Återseende (59/365)

De här bilderna tog jag i början av februari, ett återseende, en fröjd för ögat då Mandelträden var i full blom och våren på väg. Idag bär träden inga blommor längre men jag tror Mimosan blommar hemma på Malta nu.
Här sitter jag i Malaysia, på Borneo, i Sarawak i staden Kuching och tittar på bilder som jag tog på Malta innan vi flög hit. Här blommar inga Mandelträd och hittills har den mesta tiden gått åt till arbete medan kameran fått vila. Men till helgen hoppas jag att vi kan göra en utflykt med bilen och senare en weekend till Singapore.


Publicerat

i

Comments

28 responses to “Återseende (59/365)”

 1. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Mandelträd är så vackra. Och vilken lyx du har som har två härliga ställen at bo på. 🙂

  1. maltanita Avatar

   Ja, ibland måste jag nypa mig själv i armen 😉

 2. Lantlivsbilder Avatar

  Fina bilder på blommande träd. Hos mig blommar endast frostrosor. Ska försöka mig på en promenad, men jag får tillräcklig motion bara av att ta på mig kläder, så jag inte ska frysa. Solen har börjat lysa, så kanske jag inte behöver alla kläder. Fryser jag är det ju bara att gå hem igen.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Frostrosor är också vackra. Hoppas du inte frös under din promenad.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Usch jo, visst frös jag på hemgången, för då kom nordanvinden från norr, och den är kall varifrån den än kommer.
    Svante

 3. Anki Avatar
  Anki

  Fantastiska blommor och såå vackra mot den blå himlen!

 4. enlundabosbetraktelser Avatar

  magiskt! Gillar bild nummer två bäst.

 5. bpz3 Avatar

  Otroligt vackra bilder med en suverän blå Maltahimmel:-) Varje gång jag se blommorna från mandelträd så tänker jag på körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Gillar ju inte rosa, men för mandelträd och körsbärsträd gör jag ett undantag;-)

  1. maltanita Avatar

   Tänkte också på Körsbärsblomningen i Kungsan när jag tog fram bilderna. Snart så blommar det även hos dig… 😉

 6. evacarolasvensson Avatar

  Så vackra blommor. Fantastisk färg på dem. Har uppe är det för kallt för dessa.

 7. Steve Avatar

  Visst är det så att det finns återseenden och så finns det återseenden.

 8. nikonnettan Avatar

  Tack för att du lärde mig hur ett mandelträd ser ut. Väldigt vackra blommor. Båda bilderna är vackra. Jag fastnar särskilt för den lägre, där det var en kvist eget majestät. Vackra toner och bokeh som ger bilden en poetisk känsla. Fin komposition.

 9. Kerstin Avatar

  Å så vackert. Nu längtar jag verkligen efter att snön ska smälta och att jag får hitta nån form av vårtecken.

 10. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Du skapar en härlig längtan med de fina bilderna. Mandelsblom, mimosa och körsbär kan man se något vackrare…..

 11. Kristallina Avatar

  Så vackert! Det behöver vi nu och jag längtar…..

 12. canonullis Avatar

  Underbara bilder på mandelträdet! En undran bara: doftar de mandel eller “bara” blommigt? Otroligt vackra blommor i alla fall. 🙂

 13. Helena Avatar

  Så vackert med mandelträd. 🙂 Påminner lite om vårt äppelträd och jag fick så mycket känsla av junimånad här i norra Sverige när jag tittar på ditt vackra foto!

 14. thyrakristina Avatar

  Underbara bilder av underbart vackra blommor!

 15. Susanne Avatar

  ÅÅ så fina blombilder. Roligt du är med i fotoutmaningen i år. Jag hoppade över i år, men är in och tittar runt och hämtar lite inspiration. Du har som alltid lika fina bilder. Häftigt att bo i Malaysia, delar av året.

  1. maltanita Avatar

   Tack Susanne, roligt att du kikade in hos mig. Minns jag rätt så skulle du plugga och därför hoppade över. Hoppas det går bra för dig 🙂

   1. Susanne Avatar

    Du minns rätt, har gått en fotokurs och de gick bara fint. Försöker lära mig mer om montage i Photoshop, använda Lightroom mm så därför är jag ej mer i år. Men använder ändå årets temalistan och sätter in bilder då jag har tid och lust, bara för att de är så kul och vill inte släppa fotobloggande helt.

 16. mallan Avatar

  Välkommet återseende! Inget som finns hos oss men jag förstår att det är underbart när mandelträden blommar. Mycket snyggt med blommans färger mot den blå himlen. Själv välkomnar jag vårvintern med underbara promenader på isen.

  1. maltanita Avatar

   Tack Malin, förstår att det finns mycket att glädjas åt även i Vinterlandet 🙂

 17. mariawijk Avatar

  Så vackra! Såg att mina snödroppar tittat fram men i morse var de täckta med en dryg decimeter snö igen…

  1. maltanita Avatar

   Typsikt, men snart tittar snödropparna upp igen 🙂 Tack för din kommentar Maria.

 18. claesbilder Avatar

  Så vackra i sig själva och mot den blå himlen.

 19. Christrog Avatar

  Vackra bilder! Det blir så otroligt vackert med den enorma mängd blommor man ser när träden blommar.

  1. maltanita Avatar

   Tack för din kommentar Christrog.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d