Blåsa (14/365)

img_6562Kan det kanske hjälpa att blåsa för att bättre hålla en eld vid liv ?

Det gjorde det men det tog drygt tre timmar innan Chicken in Bamboo, tillagad i regnskogen enligt tradition, var färdigt att äta. I mitt tycke var det inte gott alls men smakade inte heller illa, det smakade mest ingenting och jag tror att de glömde kryddorna. Att maten inte uppfyllde förväntningarna övervägdes tillfullo av upplevelsen, att få delta, lära lite och att vara med om något nytt.

Nu blev det många inlägg på en och samma dag, för att få ett sammanhang och för att komma lite ikapp. Hoppas du orkat läsa eller iallafall via bilderna kunnat ta del av det jag vill förmedla från regnskogen. Det var en upplevelserik utfärd från Kuching, som ligger i Sarawak på Borneo som ligger i Malaysia.
😀

logga2017

30 replies to “Blåsa (14/365)

 1. Nu har jag följt med på ditt spännande besök i regnskogen … med tillhörande matlagning … såå intressant och såå fina bilder! Tack för att du delar med dig av dina härliga upplevelser!

 2. Den bildserien var helt suverän. Är glad att jag fick vara med från första början. Ja, jag började med det “äldsta” inlägget och nu har jag kommit till sista bilden i serien. Det roliga här är att du måste vara tankeläsare… Ställde några frågor och hade några tankar. I det här inlägget fick jag svar på allt jag ville veta utom varför det var så svårt att hålla elden vid liv.

  Tusen tack för de fantastiskt fina bilderna och storyn. Love it! Nu har jag också lärt mig massor och är egentligen ganska så nöjd med att vi har en spis/ugn för tilagning av bland annat kyckling. Tänk så bortskämda vi är. Ändå är det faktiskt väldigt intressant och lärorikt att se hur saker och ting går till med bara “naturen” och en kniv till hjälp.

  1. Tack snälla fina Beate för att du tog dig tid att skriva något till alla inlägg och jag blir så glad över att du uppskattade inläggen.

 3. Så spännande att få följa med ut i djungeln och ta del av hur man tillagar chicken in bamboo. Har aldrig ens hört talas om det tidigare, men namnet finns väl kvar som maträtt, antar jag för det känner jag igen. Vad förvånad jag blir över att det inte smakade mycket. Hade föreställt mig att det skulle vara saftigt och gott. Vad gäller att ha med det mesta av kycklingen så är jag van vid det, för så lagar maken kycklinggrytor, han gillar ben bl.a. En jättehärlig exotiskt bildserie med text till! Inte så lite avundsjuk är jag. Jag väljer att skriva bara här och bara gilla de andra inläggen, annars blir det för mycket på en gång. Men gillar alla bilderna/inläggen mycket.

 4. Perfekt till temat 🙂 Intressant och spännande att ta del av traditionen. Är också lite förvånad av det där med smaken. Trodde nog att det skulle vara en maträtt med mera sting 🙂

  1. Tack Claes, ja, vi köpte ju med chili men undrar vart den tog vägen. Kan säga att Malaysisk mat skiljer sig betydligt från den Thailändska trots att det ligger så nära. Älskar kryddstark mat och även Thailand så jag hoppas på att resa dit snart igen då vi är i Malaysia, det ligger ju som sagt väldigt nära.

 5. Även om måltiden inte smakade så mycket så torde det ha doftat mycket från både matlagning och omgivning. Doft och synintryck är ju oxå viktiga beståndsdelar i en måltid.

 6. Så intressant! Har aldrig hört talas om att laga mat i bamburör förut. Spännande bilder. Denna är klockren på temat och fint fångad med röken runtom.

 7. Väldigt vackra, intressanta och exotiska bilder! Så spännande att läsa dina texter till bilderna, jag har lärt mig mycket om regnskogen och Kuching tack vare dig och dina bilder, så tack för det 🙂 Snyggt när man ser mannen anas bakom rökridån, och färgerna är som alltid fantastiska.

  1. Vad roligt att du tycker så Annette. Blir riktigt glad och inspirerad. Det jag inte är så glad i just nu är min layout, vill byta till något snyggare, renare tema, wp har ju ganska så många. Bekymret är bara att byter jag så förändras alla tidigare inlägg = det blir en enda röra 😉

 8. Trevlig serie med bilder från lunchen i det gröna. Spännande att gamla traditioner lever kvar och lärs ut fortfarande. Du har fångat det hela så fint med både komposition, färg och ljus.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star