Flowers and Colors

It has been very hot recently here in Malta. Consequently, several of our plants on the terrace faded away. But some are still beautiful though.

Yesterday we bought some new flowers, and a few chili fruits, to add more colors.

26 replies to “Flowers and Colors

 1. Hur har ni det med vattenförsörjningen på Malta?
  Här i Sverige pratas det mycket om låga grundvattennivåer och vattningsförbud råder på flera ställen.
  Jag har naivt trott att det inte kunde bli så i Sverige.

  1. Ingen fara så långt jag vet och inte tror jag att det är någon större fara därhemma heller. Tror snarare på överdrift och bakomliggande ekonomisk vinning.

 2. Vilken färgkick!!! Det är precis sådana färger som jag blir såååå glad av:-)

  PS. Vill inte vara en partypooper, men kolla att chilliplantorna inte får bladlöss. De fick mina för ett par år sedan, så dom rök direkt tyvärr. DS.

 3. Härliga färgklickar. Chili är en favorit som vi alltid har ett antal olika sorter av i växthuset. Därför vet jag nu att chili finns i ett antal olika former. Inte bara vanliga avlånga utan även runda, hjärtformade etc.

 4. Trist när plantorna dör. Här har vi bevattningsförbud. Härligt med nya plantor och chili är både vackert och gott!
  Ursäkta att jag inte svarat på mailet ännu. Vi har rensat och rensat. Ser fram emot resan! Kram

 5. Inte roligt när växterna dör, det händer varje sommar att de i stan dukar under. Har därför satsat på torktåliga pelargoner, de klarar lång tid utan vattning. Härligt med all färgprakt på terrassen och i dina fina bilder!

  1. Torktåliga Perlargoner!! Undrar om det finns att hitta här på Malta. Våra stora pelargonerväxt har haft så många blommor att det varit omöjligt att ens räkna dem. Idag finns inte många i liv tack vare värmen. Vet inte hur många gångar jag försökt fotografera när de är som allra finnas med en mångfald av röda blommor. Lyckas aldrig utan den röda färgen smälter ihop till nån konstig massa och det ser inte alls snyggt ut. Har provat att fota enskilda pelargoner, när med macro men det funkar inte det heller. Skumt!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star