att du tog dig tid att skriva något till alla inlägg och jag blir så glad över att du uppskattade inläggen.

 4. Freja Avatar

  Vid sådana stunder är inte smaken på maten det viktigaste, upplevelsen måste vara värt allt!

  1. maltanita Avatar

   Visst är det så Freja.

 5. enlundabosbetraktelser Avatar

  Klart vi orkar titta och läsa om äventyret i regnskogen. Det är kul att få följa med på din häftiga färd genom magiskt område och natur

  1. maltanita Avatar

   Tack så jättemycket Annika för din kommentar.

 6. evacarolasvensson Avatar

  Härligt porträtt genom röken. Häftigt äventyr.

 7. Helena Avatar

  Vilken spännande och exotisk tolkning!

  1. maltanita Avatar

   Ja, det är det verkligen. Tack för din kommentar Helena.

 8. thyrakristina Avatar

  Häftigt tycker jag med!

 9. Jag Avatar

  Så spännande att få följa med ut i djungeln och ta del av hur man tillagar chicken in bamboo. Har aldrig ens hört talas om det tidigare, men namnet finns väl kvar som maträtt, antar jag för det känner jag igen. Vad förvånad jag blir över att det inte smakade mycket. Hade föreställt mig att det skulle vara saftigt och gott. Vad gäller att ha med det mesta av kycklingen så är jag van vid det, för så lagar maken kycklinggrytor, han gillar ben bl.a. En jättehärlig exotiskt bildserie med text till! Inte så lite avundsjuk är jag. Jag väljer att skriva bara här och bara gilla de andra inläggen, annars blir det för mycket på en gång. Men gillar alla bilderna/inläggen mycket.

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack snälla Du, för att du ville följa med och för dina för mig så värdefulla rader.

 10. claesbilder Avatar

  Perfekt till temat 🙂 Intressant och spännande att ta del av traditionen. Är också lite förvånad av det där med smaken. Trodde nog att det skulle vara en maträtt med mera sting 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Claes, ja, vi köpte ju med chili men undrar vart den tog vägen. Kan säga att Malaysisk mat skiljer sig betydligt från den Thailändska trots att det ligger så nära. Älskar kryddstark mat och även Thailand så jag hoppas på att resa dit snart igen då vi är i Malaysia, det ligger ju som sagt väldigt nära.

   1. claesbilder Avatar

    Ja, Thailand har mycket god mat 🙂

 11. Steve Avatar

  Även om måltiden inte smakade så mycket så torde det ha doftat mycket från både matlagning och omgivning. Doft och synintryck är ju oxå viktiga beståndsdelar i en måltid.

  1. maltanita Avatar

   Visst är det så. Tack för din kommentar Steve.

 12. Lealetar Avatar

  Så intressant! Har aldrig hört talas om att laga mat i bamburör förut. Spännande bilder. Denna är klockren på temat och fint fångad med röken runtom.

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla 🙂

 13. annettejuhlin Avatar

  Väldigt vackra, intressanta och exotiska bilder! Så spännande att läsa dina texter till bilderna, jag har lärt mig mycket om regnskogen och Kuching tack vare dig och dina bilder, så tack för det 🙂 Snyggt när man ser mannen anas bakom rökridån, och färgerna är som alltid fantastiska.

  1. maltanita Avatar

   Vad roligt att du tycker så Annette. Blir riktigt glad och inspirerad. Det jag inte är så glad i just nu är min layout, vill byta till något snyggare, renare tema, wp har ju ganska så många. Bekymret är bara att byter jag så förändras alla tidigare inlägg = det blir en enda röra 😉

 14. Mias Mix Avatar

  Skitbra bild och självklart har jag orkat läsa alla inlägg! Det gör jag med nöje 🙂 Må så gott fina du!

  1. maltanita Avatar

   Det samma Mia ❤❤

 15. mariawijk Avatar

  Trevlig serie med bilder från lunchen i det gröna. Spännande att gamla traditioner lever kvar och lärs ut fortfarande. Du har fångat det hela så fint med både komposition, färg och ljus.

  1. maltanita Avatar

   Tack Maria, blir glad över din kommentar 🙂

 16. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Snyggt fångat med röken som stiger upp framför killen. Jag kan nästan känna doften. 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d