Välvårdad (95/365)

Kan man kalla en stat för välvårdad, då tillhör Singapore en av dem. Här är det rent och prydligt på gator och torg. Inget klotter och brottsligheten nära på obefintlig. Det är dyrt att ha bil här vilket leder till minskning av föroreningar då många väljer det kommunala nätet. För mig känns Singapore som en välvårdad, futuristisk metropol med en blomstrande stadsbild. Skulle inte kunna tänka mig att bo här men reser gärna hit igen.


Publicerat

i

Comments

25 responses to “Välvårdad (95/365)”

 1. annettejuhlin Avatar

  Vilket fantastiskt foto! Man sugs verkligen in i bilden på grund av linjerna som bildas av gångbron och räcket. Älskar kontrasterna också, mellan det modernt futuristiska i blankt stål och den frodiga växtligheten. Det ser verkligen väldigt prydligt ut.

  1. maltanita Avatar

   Tack Annette för din så positiva kommentar, blir verkligen jätteglad. Vet ju att du är en duktig fotograf och även tittar på detaljer.

 2. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Hört mycket om den staden från bekanta. Skulle vara väldigt intressant att se. 😊

 3. Ruth i Virginia Avatar
  Ruth i Virginia

  Tillbringade juldagen 1979 i Singapore på väg fr San Francisco till Jakarta. Maken, som rökte pipa,
  tände den och kom då på, att man inte fick kasta NÅNting på gatan, så stack tändstickan i fickan.
  Var där med dottern 1982 ett par dagar för sightseeing. Otroligt ren och fin stad. Sista ggn jag var där,
  1993, hade den nya flygplatsen byggts. Den är alldeles fantastisk; skulle kunna bo där en vecka. 🙂
  Metron var också ganska ny – underbar. Ja, det är nog den renaste och vackraste plats, som finns,
  men har också nackdelar, då ledaren är vad jag hört “beneficial dictator”. otroligt strickta lagar. Den
  sista jag hört om, var att tuggummi är absolut förbjudet att ta med sej in i staten. En amerikansk tonåring
  som hade rispat en bil, blev piskad som straff. – Som du säjer; skulle inte vilja bo där men att
  komma som turist är givande.

  1. maltanita Avatar

   Men vad glad jag blir för din kommentar Ruth och för ditt besök här hos mig. Har ju “sett” dig ganska så ofta hos Beate och förstått att du inte har en egen blogg där vi kan besöka dig. Så roligt att läsa om dina minnen och jag uppskattar mycket att mitt inlägg framkallar dem. Ja, det finns nackdelar som du skriver, det är en diktatur och lagarna kan i vissa fall tyckas gå till överdrift. Fotograferade i Metron och läste först efteråt att det var förbjudet 😕 Men det fanns heller inga skyltar som talade om att det var förbjudet så det kanske inte är sant. 🙂

 4. Lantlivsbilder Avatar

  Jag skulle aldrig kunna bo där, när man måste gå i 70 km/tim, och inte få stanna, på gångbanorna.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Hahaa… tänkte faktiskt på dig när det gällde skyltarna och att du skulle hitta på något för att vrida till det hela 😉 Uppskattat !

 5. Steve Avatar

  Genom bloggen marinasbay (http://marinasbay.blogspot.se/) har jag lärt känna Singapore som en bl. a. mycket välvårdad plats.

 6. bpz3 Avatar

  Precis som jag skrev igår. Singapore är verkligen välvårdad och din bild förmedlar just hur skyskrapare kan samsas med parker och andra grönområden. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där, men då måste jag först sluta röka;-) För i Singapore får man bara röka om man befinner sig 500 meter från närmaste bebyggelse, vilket jag tror är nog omöjligt med tanke på hur staten och staden är “konstruerade”.

 7. evacarolasvensson Avatar

  Fint djup in i bilden, bra linjer. Vackert och rent absolut välvårdad stad låter klokt för oss och miljön.

 8. Kristallina Avatar

  Det ser t.o.m. nystädat ut. Gillar att du fick med dig en människa som “går in” i bilden. Otroliga kontraster. Det gröna och de fantastiska byggnader i bakgrunden.

 9. enlundabosbetraktelser Avatar

  Smart och klockrent tolkat. Kan hålla med dig en väldigt ren och välvårdad stad. Trevlig stad, roligt att besöka men inget jag skulle vilja bo i

 10. mallan Avatar

  Det ser verkligen välvårdat ut! Vackra färger och fint perspektiv. Jag funderar däremot var alla människor är? Ser tomt ut för att vara en storstad.

 11. Geddfish Avatar

  Fint att få med sig en levande person i bilden, det gör det hela mera livfullt. Min blick fastnar på personen med ryggan, helt ofelbart 😀
  Ser väldigt sterilt och välkonstruerat ut. Och var är alla andra människor?
  Din bild föder tankar.
  Kram <3

 12. Anki Avatar
  Anki

  Vilken fantastisk bild – så perfekt med ett djup som gör att man riktigt sugs in! Så rent och fint och folktomt att det nästan ser lite sterilt ut! Bra att du fick med en levande människa och kul med skyltarna – 70 km – wow!

  1. maltanita Avatar

   Tack Anki!

 13. mariawijk Avatar

  Snygga kontraster mellan de mjuka växterna och de hårda, nästan futuristiska byggnaderna i bakgrunden. Fint djup i bilden som drar blicken inåt/bortåt i bilden.

 14. johannamariaphoto Avatar

  Jättevacker bild! En i min familj besökte staden för ca 20 år sedan och hon hade så svårt att vara utan tuggummi 🙂 så det jag minns att hon ofta berättar var just vad som inte fick förekomma, men så ser det ju otroligt vackert och prydligt ut också!

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla för din fina kommentar.

 15. thyrakristina Avatar

  Fantastisk bild, vilken djup och ljus!

  1. maltanita Avatar

   Tack Thyrakristina.

 16. Eaqhan Avatar

  Det är strängeligen förbjudet och förenat med böter att ens kasta en fimp eller ett kolapapper på gator och trotoarer i Singapore, så att det ser rent ut är inte svårt att förstå. Landet är ett av världens mest välordnade, men det visste du säkert redan.

  /Skvitt

  1. maltanita Avatar

   Ja, och det finns säkerligen mycket kvar som är mer eller mindre värt att veta 🙂

   1. Eaqhan Avatar

    Självklart.

    /Skvitt

 17. Susanne Avatar

  Ser verkligen rent och fräscht ut. Roligt att se att de är så grönt också mitt bland alla moderna byggnader. Skulle gärna kunna besöka Singapore.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d