17 replies to “Rep (94/365)

 1. Repknutar är ju så snygga. Robust, men ändå en rund och mjuk form. Extra snyggt när repändarna splitsas och spretar, det blev en fin kontrast mot knutens mjuka form. Jag gissar att ena repänden fortsätter åt höger i bild och sitter fast i något, kanske en båt? Annars hade det blivit litet mer symmetri i bilden om även den repänden var splitsad som de andra.

  Liked by 1 person

  1. Tack för dina rader Annette. Det var lite långt till den andra änden för att få båda med på bild. Repet sitter fast i träpålar som tillsammans fungerar som ett staket. Eller snarare en markering att inte gå över till andra sidan.

   Liked by 1 person

 2. Spår av människa! Vad symboliserar ett rep? Ett fäste i tillvaron? Att hålla fast något eller någon? Att själv bli fast? Räddningslina eller strypsnara? Och vad är då ett uttjänt rep, en trasig repstump runt en ruttnande påle i vassen?
  Ellington

  Liked by 1 person

  1. Intressant och roligt med så många tankar runt en bild. En strypsnara kan vi helt utesluta, här handlar det om att hålla fast något, inte någon. Tack för dina rader Arletta, uppskattas mycket.

   Liked by 1 person

 3. När jag läste rubriken trodde jag att du skulle visa en förtöjning av en båt. Å som vanligt blev jag positivt överraskad här hos dig. Kul att du skrev en förklaring till Annette om vilken funktion repet har.
  Snyggt är det i alla fall mitt bland de gröna bladen.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star