Nätverk (97/365)

På tunnelbanan i Singapore, eller MRT, Mass Rapid Transit som den egentligen heter. Ett väl utbyggt nätverk där man enkelt tar sig från en plats till en annan. Till synes, nära på kliniskt rent och gott om plats för stående. Någon rusningstrafik märks inte, men vi kanske inte åkte när de flesta andra åker, eller så är det så här det är.

32 replies to “Nätverk (97/365)

 1. MRT driver förresten även Stockholms tunnelbana. Å den är då inte lika skinande ren som din vagn kan jag ju säga. Antar att t-banan i Singapore har a/c, ett måste väl med tanke på klimatet och att sätena är i plast. Ja, sätena här är ju i textil, men a/c har då inte vagnarna…

 2. Jag körde både buss, och tunnelbana i Stockholm, men jag slutade 1988, med förtidspension, efter en a-skada. Har inte åkt varken buss, eller t-bana sedan dess. Så rent och välvårdat var det inte i vagnarna på min tid, som den vagnen du visar upp.
  Svante

 3. Vagnen ser helt ny ut! Och ingen trängsel verkar det vara heller, men det kanske inte är rusningstid. Snyggt djup även i denna bild!

 4. Så härlig bild! Vad fantastiskt att få se en tunnelbanevagn som är så ren (på flera sätt). Ser ut att vara en reklambild för att det ser så perfekt ut 🙂

 5. Vilken skillnad mot tunnelbanan i Stockholm även om det är flera år sedan jag åkte den. Snyggt fotat!

 6. Häftigt perspektiv! Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har spenderat åtskilliga timmar i dess tunnelbana och den var långt ifrån så här ren. Nu bor jag i Blekinge och här finns ingen tunnelbaka och knappt några vanliga tåg heller för den delen.

  1. Tack för din kommentar Ludwig. Är också född och uppvuxen i Stockholm och när jag var liten var tunnelbanan grön. Idag är standarden betydligt högre. Bor ju på Malta och där finns varken tunnelbana eller tåg. Saknar det inte heller 🙂

 7. Singapore – du skildrar staden som en arkitekternas drömscenario, en samhällsplanerarnas paradis, futuristiskt i sin renhet både i linjer, ytor och miljö. Du vill inte bo där, säger du. Jag undrar hur de människor som bor där upplever livet.
  Ellington

  1. Det är nog ingen skillnad här eller där när det gäller vardagens rutiner som vi oftast själva skapar. Tack för dina rader Arletta.

 8. Det är nog trångt när alla ska till och från jobbet. Jag tror det gjorde sig bäst bildmässigt utan allt för mycket folk.

  /Skvitt

  1. Kanske tur också, läste efteråt att det är strängt förbjudet att fotografera inne i vagnarna. Med det fanns det inga skyltar som talade om.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star