Det är mitt… (163/365)

…sista inlägg i Fotoutmaningen 365 Foton 2017. Känner att jag inte längre tycker att det är lika givande och den där rätta inspirationen är borta. Kommer fortsätta som tidigare med bloggen, lägga in bilder och även följa några av er deltagare som jag hittills följt. Lycka till alla ni fantastiska människor jag lärt känna via utmaningen plus alla andra, varav flera, vi ses igen!
😉
För att undvika missförstånd. Har inte tappat inspirationen att fotografera men känner inte längre någon glädje i att försöka passa in mina bilder till olika bestämda teman. Bloggen fortsätter som vanligt och det känns faktiskt riktigt bra att ha fattat beslut. Tröttnar nog aldrig på att fotografera och söker ständigt konsten, att lära mera…

52 replies to “Det är mitt… (163/365)

 1. Oj så vackra bilder Anita! Jag tror att om man fotar under press… t ex har ett måste att hela tiden lägga ut bilder….att det kan resultera i det kan bli som du beskriver glädjen i det hela minskar.
  Låt kameran vila ett tag och fota när du känner för det 🙂 Kommer att sakna dina bilder.

  1. Tack Annica ! Nej du, kameran kommer inte att få vila. Kanske uttryckte jag mig lite tokigt. Inspirationen till att fotografera glöder men själva utmaningen 365 Foton känns inte längre rolig. Ska nog försöka formulera om det hela så det blir lite mer tydligt 🙂

 2. Men så tråkigt att inspirationen har falnat. Men ett uppehåll kan göra att suget kommer tillbaka igen? Det viktigaste är att följa sitt hjärta och lyssna vad det säger. Ibland rullar livet på fort och att lyssna är inte alltid det vi gör. … Kommer att fortsätta besöka din blogg ändå, jag gillar dina fina bilder och de fantastiska miljöer du vistas i. Cyberkram!

  1. Tack snälla Eva ! Som jag skrev till Annica så är det själva utmaningen som inte längre känns inspirerande. Att fotografera är fortfarande en drivkraft och väldigt kul och jag kommer fortsätta med mina bilder och även följa dig och några andra jag lärt känna bland deltagarna. Tack för kramen ❤

   1. Det jag gillar men utmaningen är att se hur man tolkar samma tema, och alla fina bilder man blir inspirerad av. Dessutom kommentarsdelen är trevligt både hos mig och att skriva hos andra. Jag upplever att det är färre i år än förra året som gör dessa saker. Lite synd för det sporrar, men kanske det är lite så på våren ? Kul att fotograferingen är lika drivande hos dig, kul att du tänker fortsätta besöka mig, du har så trevliga och peppande kommentarer 👍

    1. Håller med i vad du skriver och tycker egentligen att det är lite underligt att besök och kommentarer mellan deltagarna är så begränsad och visst är det färre i år än förra. Konstigt eftersom just det, kontakterna, som ger inspriration, är så givande och rolig. Förmodligen beror det på att många känner att de inte hinner med. Önskar dig en trevlig fortsatt helg Eva 🙂

 3. Så vackert med de rosa blommorna mot den blå himlen! Förstår hur du känner … så kände jag inför att starta om med 365 foton i januari och beslutade att stå över i år…
  Kommer ändå att titta in till dig då och då 🙂

 4. Förstår dig mycket väl. Har varit med förr och också valt att avbryta andra gången. Vackra blommor mot Maltas himmel som alltid verkar vara enastående blå 😀

 5. Att blogga, lika mycket som att fotografera ska vara roligt. Annars blir det en stressfaktor och är till ingen glädje. För mig är nog det viktigaste att du fortsätter blogga och skämmer bort mig med dina underbara bilder från Malta, Malaysia och Stockholm. Är ju ingen fotobloggare, så mina kommentarer var ju ändå inte “fototekniska” här hos dig och har aldrig varit det.
  Du ligger ju (sedan åratal) i min blogglista, så jag ser ju när du lagt upp ett nytt inlägg. Mig blir du inte av med, jag lovar 😉 Vill inte missa dina fotografiska mästerverk 🙂 Kram och tack för de här två härliga bilderna. Gillar inte rosa som du vet, men med sådana blommor mot en blå himmel, då tycker till och med jag om färgen 🙂

  1. Tack Beate, alltid vid min sida, i vått och torrt ! Tänk att jag fick dig att gilla rosa, iallafall för en liten stund 😀 Tänkte faktiskt på dig när jag lade upp bilderna och funderade på om jag kanske skulle konvertera dem till rött ! Du ser, du finns alltid i mina tankar 😉 Kram och ha en fin helg !

 6. Det kan vara roligt med utmaningar som knyter ihop en viss grupp människor, så tycker jag att det varit med den här fotoutmaningen. Det är intressant att se andras foton och inspireras och man lär ju faktiskt känna varandra litet när man ser bilder från varandras liv, och självklart är det roligt att både ge och få kommentarer på bilder man fotat. Men jag vet inte om jag egentligen bryr mig så mycket om själva de teman som gäller för utmaningen, jag är mer intresserad av bilderna i sig, oavsett tema. De här fotona bara sprudlar av kraft och positiva känslor 🙂 De klara färgerna, och det översta fotot är ju så alldeles extra lyckat tycker jag, med öppningen ut mot havet och segelbåtarna som anas där.

  Jag fick förresten hem mitt polarisationsfilter i dag, så i morgon skall jag ut och testa 🙂 Ha en fin kväll!

  1. Tack för lång och intressant kommentar Annette. Håller med dig i vad du skriver men förstår inte riktigt det där med att du inte bryr dig om de teman som avser utmaningen. Det går ju inte att lägga ut en bild som inte bygger på de teman vi har att välja på från listan. Sen är det ju självklart bilden i sig som är intressant.
   Har många gånger känt att jag har en bild jag är nöjd med och som jag gärna vill lägga ut men inte kunnat passa ihop bilden med något tema vilket gör att jag känner mig låst vid listan. Nu har/hade ju inte jag som du, annat vid sidan om att lägga ut då jag bestämde att bloggen 2017 enbart skulle innehålla bilder till utmaningen för hinna varva med kurser och annat kul. Önskar dig lycka till i utmaningen och jag kommer med glädje att fortsätta följa dig. Ska bli intressant att se om polarisationsfiltret gav någon positiv effekt. Trevlig helg 🙂

   1. Jag var litet otydlig i vad jag menade med hur jag ser på de teman som är med utmaningen. Självklart styrs jag av de teman som är med. Ibland fotar jag först och hittar ett passande tema sedan, ibland går jag igenom listan och letar sedan upp motiv som passar ett tema. Det jag menade var att själva temat normalt sett är underordnat mitt intresse när jag tittar på bilder hos er andra, jag är mer intresserad av komposition och att fundera på vilka tekniker ni kan ha använt er av. Det inspirerar mig mer. Ibland är det roligt med kreativa lösningar på teman, men som sagt, mest inspireras jag av fotot i sig. Vi får se hur det blir med utmaningen för min del, jag har inte fattat något slutgiltigt beslut än. Jag kommer självklart fortsätta att följa dig också! Kram och trevlig helg!

    1. Måste erkänna att jag många gånger i mina besök hos deltagarna faktiskt inte ens tänkt på temat utan enbart koncentrerat mig på bilden. Så jag förstår precis vad du menar 🙂

 7. Förstår dig helt och fullt hur du känner inför fotoutmaninge. Här sitter en till som vilken dag som helst också gör ett avslut för i år iaf. Känner som dig.
  De här sista bllderna i rosa är helt i min smak med de rosa blommorna mot den blå Maltesiska himlen. Vackra kompositioner.
  vill verkligen tacka dig för alla vackra, inspirerande bilder och naturligtvis kommer jag också att fortsätta följa dig. 🙂
  Tusen kramar från Marie ! Vi hörs ! 🙂
  Mail finns….. 🙂

  1. Tack Marie och tack själv för alla fina bilder som du delat med dig av. Tror att det går upp och ner lite för oss alla i den här utmaningen. Ibland är det hur kul som helst medan det nästa dag kan kännas ganska meningslöst. Oavsett hur du gör så kommer jag att fortsätta följa din blogg och dina bilder. Tusen tack för ditt mejl, återkommer… 🙂

 8. Underbara bilder som alltid ifrån dig 😊 Jag fårstår dig till fullo då jag själv oxå mest känt tvång över att lägga ut bildet till fotoutmaningen och hoppat av. Kommer att fortsätta följa dig och dina bilder 😊
  Kram

 9. Tanken med ett bildtema kan vara inspirerande och kreativt, men jag känner att för mig blir det bara hämmande och styrt. De gånger jag deltagit har det vart ett kort veckoslutstema eller liknande, aldrig en bild varje dag i ett helt år. Sånt kan för mig bli helt fel och jag tänker bara inom ramen för temat när jag har kameran i handen.

  Hur som helst var det fina bilder!

 10. Vad bra att det inte är fotoinspirationen som tryter! Då får vi se flera fina bilder här! Jag som är med i utmaningen för första gången har istället hittills fått mycket inspiration av att leta teman och mest av alla er andra, era bilder och tolkningar (som jag ju fått kontakt med via utmaningen), Men det känns mycket att hinna med, att lägga ut så många bilder och att inte “bli efter”, så jag gissar att jag blir nöjd med bara ett år, men hoppas kunna fullfölja det 🙂

  1. Tack för din kommentar Lea. Hade också väldigt stor behållning då jag var med för första gången förra året. Lycka till och även om du inte kommer i mål så är det viktigaste att vägen dit är rolig och lärorik.

 11. När den där rätta glädjen inte längre finns så kan det vara klokt att byta färdväg. Det viktigaste är att du fortfarande finns att hitta “där ute”. Jag kommer absolut att fortsätta följa dig.

 12. Förstår din känsla och jag har haft dessa tankar själv. Det är fjärde året jag är med och det är förmodligen det sista, men så tänkte jag ifjol också… Det jag saknar är att hinna lämna kommentarer hos alla duktiga deltagare och fotografer, för ni ger mig alla så mycket inspiration. Det är tur att jag följer många, så jag får se inläggen i mailen när de görs, men ni får ju inte min uppskattning skrivet i era bloggar.
  Du är en sann inspiratör och jag älskar dina färgglada, härliga bilder, så jag kommer självklart att fortsätta besöka dig (och njuta av bilderna/inläggen som kommer i mailen). Att fota är och ska vara roligt och inspirerande!
  Ha en fin dag! Kram <3

 13. Tråkigt att du känner så, men toppen att du fortsätter fotografera och blogga. Fantastiskt fina bilder med de rosa blommorna mot det blå havet och den blå himmeln. Vackert!
  Uppskattar dina färgfyllda och vackra bilder!
  /Maria

 14. Vackert rosa mot blå himmel, kan inte gå fel, underbar bild!
  Det ska ju kännas bra med fotoutmaningen och det ska vara roligt och kännas bra, gör det inte det så tar var och en ett beslut och nu har du tagit ditt, önskar dig lycka till och skönt att du inte är less på att fotografera… 🙂

 15. Det är klokt att hoppa av när det blir mera press än utmanande! Jag hoppas få fortsätta följa dig och att du tittar in hos mig ibland om du vill och orkar! Jag älskar dina bilder på Neriumen! Har ni Nerium där du bor? Jag har en liten hemma här som har stått med knoppar i över ett år men vägrar slå ut dem! Hoppas att den orkar och får lust i sommar!
  Kram!

  1. Har jag bilder på Nerium så finns de där jag bor, på Malta. Tack snälla Anneli för dina rader och självklart fortsätter jag att kika in hos dig lite då och nu.

 16. så tråkigt att du gjort detta val att hoppa av men jag försår dig tiill 100%. Jag ser fotoutmaningen som en möjlighet att tänka utanför ramarna och vissa perioder har jag, som alla andra, total idétorka. När det blir till en belastning eller ett måste blir det inte roligt. Kul att du i alla fall kommer att fortsätta att fota och blogga och jag kommer självklart att titta in till dig. Du har underbara färgstarka bilder och jag blir glad av dina bilder:=)

 17. Jag förstår precis hur du känner. Jag har medvetet tagit ett avbrott både från min egen och andras bloggar under vissa delar av detta år. Har varit så mycket annat som tagit min tid detta år. När det inte skänks givande och inspirerande längre ska man vila. Jag har i perioder haft dåligt samvete när jag inte hunnit med och känt mig usel, men så har jag tänkt skärp dig Annika. Känns det som ett tvång ska man inte hålla på. Men nu när vi flyttat ihop och alla rutiner satt sig kommer min glädje tillbaka, så lite ledsen blev jag först när jag såg ditt inlägg om att du slutar för jag har alltid uppskattat dina bilder och dina besök hos kg. Men så tänkt jag att bra för att utmaningen är över behöve jag ju inte sluta besöka dig. För dina bilder är fortfarande vackra och intressanta. Kram och glad sommar. Hoppas vi ses många gånger framöver i cyberrymden

  1. Tack snälla Annika för din långa kommentar. Vi fortsätter säkerligen att synas i bloggvärlden även om vi inte båda är med i Fotoutmaningen 🙂

 18. Vackra bilder!
  Förstår hur det känns när inspirationen tryter (när det gäller fotoutmaningen alltså). Det här är tredje året jag är med. Avbröt utmaningen förra året, men ville göra ett nytt försök i år. Får se om jag når fram. Ofta tittar jag i efterhand om bilderna jag tagit under mina fotoutflykter passar något tema. Lycka till med fotograferandet och jag kommer fortsätta att följa din blogg.

  1. Vad glad jag blir att du vill fortsätta följa mig och mina bilder. Kikar in hos dig också lite då och nu. Gjorde oftast som du och fotograferade inte för ett speceillt tema utan försökte hitta ett tema i efterhand som möjligen kunde passa de bilder jag tagit. Som sagt, vi ses vidare i bloggvärlden och jag önskar dig lycka till i Fotoutmaningen 🙂

 19. Kan ju inte klicka “gilla” på det här inlägget, jo på bilden, men inte i övrigt 🙂 Fast jag förstår din känsla.
  Jag har uppskattat dina inspirerande kommentarer väldigt mycket. Hoppas det kan bli en och annan även i fortsättningen 🙂

  1. Tack Claes. Som du kanske märkt så fortsätter jag att följa dig och några andra deltagare som jag uppskattar bland deltagarna. Så mina kommentarer kommer du inte undan även om jag själv längre inte är med 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star