Sprillans ny (145/365)

Är egentligen nöjd med min Canon Eos 70D och zoom / macro objektiv. Nackdelen är att den väger nästan 1,5 kilo vilket ibland känns lite onödigt att släpa på. Eftersom jag nästan alltid har med min kamera har jag letat i djungeln bland kompaktkameror och valde slutligen den här. Sprillans ny, har ännu inte hunnit testa den.


Publicerat

i

Comments

31 responses to “Sprillans ny (145/365)”

  1. annicaaktiv Avatar

    Åh så spännande 🙂

  2. bpz3 Avatar

    Stort GRATTIS till din sprillans nya kompis! Glöm bara inte att döpa den! Det är viktigt! Även kameror är “människor” och är betydligt mera sammanarbetsvilligt när de tilltalas med ett namn;-)

    1. maltanita Avatar

      Tack Beate ! Tur att du påminde, klart den måste få ett namn. Ska tänka ut något passande. 🙂

  3. annettejuhlin Avatar

    Spännande! Ser fram emot att se bilder fotade med den och höra vad du tyckte om resultatet. Jag släpar också med mig min tunga kamera, och ibland vore det skönt med en kamera som inte gör hela kroppen sned.

    1. maltanita Avatar

      Ser också fram emot att se bilderna fast först måste ju gå igenom den där, manualen 😕

      1. Molle Avatar

        Ja det kanske inte är så dumt att läsa på lite
        Lycka till med nya kameran 🙂

        1. maltanita Avatar

          Tack Molle, nackdelen med en kompakt är att allt är så smått och sökaren knappt märkbar. Men man vänjer sig kanske fast min stora kamera kommer nog få företräde.
          Var la jag nu den där tjocka finstilta manualen…. 😕

  4. skrifvarstugan Avatar

    Men GRATTIS till din nya kamera ! Presentationen av din sprillans nya kamera blev jätteläcker. Bilden är så fin så den skulle passa att lägga upp på en säljsajt 🙂 Snyggt med spelingarna och färgerna i bilden. Den här gillar jag jättemycket men det gör jag ju med alla dina bilder förstås 🙂
    Klickade på din länk om kameran och det låter som du hittat en kamera som du kommer att bli nöjd med. Men man vet ju förstås aldrig riktigt förrän man har provat den i verkligheten.
    Ska bli jättekul att få se dina kommande bilder med din kamera.
    Förstår verkligen din tanke om en lättare kamera. Det är inte utan att jag snuddat vid den tanken också. Man får ju nästan vara tyngdlyftare för att bära med sig det största objektivet plus kamera 🙂
    Önskar dig en fin Kristi Himmelfärdshelg där nere i ditt fina paradis ! <3
    Kram från Marie

    1. maltanita Avatar

      Tack snälla Marie för din långa och positiva kommentar. Ha en riktigt fin helg du också !

  5. Inger Avatar

    Interessert i å høre om du er fornøyd med den når du har fått testet den ut er stund. Av og til er det rett og slett ikke praktisk å ha med det ‘skikkelige’ kameraet så tenker også på om jeg skulle hatt en kompakt for disse anledningene:)

  6. bpz3 Avatar

    Svar:
    Lummi eller Ludvig skulle passa alldeles utmärkt tycker jag 🙂

    Å du – tack så jättemycket för din kommentar idag. Ibland behöver jag påminnas om att blogglandia inte är ett “jobb” utan bara glädje. Så tack vare din kommentar struntar jag i att gå tillbaka till min blogglista och kommentera gårdagens inlägg. Du är en klok tjej och jag är väldigt glad för att jag träffat dig irl – å dagligen här på bloggen såklart. Tack för att du finns och påminner mig om att bloggandet är ingen tävling 🙂 Detta sagt av en extremt tävlingsinriktad person som än idag “tävlar” 😉 Kram tjejen. Du är bara såååå bäst 🙂

    1. maltanita Avatar

      Nej, Ludvig låter inte som min kamera och inte heller Lummi men tack snälla för kuliga förslag 😀 … och tusen tack för lovorden och tack för att du finns ❤

  7. Arletta Ellington Avatar
    Arletta Ellington

    Högklassig bild, du! Som alla här ser jag verkligen fram emot bilder och berättelser.
    Ellington

    1. maltanita Avatar

      Tack Ellington, ja, det gör jag också 🙂

  8. evacarolasvensson Avatar

    Väldigt snygg bild med speglingarna, som en reklambild! Kul att se här framöver och höra hur den känns. Jag håller med dig kameran är tung, min nästan 2 kg…

  9. Anki Avatar
    Anki

    Grattis till nya kameran – den tror jag du blir väldigt nöjd med!
    Snyggt foto på den också!

  10. thyrakristina Avatar

    Spännande med ny kamera, snygg spegling och håller med de andra, en riktigt snygg reklambild! Lycka till!

  11. Steve Avatar

    Kul med ny kamera. Lever den upp till de goda omdömena så har du hittat en kanonkompis.

  12. Kerstin Avatar

    Grattis till ny kamera och snygg bild på den. Gillar speglingen. Kul att ha en lite lättare kamera ibland och jag håller med om att det kan vara lite tungt att släpa på en tung kamera. Spännande att se bilderna med din nya kamera.

  13. Magnus Avatar

    Jag har själv en liten nätt kamera, det tycker jag liksom är bra att ha som ett komplement, det är en Canon Powershot G7X, superbra att ha med, är bra med höga ISO också som den här bilden t.ex. http://blog.photobymanka.se/rod-stewart/ och här är ett annat smakprov http://blog.photobymanka.se/danmark/.
    Hoppas du blir nöjd med din nya följeslagare och jag ser fram emot bilderna.

    1. maltanita Avatar

      Gick igenom alla Canon`s kompaktkameror när jag letade i djungeln eftersom jag gärna ville fortsätta använda Canon. Med krav som elektronisk sökare och bra zoom vann Panasonic Lumix TZ100 som också har höga ISO. Jag hoppas att jag valde rätt 🙂 Tack för kommentar Magnus och för länkarna till väldigt fina bilder.

  14. Tony D Avatar

    Det verkar vara en trevlig kamera. 1-tumsensor borgar nog för en bra bildkvalitet. Den bästa kameran är den man har med sig, så jag förstår att du bytte “ned” dig 🙂

    1. maltanita Avatar

      Tack Tony. Jag hoppas att den kommer väl till nytta. Tror det är en stor fördel för gatufotografering med en mindre som inte sticker ut. Nu återstår bara att lära den ädla konsten att inte synas själv 😉
      Trevlig helg !

  15. Eaqhan Avatar

    Hoppas du blir nöjd, vilket jag faktiskt tror du blir.

    /Skvitt

    1. maltanita Avatar

      Tack, det tror och hoppas jag också 🙂

  16. Kristallina Avatar

    Vad kul! Eftersom jag absolut inte kan bära en tungviktare är jag alltid intresserad när det gäller kompaktkameror. Spännande!

  17. Susanne Avatar

    Men så roligt med en ny kamera, förutom att de alltid är lite jobbigt att lära sig alla inställningar och knappar i början! Jag har också tänkt att de vore skönt med en liten kamera, speciellt på resor. Ska blir roligt att se bilder och höra vad du tycker om den. Men de verkar ju jättefin, läste länken. Blev lite sugen…

  18. claesbilder Avatar

    Ibland är det bra med ett litet komplement, som är lätt att ta med sig precis överallt 🙂

  19. Jag Avatar

    Oj, det var tungt att bära på, din systemkamera! En liten kompakt är bra att ha de gångerna man tvekar om man verkligen ska ta med sig en kamera. Lycka till med fotandet. Snygg “produktbild” med speglingen!

    1. maltanita Avatar

      Tack snälla !

  20. mallan Avatar

    Ser ut att vara en fin liten rackare. Jag har funderat lite på en mindre kamera men jag kör mobilen vid de tillfällena. Den är ju alltid med för det mesta.

Your comment is valuable❣️

WordPress.com.

Translate »

Discover more from Anita's Images

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading