Malta pics

Yesterday, when I went for my daily walk, I thought, why don´t take some pictures of my daily surrounding. This is just a very small part of all the impressions I encounter and probably it will be a part two.There are many churches along the way. Powerful, big and beautiful from the outside but I rarely visit them.A typical Maltese balcony from an odd angle and the typical blue sky.It´s getting dark around five. This is “Our Lady of Mount Carmel Parish Church”, Balluta, Saint Julian’s.Now I´m only minutes from home. The sculpture “White Shadows” is an intriguing play of light and shadows. Made by Richard England and situated along Sliema promenade.

30 replies to “Malta pics

  1. Ja, fast idag blåser det stormvindar här på ön så det gäller att hålla hårt i hatten, om jag hade nån 😉 Nu håller jag hårt i kopplet istället.

 1. WOW för etthundratusende gången:-) Vilka bilder du tar! För en fotograf som dig är Malta, trots att ön är så liten ett paradis. Gillar perspektivet på bilden med den blåa balkongen.Kyrkorna är magnifika, speciellt den som är belyst. Å här har vi en sak gemensam – titta, men inte gå in. Känner mig alltid som en inkräktare när jag väl gå in i en kyrka. Det gäller oavsett var jag befinner mig. “White Shadows” tror jag minnas att du visat i dagsljus för ett antal år sedan. Den tål verkligen att upprepas i skymningen. Skulpturen är fantastisk!

  PS. Det är inte bara dina bilder som är suveräna, det är din engelska också. Har läst några Instagram och FB inlägg på sistone, där skribenterna skriver en blandning mellan engelska och svenska. Inte svengelska direkt, det skulle jag kunna köpa, men rent av horribelt engelska blandat med svenska som också lämnar en del att önska. “Why bother” kan man ju fråga sig. DS.

 2. Det, som slår mig med dessa blå dörrar, är att i Kårböle har de “ståndsmässiga” gårdarna blå Köksingång. Undrar om det finns något samband?
  Svante

 3. Det vill jag kalla riktiga MALTABILDER.
  Skulpturen “White Shadows” gillar jag skarpt. Allra helst med denna placering.
  Gott Nytt År!

 4. Skulpturen är fantastisk. Den gillar jag. Kul att se vad du ser på din promenad. Det är vackert på din ö. Ögongodis för oss här 😀 Underbara bilder!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star