Gozo’s lost icon…

Where the Azure Window once stood… …there is not much left today.
This is what I saw when I visited Gozo last weekend.

I felt sad when I read about it, after so many times I have visited The Azure Window on the island of Gozo in Malta, which also was a major tourist attraction. Something once created by nature after decades, also became destroyed by the nature. It collapsed completely in stormy weather on 8 March 2017.These are memories and history…. …Gozo is still a small gem in the Mediterranean.

21 replies to “Gozo’s lost icon…

 1. Så synd, och jag är glad att jag såg den när den fortfarande fanns. Tycker också att Victoria är en ganska mysig stad. 😊

 2. Vilken tur att du säkert hade fotat “The Azure Window” många gånger förr så att du kan minnas detta naturliga konstverk! Kollapsen visades ju i alla medier, och jag blev precis som du också ledsen.

 3. Så vackra foton men så synd att det kollapsade. Inte så mycket att göra åt då naturen bestämt sig men tråkigt att nåt vackert inte finns längre.

 4. Jag läste om det där då det hände, synd att det hände men naturens krafter rår ingen på…tyvärr. Ser ut att vara så himla mysigt vid dina breddgrader, lugnt och avslappnat.
  Ha en jättebra dag!

  1. Ja, det är inte lika hektiskt som hemma i Stockholm men idag ska vi få 36 grader och då tycker t.o.m. jag att det kan vara lite för varmt. Tack för din kommentar Magnus.

 5. Så vackert och mäktigt. Tänk att ett hav kan vara så blått. Slås verkligen av hur stark naturen är och nånstans är det mäktigt att verkligen se hur saker ändras. Det kan kanske också vara en väckarklocka att värna mer om naturen, att vara rädd om det underbara vi har så att inte klimatet ändras för mycket.

 6. Tråkigt när det händer, men jag tycker som Kristallina, när naturen gör det själv känns det mindre tråkigt. Vackra bilder!

  1. Håller med Kristallina till fullo. Naturen har sin gilla gång och så har det alltid varit. Vad vi människor förstör och förgör med varandra och med vår jord är hemskt. Tack för din reflektion “Jag”

 7. Tänkte faktiskt på just dig när jag läste om raset i tidningen. Du har ju bjudit på vackra bilder av Azure Window tidigare och tråkigt för er på Malta att klippformationen försvann.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star