Kapad (10/365)

img_6473Här är en av de fyra invånare från Kampong Bidak Padawan som följde med oss utmed floden för att tillaga vår lunch, Chicken in Bamboo. Bambun han samlat in från skogen är kapad i lagom stora bitar.

De rengörs genom att fylla dem med flodvatten och grus och skaka om. Därefter fylls de med kyckling, bambuskott, ormbunke, vatten och annat som man finner ätbart i naturen innan de läggs på elden.

logga2017

9 replies to “Kapad (10/365)

 1. Skulle vara intressant att veta vad du tyckte om maten. Jag är ju ganska modig vad gäller mat som jag aldrig smakat. Älskar att testa “exotiska” maträtter.

 2. Snyggt foto med killen på en sten mitt i vattnet ! Vad människorna kan ändå om sin milö och så annorlunda liv och kunskaper de har om naturen och hur de kan använda den på. Faschinerande att få följa dina bilder in i regnskogens spännande värld ! Tack Anita för att du delar med dig av dina härliga upplevelser.
  Önskar dig en fin dag !
  Snöat under gårdagen så här surrar snöplogen för fullt just nu och jag har läst av termometern, – 4 grader. Kaaallt !
  Kram från Marie

  1. Tusen tack själv Marie, för att du ville följa med och för dina rader.
   Här har vi busväder idag, 12+, regn och blåsigt. Rena innesittarvädret 🙂
   Kram och ha en fin fortsatt tisdag ❤❤

   1. Usch vädre hos dig på Malta låter inte heller nåt vidare skönt. Då är det skönt att få va inne. Inget direkt fotoväder för dig då, om det inte handlar om vattendroppar förstås 🙂
    <3<3

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star