Hinder (148/365)

Taggtråden har en lång historia och dök upp i nordamerika redan på 1800-talet. Taggtråd användes under första världskriget som hinder framför skyttegravar. Ett hinder som idag i flera länder inte är tillåtet, som kan skada djur och människa. Kan möjligen passa som fotomotiv men kommer förhoppningsvis snart helt försvinna.

12 thoughts on “Hinder (148/365)

 1. Alltså där jag växte upp hade vi staket och taggtråd för att avgränsa tomtarna. Å jag har än idag ärret kvar på handflaten från när jag försökta kättra över staketet för att komma över till grannen – eller rättare sagt till grannes son sm var min första pojkvän – jag var femton år då;-)

  Den bilden väckte många minnen hos mig kan jag säga. Tusen tack och KRAM:-)

  Liked by 1 person

 2. Först och främst ett stort tack för Grattis och dina kommentarer! Det var längesen jag var här inne nu men jag tänker på dig ofta! Ser ju ”din” fina flaska från glasbruket varje dag. Skrolla igenom mängder av inlägg och du tar så fantastiska bilder och fixar smärta lösningar! Vilka supercoola staty-barn som hoppar i vattnet. Och vad roligt med ny liten kamera 👍☺. Har också en liten, så smidigt ibland. Stockholm har du också hunnit med ser jag. Hoppas allt är bra med dig och din man. Ta hand om er 💖 Kram

  Liked by 1 person

 3. Här ovan hittar jag ordet harmoniskt och det är det ordet som infann sig även hos mig. Taggig och djävlig men så harmoniskt fotad; färgerna, linjerna, rostens skönhet.

  Liked by 1 person

 4. Den traditionella taggtråden må vara på reträtt, men dess efterföljare Concertinatråd (rakbladstråd) är ännu grymmare. Kanske då oxå ett effektivare hinder.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s