Gemytlig miljö (133/365)

Det blev många bilder under veckan i Stockholm där jag helst gick runt på Södermalm. Mariaberget och Bastugatan med utsikt över Riddarfjärden eller på andra sidan Götgatan, vid Mosebacke och Cornelispark. Känns som en gemytlig miljö att promenera runt i med kameran där nytt delar plats med äldre bevarade hus. Känns nästan svårt att föreställa sig att bakom det här huset sträcker stora delar av Stockholm ut sig. Från Stadsgårdskajen över vattnet på andra sidan där bl.a Djurgården med Gröna lund och Skeppsholmen syns.

Comments

14 responses to “Gemytlig miljö (133/365)”

 1. evacarolasvensson Avatar

  Kul att få se bilder därifrån, som norrbottning hamnar man lätt i Gamla stan när man är i storstan. Måste nog fara en sväng dit någon gång, väldigt vacker miljö.

  1. maltanita Avatar

   Tror att många missar Stockholms genuina stadsdelar som de här. Fast Gamla stan är också väldigt trevligt att gå runt i. Tack så mycket för din kommentar Eva.

 2. Anki Avatar
  Anki

  Härlig miljö att gå runt med kameran i … första bilden med de två olika husen sida vid sida … så underbara tillsammans 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack så mycket för din kommentar Anki 🙂

 3. Kristallina Avatar

  Gemytlig och idyllisk miljö. Det är nog inte många icke Stockholmare som skulle tro att det är en del av staden. Själv har jag bara åkt till Arlanda och tillbaka igen.

 4. mariawijk Avatar

  Vacker miljö att vandra runt i. Fina gamla hus.

 5. mallan Avatar

  Så läckert med den lilla trätillbyggnaden till stenhuset. Fint upptäckt av dig! Roligt att du bjuder på bilder på stadsdelar man ofta inte vistas i. 🙂

 6. bpz3 Avatar

  Måste säga att du upptäcker fler underbara bilder/miljöer under dina besök i Stockholm än vad jag gör som faktiskt bor är. Borde leka turist på hemmaplan lite oftare;-)

 7. thyrakristina Avatar

  Södermalm är lika fint som Gamla stan och det finns många fina vyer och hus. Fina bilder och tolkning.

 8. skrifvarstugan Avatar

  Översta bilden tycker jag representerar det gamla Söder på ett fint sätt genom de kontraster det är i din bild med det lite lägre huset mot det högre. Olikheterna skapar charm, vilket är är på gamla Söder. Färgernas olikheter också men på samma gång skapar en harmoni. Fin komposition som känns levande med det öppna fönstret, skuggorna från gatulyktan och cykeln som står lutad mot staketet. Visst är det vackert med kontraster som det här, där ena huset är i trä och det andra i modernare tappning.

  Bilden nedan är också en underbar tolkning av Söder och jag gillar skuggorna av träden i bilden. Härliga färger, fint ljus !
  Tack för en härlig titt från Söder som du delgett oss !

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla Marie för din långa och så positiva kommentar.

 9. annettejuhlin Avatar

  Så fina bilder från Söder! Fina vinklar och starka, fina färger som jag tycker är litet av ditt signum. Jag bodde på Skånegatan under en period och gick omkring med kameran ganska mycket i de gamla kvarteren, men det är ju nästan trettio år sedan. Eventuellt skall jag in till stan i slutet av nästa vecka, får se om jag får till några Stockholmsbilder då 🙂

 10. claesbilder Avatar

  Underbara miljöer och fina bilder med härliga färger. Väldigt bra utsnitt i den översta bilden.

 11. Christrog Avatar

  Fina bilder på en vacker del av Södermalm. Bodde inte så långt därifrån som barn. På Barnängsgatan och gick i Sofia skola.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d