Välvårdad (95/365)

Kan man kalla en stat för välvårdad, då tillhör Singapore en av dem. Här är det rent och prydligt på gator och torg. Inget klotter och brottsligheten nära på obefintlig. Det är dyrt att ha bil här vilket leder till minskning av föroreningar då många väljer det kommunala nätet. För mig känns Singapore som en välvårdad, futuristisk metropol med en blomstrande stadsbild. Skulle inte kunna tänka mig att bo här men reser gärna hit igen.

25 replies to “Välvårdad (95/365)

 1. Vilket fantastiskt foto! Man sugs verkligen in i bilden på grund av linjerna som bildas av gångbron och räcket. Älskar kontrasterna också, mellan det modernt futuristiska i blankt stål och den frodiga växtligheten. Det ser verkligen väldigt prydligt ut.

  Liked by 1 person

 2. Tillbringade juldagen 1979 i Singapore på väg fr San Francisco till Jakarta. Maken, som rökte pipa,
  tände den och kom då på, att man inte fick kasta NÅNting på gatan, så stack tändstickan i fickan.
  Var där med dottern 1982 ett par dagar för sightseeing. Otroligt ren och fin stad. Sista ggn jag var där,
  1993, hade den nya flygplatsen byggts. Den är alldeles fantastisk; skulle kunna bo där en vecka. 🙂
  Metron var också ganska ny – underbar. Ja, det är nog den renaste och vackraste plats, som finns,
  men har också nackdelar, då ledaren är vad jag hört “beneficial dictator”. otroligt strickta lagar. Den
  sista jag hört om, var att tuggummi är absolut förbjudet att ta med sej in i staten. En amerikansk tonåring
  som hade rispat en bil, blev piskad som straff. – Som du säjer; skulle inte vilja bo där men att
  komma som turist är givande.

  Liked by 1 person

  1. Men vad glad jag blir för din kommentar Ruth och för ditt besök här hos mig. Har ju “sett” dig ganska så ofta hos Beate och förstått att du inte har en egen blogg där vi kan besöka dig. Så roligt att läsa om dina minnen och jag uppskattar mycket att mitt inlägg framkallar dem. Ja, det finns nackdelar som du skriver, det är en diktatur och lagarna kan i vissa fall tyckas gå till överdrift. Fotograferade i Metron och läste först efteråt att det var förbjudet 😕 Men det fanns heller inga skyltar som talade om att det var förbjudet så det kanske inte är sant. 🙂

   Like

 3. Precis som jag skrev igår. Singapore är verkligen välvårdad och din bild förmedlar just hur skyskrapare kan samsas med parker och andra grönområden. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där, men då måste jag först sluta röka;-) För i Singapore får man bara röka om man befinner sig 500 meter från närmaste bebyggelse, vilket jag tror är nog omöjligt med tanke på hur staten och staden är “konstruerade”.

  Like

 4. Det ser t.o.m. nystädat ut. Gillar att du fick med dig en människa som “går in” i bilden. Otroliga kontraster. Det gröna och de fantastiska byggnader i bakgrunden.

  Like

 5. Det ser verkligen välvårdat ut! Vackra färger och fint perspektiv. Jag funderar däremot var alla människor är? Ser tomt ut för att vara en storstad.

  Like

 6. Fint att få med sig en levande person i bilden, det gör det hela mera livfullt. Min blick fastnar på personen med ryggan, helt ofelbart 😀
  Ser väldigt sterilt och välkonstruerat ut. Och var är alla andra människor?
  Din bild föder tankar.
  Kram ❤

  Like

 7. Vilken fantastisk bild – så perfekt med ett djup som gör att man riktigt sugs in! Så rent och fint och folktomt att det nästan ser lite sterilt ut! Bra att du fick med en levande människa och kul med skyltarna – 70 km – wow!

  Liked by 1 person

 8. Jättevacker bild! En i min familj besökte staden för ca 20 år sedan och hon hade så svårt att vara utan tuggummi 🙂 så det jag minns att hon ofta berättar var just vad som inte fick förekomma, men så ser det ju otroligt vackert och prydligt ut också!

  Liked by 1 person

 9. Det är strängeligen förbjudet och förenat med böter att ens kasta en fimp eller ett kolapapper på gator och trotoarer i Singapore, så att det ser rent ut är inte svårt att förstå. Landet är ett av världens mest välordnade, men det visste du säkert redan.

  /Skvitt

  Liked by 1 person

 10. Ser verkligen rent och fräscht ut. Roligt att se att de är så grönt också mitt bland alla moderna byggnader. Skulle gärna kunna besöka Singapore.

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star