The joy of insects

Is it really possible to feel joy when watching small insects while most people try to wave them away.Yes, if you have a camera and if you are really eager to learn more about macro shooting and the amazing world that you can explore through your camera. Just wish I started to learn this earlier in my life.Maybe too close, but I really had fun!!
In my next life I´ll be a photographer specialized in macro, a botanist and entomologist.
Until then, I continue to practice, learn and have fun…

54 replies to “The joy of insects

 1. Fantastiska bilder! Det som förvånar mig är hur du får insekterna att posera så fint för dig. Suveränt gjort! Å den där lilla turkosa saken är otroligt fin, för att inte tala om närbilden på flugan med sina orangea stora ögon. Love it!

  Liked by 1 person

  1. De poserar inte, det vore ju fantastiskt om det vore så 😀 Men med tålamod, många bilder, plus en skopa tur kan det bli tillräckligt bra för att våga visa vad jag brinner för 😁

   Like

 2. Flugor är underbara. Utomhus, haha. Och på dessa bilder, så himla snygg den är i teckningen, lyckade foton på insekterna, förstår precis din fascination. Skalbaggar, flugor och bärfisar, ta chansen att bli avbildade: här kommer Anita med sitt makro!

  Liked by 1 person

  1. Tack “Jag”! Just nu skulle jag vilja finna några fjärilar men de lyser med sin frånvaro. Förresten, skulle det dyka upp någon fjäril därute nu ute på vår terrass skulle jag bli lite besviken. Min kamera är ju på rengöring och lagning. Kan inte använde M-läget längre men hoppas få tillbaka den före helgen.

   Like

 3. These are WONDERFUL!!! It’s like they all put on their fancy clothes and are having a sweet coffee or cocktail together in the most beautiful place!!! 🤗 Is that large one some kind of bee? SPRING! Yay! Thank You and Cheers! 🙂

  Like

 4. Underbara bilder båda två och jag vet precis vad du menar med den känslan! Det är så otroligt roligt att få macra i den lilla världen! Den är magnifik! Den undre bilden är helt fantastisk och absolut inte för närgången! Jag vet inte vad du haft för bländare men det man kan störa sig lite på är att ryggen inte är helt skarp men det beror på att du satt skärpan på ögonen! Om du sätter skärpan på ryggen nästa gång och har minst 8 i bländare så kommer hela insekten bli skarp! Kanske måste du har 11 eller 14 eller mer men min poäng är att det är från den punkten du sätter skärpan och bortåt som blir skarpt så allt framför blir oskarpt! Så därför, när man vill ha allt skarpt, som på denna insekt, då är det bäst att sätta fokuspunkten på det som är närmast kameran, i detta fall ryggen! 🙂 (förlåt om jag förklarar något du redan vet men min egentliga poäng var att din bild är jättefin! :))

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack Anneli, för ditt besök och din värdefulla kommentar. Du är ju en mästare när det gäller fotografering och jag tar till mig vad du skriver, är långt ifrån fullärd.

   Like

  1. Tack och tack desamma. Kameran är tillbaka men felet består. Kan inte längre använda det manuella läget, M där jag själv väljer slutartid och bländare. Väldigt frustrerande då jag trodde att det var fixat, fast kameran är iallafall rengjord 😀

   Like

 5. Wonderful photos, Anita 🙂 If I could start over I would be an entomologist or a botanist, too. Macro is such a fascinating subject, and when I retire, which is not all that many years away, I will spend much of my time out in the garden or the countryside snapping critters like these 🙂

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star