Nätverk (97/365)

På tunnelbanan i Singapore, eller MRT, Mass Rapid Transit som den egentligen heter. Ett väl utbyggt nätverk där man enkelt tar sig från en plats till en annan. Till synes, nära på kliniskt rent och gott om plats för stående. Någon rusningstrafik märks inte, men vi kanske inte åkte när de flesta andra åker, eller så är det så här det är.

32 replies to “Nätverk (97/365)

 1. MRT driver förresten även Stockholms tunnelbana. Å den är då inte lika skinande ren som din vagn kan jag ju säga. Antar att t-banan i Singapore har a/c, ett måste väl med tanke på klimatet och att sätena är i plast. Ja, sätena här är ju i textil, men a/c har då inte vagnarna…

  Liked by 1 person

 2. Jag körde både buss, och tunnelbana i Stockholm, men jag slutade 1988, med förtidspension, efter en a-skada. Har inte åkt varken buss, eller t-bana sedan dess. Så rent och välvårdat var det inte i vagnarna på min tid, som den vagnen du visar upp.
  Svante

  Liked by 1 person

 3. Häftigt perspektiv! Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har spenderat åtskilliga timmar i dess tunnelbana och den var långt ifrån så här ren. Nu bor jag i Blekinge och här finns ingen tunnelbaka och knappt några vanliga tåg heller för den delen.

  Liked by 1 person

  1. Tack för din kommentar Ludwig. Är också född och uppvuxen i Stockholm och när jag var liten var tunnelbanan grön. Idag är standarden betydligt högre. Bor ju på Malta och där finns varken tunnelbana eller tåg. Saknar det inte heller 🙂

   Liked by 1 person

 4. Singapore – du skildrar staden som en arkitekternas drömscenario, en samhällsplanerarnas paradis, futuristiskt i sin renhet både i linjer, ytor och miljö. Du vill inte bo där, säger du. Jag undrar hur de människor som bor där upplever livet.
  Ellington

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star