En glimt (48/365)

img_6736-psDen här lilla Orangutangen har varit med i min blogg tidigare i år men inte i fotoutmaningen så den får vara med igen. Har inte hunnit ta så många bilder ännu då vi bara varit här i Malaysia i några dagar.

Orangutanger finns bara här på Borneo och i Indonesien på Sumatra och att bara få en glimt av dem i sin rätta miljö känns stort. Egentligen heter dessa fantastiska djur Orang Hutan som betyder skogsmänniska.

17 replies to “En glimt (48/365)

  1. Håller med Steve – en härlig glimt av den söta bebisen. Å tack för infon också, det visste jag inte att orangutanger egentligen heter Orang Hutan som betyder skogsmänniska. Namnet passar ju faktiskt perfekt då de lever i skogen.

  2. Det är bara de vilda aporna, som får apa sig. Har varit hos tandläkaren idag det blev en snabb utdragen historia, nu har jag bara 2 visdomständer kvar. Måste vara rädd om dem. Fin bild lyckades du med att få.
    Svante

  3. Å så söt liten skogsmänniska. Blir varm i hjärtat av din fina bild av lilla ungen. Man känner ödmjukhet inför de underbara djuren. Hoppas ni får uppleva många fina stunder av djuren där borta.
    Snyggt fångat och klockrent på temat.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star