Sprillans ny (145/365)

Är egentligen nöjd med min Canon Eos 70D och zoom / macro objektiv. Nackdelen är att den väger nästan 1,5 kilo vilket ibland känns lite onödigt att släpa på. Eftersom jag nästan alltid har med min kamera har jag letat i djungeln bland kompaktkameror och valde slutligen den här. Sprillans ny, har ännu inte hunnit testa den.

31 replies to “Sprillans ny (145/365)

 1. Stort GRATTIS till din sprillans nya kompis! Glöm bara inte att döpa den! Det är viktigt! Även kameror är “människor” och är betydligt mera sammanarbetsvilligt när de tilltalas med ett namn;-)

 2. Spännande! Ser fram emot att se bilder fotade med den och höra vad du tyckte om resultatet. Jag släpar också med mig min tunga kamera, och ibland vore det skönt med en kamera som inte gör hela kroppen sned.

    1. Tack Molle, nackdelen med en kompakt är att allt är så smått och sökaren knappt märkbar. Men man vänjer sig kanske fast min stora kamera kommer nog få företräde.
     Var la jag nu den där tjocka finstilta manualen…. 😕

 3. Men GRATTIS till din nya kamera ! Presentationen av din sprillans nya kamera blev jätteläcker. Bilden är så fin så den skulle passa att lägga upp på en säljsajt 🙂 Snyggt med spelingarna och färgerna i bilden. Den här gillar jag jättemycket men det gör jag ju med alla dina bilder förstås 🙂
  Klickade på din länk om kameran och det låter som du hittat en kamera som du kommer att bli nöjd med. Men man vet ju förstås aldrig riktigt förrän man har provat den i verkligheten.
  Ska bli jättekul att få se dina kommande bilder med din kamera.
  Förstår verkligen din tanke om en lättare kamera. Det är inte utan att jag snuddat vid den tanken också. Man får ju nästan vara tyngdlyftare för att bära med sig det största objektivet plus kamera 🙂
  Önskar dig en fin Kristi Himmelfärdshelg där nere i ditt fina paradis ! <3
  Kram från Marie

 4. Interessert i å høre om du er fornøyd med den når du har fått testet den ut er stund. Av og til er det rett og slett ikke praktisk å ha med det ‘skikkelige’ kameraet så tenker også på om jeg skulle hatt en kompakt for disse anledningene:)

 5. Svar:
  Lummi eller Ludvig skulle passa alldeles utmärkt tycker jag 🙂

  Å du – tack så jättemycket för din kommentar idag. Ibland behöver jag påminnas om att blogglandia inte är ett “jobb” utan bara glädje. Så tack vare din kommentar struntar jag i att gå tillbaka till min blogglista och kommentera gårdagens inlägg. Du är en klok tjej och jag är väldigt glad för att jag träffat dig irl – å dagligen här på bloggen såklart. Tack för att du finns och påminner mig om att bloggandet är ingen tävling 🙂 Detta sagt av en extremt tävlingsinriktad person som än idag “tävlar” 😉 Kram tjejen. Du är bara såååå bäst 🙂

  1. Nej, Ludvig låter inte som min kamera och inte heller Lummi men tack snälla för kuliga förslag 😀 … och tusen tack för lovorden och tack för att du finns ❤

 6. Högklassig bild, du! Som alla här ser jag verkligen fram emot bilder och berättelser.
  Ellington

 7. Väldigt snygg bild med speglingarna, som en reklambild! Kul att se här framöver och höra hur den känns. Jag håller med dig kameran är tung, min nästan 2 kg…

 8. Grattis till nya kameran – den tror jag du blir väldigt nöjd med!
  Snyggt foto på den också!

 9. Grattis till ny kamera och snygg bild på den. Gillar speglingen. Kul att ha en lite lättare kamera ibland och jag håller med om att det kan vara lite tungt att släpa på en tung kamera. Spännande att se bilderna med din nya kamera.

  1. Gick igenom alla Canon`s kompaktkameror när jag letade i djungeln eftersom jag gärna ville fortsätta använda Canon. Med krav som elektronisk sökare och bra zoom vann Panasonic Lumix TZ100 som också har höga ISO. Jag hoppas att jag valde rätt 🙂 Tack för kommentar Magnus och för länkarna till väldigt fina bilder.

 10. Det verkar vara en trevlig kamera. 1-tumsensor borgar nog för en bra bildkvalitet. Den bästa kameran är den man har med sig, så jag förstår att du bytte “ned” dig 🙂

  1. Tack Tony. Jag hoppas att den kommer väl till nytta. Tror det är en stor fördel för gatufotografering med en mindre som inte sticker ut. Nu återstår bara att lära den ädla konsten att inte synas själv 😉
   Trevlig helg !

 11. Vad kul! Eftersom jag absolut inte kan bära en tungviktare är jag alltid intresserad när det gäller kompaktkameror. Spännande!

 12. Men så roligt med en ny kamera, förutom att de alltid är lite jobbigt att lära sig alla inställningar och knappar i början! Jag har också tänkt att de vore skönt med en liten kamera, speciellt på resor. Ska blir roligt att se bilder och höra vad du tycker om den. Men de verkar ju jättefin, läste länken. Blev lite sugen…

 13. Oj, det var tungt att bära på, din systemkamera! En liten kompakt är bra att ha de gångerna man tvekar om man verkligen ska ta med sig en kamera. Lycka till med fotandet. Snygg “produktbild” med speglingen!

 14. Ser ut att vara en fin liten rackare. Jag har funderat lite på en mindre kamera men jag kör mobilen vid de tillfällena. Den är ju alltid med för det mesta.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star