Retro (135/365)

För någon vecka sen var vi på City Theatre på Old Bakery Street inne i Valletta för att lyssna på Gordon Davis. En Maltes bosatt i England som blivit en framgångsrik imitatör och hyllningsartist till Elvis Presley.  Med sin utstrålning och fantastiska röst underhöll han publiken med en tillbakablick av en svunnen tid då Elvis Presley var som mest framgångsrik. Retro, en stil, ett skapande och bevarande av något som en gång varit.

Comments

13 responses to “Retro (135/365)”

 1. bpz3 Avatar

  Ja, Elvis är en legend! Han lever ju vidare i form av look alikes och shower över hela världen. Ganska fantastiskt faktiskt. Å hans låtar kan till och med jag nynna till:-)

 2. mallan Avatar

  Klockrent till temat, så nära originalet man kan komma. Snygga konsertbilder, jag gillar verkligen den svartvita som ger en känsla av att verkligen vara på plats bland publiken.

  1. maltanita Avatar

   Tack Mallan för din så positiva kommentar.

 3. thyrakristina Avatar

  Häftig tolkning, gillas!

 4. Lealetar Avatar

  Jättebra tolkning, låter 😀 som en fin upplevelse, så länge sedan jag var på något sådant. Bra val av svartvitt på den övre bilden och färg på den andra ! Båda är jättefina, fint ljus i dem,

  1. maltanita Avatar

   Tack Lea, hade som vanligt svårt att bestämma mig och därför blev det två bilder 🙂 Härligt att du gillar båda.

 5. evacarolasvensson Avatar

  Ja verkligen Retro, gillar redigeringen i svartvitt. Fint fångat känslan på sångaren. I färgbilen kommer röken fram på ett snyggt sätt, gillas.

  1. maltanita Avatar

   Tack Eva för din fina kommentar ! Svartvitt är inte min starka sida så jag var lite tveksam men tyckte det kunde passa till Retro.

 6. annettejuhlin Avatar

  Vilka lyckade konsertbilder! Det är inte lätt att få till vinklar, ljus och skärpa i sådana miljöer. Den i svartvitt gillar jag mest, just på grund av temat. Annars är jag också mer för färg normalt sett. Kul med Elvis. Jag älskade hans musik när jag var barn och ungdom och gillar den fortfarande även om jag inte lyssnar så mycket på musik. Jag tror att jag fastnade för hur han vågade stå för sin musik, trots det segregerade samhälle han levde i, och så älskar jag gospel som ju hans musik är inspirerad av.

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack för din kommentar Annette. Hade svårt just med den svartvita bilden eftersom jag är så ovan men tyckte det passade bättre till temat än i färg.

 7. claesbilder Avatar

  Bra tolkning och snyggt fångat i båda bilderna. Gillar den svartvita bäst där han är snyggt inramad av publik i förgrunden samt mikrofonstativ och en gitarrist på båda sidorna. Snyggt med röken i båda bilderna.

 8. skrifvarstugan Avatar

  Vilken härlig underhållning du varit på. bilderna är verkligen klockrena till temat. Jag gillar nog den översta bilden i svartvitt eftersom temat är retro. Men båda bilderna är jättebra och du har verkligen lyckats med att få två kvalitetsfoton i den svåra miljön. Bra jobbat som vanligt ! 🙂
  Gillar skarpt den rök som omgärdar artisten på scenen i båda bilderna. Ger en särskild känsla.
  Elvis var verkligen en suverän artist. Han var en konstnär inom sitt område. Lyssnade inte så mycket på honom när jag var yngre men har lyssnat mer på honom och upptäckt mer hans musik på äldre dagar.

  1. maltanita Avatar

   Tack Marie för lång och fin kommentar.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d