Funkis (118/365)

Så här såg de flesta av bostadshusen ut i förorten söder om Stockholm där jag växte upp under åren 60-70 tal. Idag ser det på många platser ut precis likadant. Det renoveras medan funktionen som fått styra formen bevaras.

Eget tema 3/Funkis

Comments

9 responses to “Funkis (118/365)”

  1. Lantlivsbilder Avatar

    Det liknar husen på Boråsvägen i Hammarbyhöjden, där jag tillbringade mina första 10 år. Där var himlen också alltid blå, utom när det regnade.
    Svante

    1. maltanita Avatar

      Eller hur, himlen var alltid blå när vi var små, förutom när det regnade men det gjorde det ju inte lika ofta som idag 😉

      1. Lantlivsbilder Avatar

        När jag var barn, så blev jag solbränd, och ofta alldeles för mycket. Det blev ju riktig solsveda, och sedan flagnade det av. Med den sol vi har idag är det ingen risk att bli sönderbränd. Det är ju alldeles för kallt för att ta av kläderna.
        Svante

  2. bpz3 Avatar

    Tänkte också på Hammarbyhöjden och Blåsut när jag såg huset. Tycker det är fint att de bevaras och rustas upp. I Täby gör man precis tvärtom och jämnar dessa fina funkisbyggnaderna till marken, nå’t som irriterar mig rejält.

  3. Kristallina Avatar

    Det temat hade jag aldrig kommit på själv. Det finns även villor som är byggt i Funkis stil. Har sett flera stycken i Halland.

  4. Steve Avatar

    Bevara och rusta ter sig så mycket klokare än att bara jämna med marken och bygga nytt. Inte överallt kanske, men några minnen från svunna tider mår vi bra av att bära med oss in i framtiden.

  5. evacarolasvensson Avatar

    Kul tema, hoppas att det kommer med nästa år. Kul att kika på husen när man reser, finns mycket att titta på.

  6. thyrakristina Avatar

    Vilket roligt tema!

  7. skrifvarstugan Avatar

    Det var tider det och funkis var vanligt då. En fin tolkning och snyggt mot den klarblå himlen. Nu kan man se nybyggda funkishus nere i Linköping.

Your comment is valuable❣️

WordPress.com.

Translate »

Discover more from Anita's Images

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading