Image

Tant (122/365)

 .En äldre dam på promenad i Gamla stan. Tycker det liknar en tant men vad är egentligen en tant och när blir man tant ? Läser att Kvinnor anses vara tanter när de synes vara osynliga som sinnliga varelser !
Motsvarigheten ska då vara Gubbe men jag tänker Farbror som känns lite mer släktbetonat 😉

Den mest positiva och absolut finaste definitionen jag någonsin hört om tanter finns bland kommentarerna. “Glöm inte att gamla tanter, är coola Tjejer, som fått leva länge.” Tack Svante!

Eget tema 4 / Tant

 

29 thoughts on “Tant (122/365)

   1. Jag har lagt ut ett inlägg, om gamla gubbar, med samma tema. Har haft den liggande i ett par år.
    Svante

    Like

 1. När man uppnått tantstadiet så går man så klart mitt i gatan.
  Så mycket liv i den bilden med tant som möter yngre kvinna med barnvagn där båda omges av livfull prunkande grönska. Mitt i storstan dessutom.

  Liked by 1 person

 2. Awesome street photography. I am old male and it is an honour and a privilege to grow old. Inside every old person there is a young child waiting to break out. The best way I can describe it is “the spirit is willing but the flesh is weak”.

  Like

 3. Det påminner mig om en “tantvecka” i Mölndal för ett år sedan. Det var väldigt intressant.
  Hela bilden är som arrangerad. Den mötande unga kvinnan, cyklarna vid husväggen, Nästan samma färg på husen till höger och vänster och en mörkare färg på husfasaden rakt fram. Allt grönt som syns och tanten…… i svart/grå. Är du säker på att det inte är en filmkuliss? Toppenbild!

  Liked by 1 person

 4. Svantes kommentar är kockren! Kul att du la in den i ditt inlägg:-) Ogillar ordet tant måste jag säga. Minns att jag tillrättavisade en ung mamma en gång när hon sa till barnet: “Le lite nu, den snälla tanten vill ta en bild på dig.”
  Mamman skrattade gott åt min “kommentar” och ändrade direkt till “kvinna”. Tur att hon inte bytte ut tant med “dam” – för en dam är jag då inte heller;-)

  Like

 5. Underbar bild med härliga, mustiga färger. Fint komponerad med bra val av skärpedjup och perspektiv. Intressant också att den äldre kvinnan möter en yngre med barnvagn (tror jag). Vad ser de i varandra? Vad tänker de om livets gång?

  Liked by 1 person

 6. Underbar tolkning och lika underbar komposition ! Ett härligt djup i bilden ! Man kan ana den vackra våren i bilden och det blev hur fint som helst med det i kontrast till gränden ! Bra jobbat Anita !

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s