Går i färg (27/365)

img_7516-0Igår tog vi bilen och åkte till den lilla fiskebyn Marsaxlokk som ligger på den sydöstra delen av Malta. Här tas större delen av Maltas fiskfångst upp och på söndagar är det marknad då det säljs allt från nyfångad fisk, frukt och grönsaker till skor, kläder och tingeltangel.

Nu ville jag helst fotografera de traditionella Luzzubåtarna som tillsammans med större fiskebåtar ligger i hamnen, varav här är en av många och som alltid karaktäriseras av att de går i färg.


Publicerat

i

Comments

21 responses to “Går i färg (27/365)”

 1. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Åh, där är så mysigt att strosa runt, äta och dricka. Tror jag tog 300 bilder bara på båtarna när jag var där. 😂😂😂😍

 2. bpz3 Avatar

  Ved du vad Anita? Jag har faktiskt saknat de för Malta så karakteristiska färgglada båtarna här på din blogg. Alltså är jag extra glad att du lägger upp en bild på en idag. Å bättre objekt kunde du ju knappast välja för det temat 🙂 Å vill du veta en sak till? Ja, u har ju inget val,då jag tänker skriva det ändå 😉 Jag saknar faktiskt din gama header med Luzzubåten en aning. Japp, det gör jag. Därmed inte sagt att jag inte gillar din nya header, den andra var bara mera “Maltanita” om du förstår vad jag menar 😉

  1. maltanita Avatar

   Förstår precis vad du menar och är glad över att du skriver vad du tycker, jag frågade ju faktiskt 😀

 3. mariawijk Avatar

  De är verkligen fina med alla sin klara färger, de där båtarna. Fin bild och snyggt också med vattenreflexen i båtens sida.

 4. Geddfish Avatar

  Den underbart färgrika båten är fantastisk, väldigt snyggt komponerat proportionerligt.

 5. Steve Avatar

  Marsaxlokk och de traditionella båtarna känner jag till, men jag visste inte att de benämns Luzzubåtar. Vackra är dom i alla fall.

 6. nikonnettan Avatar

  En av mina favoritplatser på Malta :). De båtarna gjorde så starkt intryck på mig, just med färgerna ute i bukten, att de lever kvar i minnet än 🙂 Vackert komponerat av dig.

 7. Anki Avatar
  Anki

  Härliga färger … så typiska för Malta har jag förstått – snyggt komponerat med båtfören i förgrunden!

 8. thyrakristina Avatar

  Verkligen färgstarka och mycket härliga, dessa båtar…bra tolkat!

 9. Violen på Brandholmen Avatar

  Älskar de färgglada båtarna på Malta! Läcker bild som gör mig glad i sinnet!
  Ha det bra på din ö

 10. Jag Avatar

  De där båtarna… måste leta reda på mina Maltafoton. Och ögat sitter där. Undrar om man målar om dem varje år, den här ser nymålad ut, så blank att vattnet blänker under ögat. Snyggt foto.

 11. evacarolasvensson Avatar

  De är så vackra och färgglada, bilder med dessa i gör att jag blir glad.

 12. enlundabosbetraktelser Avatar

  Jag blir alltid glad av dina färgglada bilder från Malta. Så unika och fina båtar

  1. maltanita Avatar

   Den kommentaren värmde 😀

 13. mallan Avatar

  De är så fina de där båtarna! Härligt färgglada så man blir på gott humör.

 14. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Ååå de där båtarna älskar jag bara !! Jag kan sitta och drömma mig bort riktigt när jag ser dom. Så fint ljus som vanligt och fin spegling på vattenytan. Mkt fint komponerat med att du bara tagit med en del av båten och att man ser battnet bredvid. Snyggt jobbat ! 🙂

  1. maltanita Avatar

   Det var en fin kommentar som värmde. Tack Marie.

 15. Kerstin Avatar

  Jag ställer mig i kören och sjunger med i kören: Jag älskar dessa båtar:=)) Underbara färger och de´ gör mig så gla´:=)

  1. maltanita Avatar

   Härligt Kerstin och tusen tack för dina positiva rader ❤

 16. Anneli - A'la Foto Avatar

  Så läckert och färggrant!! Och så många kommentarer du har! Jag är så glad att det finns någon blogg som överlever dessa dagar! Hos mig är det ganska dött men å andra sidan gör jag denna utmaning för min egen kreativitets skull!

 17. claesbilder Avatar

  Obestridligt 🙂 Gillar också den där lilla ljusreflektionen i båtens för.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: