En doft av sommar (113/365)

Igår söndag tog vi bilen ut på landet här på Malta. Termometern orkade knappt nå upp till 20+ men det kändes helt underbart. Det är grönt på ön nu, ängarna är fyllda av gula blommor där Vallmon bryter av med sina röda färg. I medelhavet är det 17 och på stränderna låg många och njöt i solen medan andra tog årets första dopp.Ville så gärna föreviga allt det här och kom hem med över hundra bilder men de blev inte bra och jag fick slänga nästan alla. Hoppas ändå kunna förmedla lite vårkänsla, eller kanske hellre, en doft av sommar.

24 replies to “En doft av sommar (113/365)

  1. En doft av sommar är nog precis vad de flesta av dina läsare behöver just nu, när de överösas med klass 2 varningar om 20 centimeter snö. Å jag som har ungefär samma väder som du njuter faktiskt också av den fina ängen. För det konstiga är att här finns inga “vilda” blommor alls. Det enda blommorna jag sett som faktiskt blomstrar är de i trädgårdar, och där är det en trädgårdsmästare som sköter om dom – rika villaägare du förstår.

  2. Jag längar verkligen efter sommaren. Råkar man så på radion eller tv:n här hemmavid så blir man bombarderad av snölarm och halkolyckor. Jag har inte vågat lägga på sommardäcken ännu. 🙂

  3. Absolut lyckas du med det! Behövs verkligen, då vi vaknade med en decimeter nysnö på morgonen. Den är våren är seeeeeg hos oss i år…

  4. Du förmedlar både sommar och vårkänslor till oss som har fortfarande vinterjackorna på oss… Välbehövande att vila ögonen på vackra Vallmos efter en kylig dag på jobbet!

  5. Tack så mycket för en doft av sommar. Det kan man behöva när termometern pendlar mellan -2 och +2 grader.
    Underbara sommarbilder och härliga färger.

  6. Så fina bilder! Den översta är så fint komponerad med trädet som ramar in bilden och så muren med blommorna i framkant. Jag gillar att trädet i bakgrunden är med, det ger djup i bilden, blicken dras bakåt på ett annat sätt än jag tror den skulle ha gjort om du valt en vinkel där trädet i bakgrunden inte var med. Fotot på blommorna och sädesaxen är kanske den vackraste av dem. Färgerna är fantastiska och så fint när du fotat litet, litet underifrån så att man fortfarande ser blommorna men även får med den blå himlen som bakgrund. Är det här den vackraste perioden på Malta, innan det blir för torrt? Vi har ju inte nått dit riktigt än som du kanske hört och läst, med minusgrader på nätterna. Men i går var det + 19 grader här, då vaknar alla till liv igen, både växter och människor 🙂 Ha det fint!

  7. Härligt somriga bilder som verkligen förmedlar det du är ute efter. Jag tycker att de båda bilderna kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Bra jobbat – som alltid! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star