Hinder (148/365)

Taggtråden har en lång historia och dök upp i nordamerika redan på 1800-talet. Taggtråd användes under första världskriget som hinder framför skyttegravar. Ett hinder som idag i flera länder inte är tillåtet, som kan skada djur och människa. Kan möjligen passa som fotomotiv men kommer förhoppningsvis snart helt försvinna.

Comments

12 responses to “Hinder (148/365)”

 1. thyrakristina Avatar

  Mycket snyggt tolkat men som sagt läskigt!

 2. Kristallina Avatar

  Snyggt fotat. Taggtråd gör sig bra på bild men annars är det hemskt för alla djur.

 3. bpz3 Avatar

  Alltså där jag växte upp hade vi staket och taggtråd för att avgränsa tomtarna. Å jag har än idag ärret kvar på handflaten från när jag försökta kättra över staketet för att komma över till grannen – eller rättare sagt till grannes son sm var min första pojkvän – jag var femton år då;-)

  Den bilden väckte många minnen hos mig kan jag säga. Tusen tack och KRAM:-)

 4. Mias Mix Avatar

  Först och främst ett stort tack för Grattis och dina kommentarer! Det var längesen jag var här inne nu men jag tänker på dig ofta! Ser ju “din” fina flaska från glasbruket varje dag. Skrolla igenom mängder av inlägg och du tar så fantastiska bilder och fixar smärta lösningar! Vilka supercoola staty-barn som hoppar i vattnet. Och vad roligt med ny liten kamera 👍☺. Har också en liten, så smidigt ibland. Stockholm har du också hunnit med ser jag. Hoppas allt är bra med dig och din man. Ta hand om er 💖 Kram

 5. annettejuhlin Avatar

  Förutom jättefin skärpa på taggtrådskrysset, så är färgerna så fina tillsammans. Taggtråden framträder perfekt mot bakgrunden, men det är samtidigt harmoniskt.

 6. mariawijk Avatar

  Vackert fångat på otrevligt material. Fina mjuka färger i bakgrunden och fin skärpa på den rostiga taggtråden.

 7. annicaaktiv Avatar

  Snyggt!

 8. Jag Avatar

  Här ovan hittar jag ordet harmoniskt och det är det ordet som infann sig även hos mig. Taggig och djävlig men så harmoniskt fotad; färgerna, linjerna, rostens skönhet.

 9. evacarolasvensson Avatar

  Väldigt snyggt skärpedjup och ett vackert ljus. Lite dova färger som lyfter bilden.

 10. Susanne Avatar

  Wow, så snyggt. Jättefin närbild och underbar bakgrund.

 11. Steve Avatar

  Den traditionella taggtråden må vara på reträtt, men dess efterföljare Concertinatråd (rakbladstråd) är ännu grymmare. Kanske då oxå ett effektivare hinder.

 12. mallan Avatar

  Snyggt på bild men inte speciellt trevligt annars.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: