WPC – Windows 2

Yesterday, when I went out for a walk with my camera, I thought about what really gives a city its character. How much can windows and architecture tell about a city. These are all from Kuching in Borneo, Malaysia. Sarawak has it all – diversity, nature and adventure, also called “The Land of Hornbills”.

This is my second entry in this week’s WordPress Photo Challenge. You’ll find my last post here.

WordPress Weekly Photo Challenge  / Windows

40 replies to “WPC – Windows 2

  1. De flesta fönster är från den äldre delen i Chinatown. Tror nog att det finns en byggnadsnämd även i Kuching, det byggs ju ständigt här så det måste finnas iallafall lite kontroll. Tack för din kommentar Svante,

 1. Roligt med fönster från ett helt annat land än man är van vid. Jag tittar länge på det pyttelilla fönstret i triangeln (en gavelspets?) som kontrasterar mot det rosatonade husets blåtonade fönsterrader. Så olika fönster kan te sig beroende på färg på fönsterbågar och väggar – så fint med färgbyte mitt på väggen. Och så det förfallna gamla fönstret med årtal och allt. Så snyggt. Jättefin fönsterserie!

 2. Så kul med en samling och se dem tillsammans, de bildar en historia på det sättet. Läckra och annorlunda. Det lilla trekantiga stack ut och fångade mig. Läckert att bryta av med en helt annorlunda byggform.

 3. Tycker så mycket om den stora variationen av form och färg. Det gör livet mycket roligare. Det fanns ett radioprogram för inte länge sedan som tog upp dina funderingar. “Vad berättar arkitektur om en stad”.
  Härlig fönsterserie igen.

 4. Kuching har allt och lite därtill! Älskar alla dessa “gladfärger” och mixen av gammalt och nytt. Där kan man verkligen snacka om karaktär. Förstår mycket väl att ni valde att köpa en lägenhet där.
  Å hornbills ringde en klocka – googlade och visst, var den en vacker fågel:-)
  Ett toppen inlägg Anita, helt i min smak:-)

 5. Ännu ett härligt inlägg – jag älskar fönster! Snyggt, spännande och härliga kombinationer i all världens färger!

 6. Åh vad läckra fönster! Så härlig variation och kul med alla färger! Gillade fönsterna på Malta väldigt mycket men de har jag ju redan sett så roligt att du valde från Kuching. Ha det gott! Kram

 7. Fascinerande med alla olika fönster 🙂 Byggnadsnämnd eller inte – det är allt detta som vore omöjligt att tillåta för en svensk byggnadsnämnd, som är så roligt och fascinerande att se när man reser utomlands och som ger karaktär åt städerna.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star