Gemytlig miljö (133/365)

Det blev många bilder under veckan i Stockholm där jag helst gick runt på Södermalm. Mariaberget och Bastugatan med utsikt över Riddarfjärden eller på andra sidan Götgatan, vid Mosebacke och Cornelispark. Känns som en gemytlig miljö att promenera runt i med kameran där nytt delar plats med äldre bevarade hus. Känns nästan svårt att föreställa sig att bakom det här huset sträcker stora delar av Stockholm ut sig. Från Stadsgårdskajen över vattnet på andra sidan där bl.a Djurgården med Gröna lund och Skeppsholmen syns.

14 thoughts on “Gemytlig miljö (133/365)

  1. Tror att många missar Stockholms genuina stadsdelar som de här. Fast Gamla stan är också väldigt trevligt att gå runt i. Tack så mycket för din kommentar Eva.

   Like

 1. Härlig miljö att gå runt med kameran i … första bilden med de två olika husen sida vid sida … så underbara tillsammans 🙂

  Liked by 1 person

 2. Så läckert med den lilla trätillbyggnaden till stenhuset. Fint upptäckt av dig! Roligt att du bjuder på bilder på stadsdelar man ofta inte vistas i. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Måste säga att du upptäcker fler underbara bilder/miljöer under dina besök i Stockholm än vad jag gör som faktiskt bor är. Borde leka turist på hemmaplan lite oftare;-)

  Liked by 1 person

 4. Översta bilden tycker jag representerar det gamla Söder på ett fint sätt genom de kontraster det är i din bild med det lite lägre huset mot det högre. Olikheterna skapar charm, vilket är är på gamla Söder. Färgernas olikheter också men på samma gång skapar en harmoni. Fin komposition som känns levande med det öppna fönstret, skuggorna från gatulyktan och cykeln som står lutad mot staketet. Visst är det vackert med kontraster som det här, där ena huset är i trä och det andra i modernare tappning.

  Bilden nedan är också en underbar tolkning av Söder och jag gillar skuggorna av träden i bilden. Härliga färger, fint ljus !
  Tack för en härlig titt från Söder som du delgett oss !

  Liked by 1 person

 5. Så fina bilder från Söder! Fina vinklar och starka, fina färger som jag tycker är litet av ditt signum. Jag bodde på Skånegatan under en period och gick omkring med kameran ganska mycket i de gamla kvarteren, men det är ju nästan trettio år sedan. Eventuellt skall jag in till stan i slutet av nästa vecka, får se om jag får till några Stockholmsbilder då 🙂

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s