29 replies to “Bisak

 1. Hahaha! Inte visste jag att maltesiska bin bär – jo, vet du vad jag tänkte spontant på innan jag läste din text – just det, en motorcykelhjälm;-)

  Sedan titade jag lite mera noggrant och upptäckte att biet liknar faktiskt en Cocker Spaniel – säger bara öronen. Tänk om de hade fladdrat – öronen alltså:-)

  PS. Dina bilder egger ALLTID min fantasi som du ser:-)

  Liked by 1 person

  1. Ja, macro är kul, lite synd bara att det inte är mer liv och rörelse ute på vår terrass där jag brukar gå ut med kameran lite då och då för att pausa en stund från datorn och jobbet.

   Like

   1. Du får tala snällt med din man, jag har förstått att det är hand som har hand om plantorna, och be honom plantera in växter som lockar t.ex. fjärilar.

    Liked by 1 person

    1. Talar alltid snällt till min man 😉 Ja, han har hand om alla växter fast visst hjälper jag till att rensa ogräs och annat kul. Förra året hade vi massor av fjärilar så jag tror nog att de kommer så småningom, vi har ju kvar samma växter.

     Liked by 1 person

 2. Insektsvärlden är verkligen fascinernde och när man kan titta på den genom ett macroobjektiv känner jag lycka. Härlig bild på en liten bisak;=)

  Like

 3. Så fin bild, och roligt att det ser ut som den har en sådan där bil-/flygarmössa med öronlappar 🙂 Jag har varit helt absorberad av att flytta över alla reseberättelser och foton från våra resor till en egen blogg, men i morgon skall jag ut och prova polarisationsfiltret och se vad det blir för resultat med det.

  Like

  1. Min man säger att det är en blomfluga och när du tror detsamma så börjar jag också tro att det kan vara en blomfluga fast jag egentligen vill tro att det är ett Honungsbi 🙂

   Liked by 1 person

   1. Den ska se ut som en farlig insekt, bi eller geting. Då riskerar den inte att bli uppäten. Sådan här härmning är vanlig i djurvärden och kallas mimicry.

    /Skvitt

    Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star