Nyfiken (57/365)

img_8419-0Mötte den här fina lilla fågeln när jag var ute och gick här i Kuching för någon dag sen. Vet inte om den är unik eller vanlig, har aldrig sett någon som ser ut så här men är heller inte kunning alls när det gäller fåglar.

För den som är kunnig kanske fjäderdräkten, den blå näbben liksom det gröna runt ögat avslöjar arten som är i storlek ungefär som en duva. Den verkade lite nyfiken där den stod ensam på torget och vilset såg sig omkring. Själv är jag väldigt nyfiken på vad det kan vara för fågel.

26 replies to “Nyfiken (57/365)

 1. Nog ser den lite ut som en duva. Det finns en som heter zebraduva, men jag vet inte alls om den kan ha de färgerna. Fint foto fick du på den.

  1. Tack, visst är det en Zebra duva ! Iallafall är den väldigt lik då jag tittade på bilder via Goggle.
   En “(o-)vanlig duva alltså 😀

 2. Så fint fågelfoto! Har ingen aning, men har googlat och tror nog också på zebraduva 🙂

 3. Tänk vilka engagerade och nyfikna läsare du har Anita! De flesta – inklusive jag själv googlade och kom fram till att det är en zebraduva. Den är väldans söt kan jag säga. Gillar duvans färgglada fjädrar och de stora ögonen. Å kolla h*ns näbb är betydligt längre och “spetsigare” än den hos “vanliga” duvor.

 4. Jag läser i kommentarer, att det mesta är sagt om denna vackra duva. Jag är absolut ingen fågelexpert, men kan njuta av skönheten, vilken du fångat så fint 😀
  Det som är härligt med bloggen, är att man kan ställa en fråga, och få engagerade svar och förslag! Underbart.
  Nu ska jag, som lekt sångfågel i kväll i kören, godnatta mig, så kram 💙

 5. Den ser ut som den hamnat lite fel. Tyvärr kan jag inte stilla din nyfikenhet. Jag har fullt upp med att försöka identifiera fåglarna här ute i trädgården.

 6. Vad kul att du stötte på den där lilla sötingen. Så vacker fjäderdräkt och med den söta lilla tofsen.Visst den ser onekligen lite nyfiken ut. Så fint du har lyckats fånga den på bild i just rätt ögonblick för att man ska få känslan av nyfikenhet.
  Fåglar är fina !

 7. Vacker duva du fångat i ett foto som harmonierar fint. Instämmer med tidigare talare. Jag zoomade in på telefonen för att titta närmare på fåglar och upptäckte att fotot är vackert även som beskuret. Då kommer man lite närmare fågeln och kan njuta av dess detaljer.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star