A glimpse of Malta

I haven’t had time enough lately to create new posts or visit my valuable followers. Time flies and life goes on but I definitely want to keep my blog alive and stay in touch with you out there in this amazing blogosphere.Looking back… Flowers almost everywhere and it’s a wonderful time right now.
Trying to live in the present while the summer is waiting around the corner.This must be a tasteful thistle. If you look closely, you’ll see three small visitors.It’s now 18 degrees in the Mediterranean. As usual, I wait until it’s at least 25 before I take a swim.The water around Malta is crystal clear and there are also a lot of jellyfishes right now.
Hopefully gone when the water gets warmer.I continue to feed our plants on the terrace. Do not ask me why, because soon we have no plants left to feed. That’s life, a part of my life here in Malta and I must learn how to change my way of thoughts…Fanny, my lovely Basenji, always by my side, my inspiration.

49 thoughts on “A glimpse of Malta

  1. Tack John! Nej, det är inte giftiga men de bränner till om man kommer åt en av deras långa trådar. Vill inte gärna bada när det är så många 😁

   Liked by 1 person

 1. Anita these photos are really lovely. I’m hoping to put together a “water” post some time (to encourage us all to remember how important it is and to look after our water resources). May I use your jellyfish photo as part of that?

  Liked by 1 person

  1. Thank you so much Liz! I really like your creativity and ideas about how to creating new interesting post. Of course you are free to use any of my pictures, even without asking. I do trust you.

   Liked by 1 person

 2. Äntligen är du tillbaka! Skrev ju igår hur mycket jag saknat dig. Åsså “vaknar du till liv” dagen efter. Det tackar jag extra för kan jag säga.
  Bilderna är som alltid helt underbara. Å dur du fick till fotot på maneterna är en gåta för mig. Jag menar maneter är ju äckliga och bränner människor om jag inte har helt fel, men på bild är de ju så otroligt vackra. Suveränt fångat:-)
  Det där med terrassen är ju såååå sorgligt. Gråter när jag tänker på hela historien och lider med dig och din man.
  Fanny verkar vara i toppen form. Sååå stor hon har blivit:-)

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack Beate 😊 Ja, maneter är inte roliga, iallafall inte när man badar!!
   Sorgligt är bara förnamnet, igår började jag gräva upp jord, åtta säckar!! ..och det är bara början 😡

   Like

 3. Även jag går på sparlåga med bloggandet just nu. Underbara bilder du bjuder på. Så fin Fanny är. Det känns kul att jag varit med på din “hundresa” som slutade så lyckligt.

  Liked by 1 person

 4. Vilka härliga Maltabilder igen. Bilden på maneterna är fantastiskt vacker. Man kunde tro du har börjat dyka.
  Har samma problem med att hinna med bloggvärlden men det kommer att bli bättre efter den 25. Du får klappa vackra Fanny från mig. Ha det så gott det bara går!

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack Kristallina!! Har faktiskt dykt under många år och upplevt den helt fantastiska undervattensvärlden. Fast bland maneter har jag aldrig dykt och inte heller lärt mig UV-fotografering. Efter den 25:e blir det alltså full fart hos Kristallina 😁 Något att se fram emot 😍 Fanny klappar tillbaka 🐾🐾 🐕 💖

   Liked by 1 person

    1. Thank you Satoshi! I’m fine and happy that I now know your name. Before I only knew that we were born same year and that I appreciate your way of taking amazing images from your corner of the world.

     Liked by 1 person

 5. Jag har varit litet bortkopplad från det sociala livet jag också, både i verkligheten och i bloggvärlden, så jag har helt missat varför ni inte får ha era vackra växter kvar. Så otroligt sorgligt, jag måste uppdatera mig genom dina inlägg och se vad som hänt. Dina foton är som alltid makalöst fina, och jag blir så glad när jag ser Fanny, tänk att ni har henne nu ♥ Vi är halvfodervärdar till vår Sheltie, vilket innebär att hon blir helt och hållet vår när hon fått sin första valpkull, vilket är på gång just nu. På tisdag är det beräknad nedkomst av två valpar (uppfödaren har tagit med henne till vet för att få dräktigheten bekräftad, och två valpar syntes på ultraljudet).

  Like

  1. Tusen tack Annette för din långa kommentar och för din omtanke. Nej, du kommer inte finna något bland tidigare inlägg om varför vi inte får ha våra växter kvar på vår terrass och varför allt efter tio år ska jämnans med marken. Det är en väldigt trist historia som pågått under flera år där vi haft en rättslig process och konflikt med vår granne.
   Men jag är otroligt lycklig över att vi äntligen har vår fina Fanny trots att just Fanny kan vara en av orsakerna till att vi hamnat i den situation vi nu befinner oss i. Nåja, inte blev du klokare av den lilla sammanfattningen, snarare tvärtom. Men vad glad jag blir när jag läser om Sheltie och valpkullen som är på väg!!! Så spännande och helt underbart. Underbart var även ditt positiva besked när det gällde farhågan för cancer. Du är alltid så otroligt aktiv och jag undrar ofta hur du hinner med allt du tar dig för plus alla böcker du läser i en rasande fart och sen så skickligt resencerar. Låg i sängen i morse och går ibland in på olika bloggar via mobilen innan jag stiger upp. Var inne hos dig och läste inlägget “Min roligaste bok” och om dina helgplaner. Fullspäckat?? Ja, och spännande med ogräset. Skriver aldrig kommentarer via mobilen men ska kika in hos dig strax. Önskar en riktigt skön helg från Malta 💗

   Like

 6. Skulle kunna stjäla Tonys andra mening här ovan. Lägger till att jag faller totalt för manetbilden, bara så vacker, helt underbar. Bilden på nerium väcker också habegär, får nog skaffa mig en sån som krukväxt snart.

  Liked by 1 person

  1. Tack “Jag”! Det glädjer mig att du uppskattar manetbilden plus att du är så kunnig när det gäller växter. Nu har den vackra blomman Nerium fått ett namn. Frågan är bara hur länge jag kommer ihåg det. Tycker att mitt minne oftas sviktar lite för mycket…

   Like

   1. Jag tror att jag har nämnt nerium tidigare. Jag hade en nerium som krukväxt i många år, hade fått ett skott av mammas stora. Sen har jag försökt lite då och då men av någon anledning vill de inte trivas. Vi bodde i Spanien många somrar och där fanns de ju överallt, även i mina föräldrars trädgård, som stora buskar. Så vackra.

    Liked by 1 person

 7. OH MY GOD!!! I cannot get over how beautiful and colorful it is there! The water is to die for. I’d never come out!!! And even Your jellyfish wear colorful fare!!! Amazing. Hello to sweet Fanny….and NO WORRIES at all about being absent or not having time! Lord, Anita….I’m going through the same thing and find that people are very kind and understanding. Life is a lot sometimes and it’s completely okay to slow down in blogland here and there. Or run behind. You and Your lovely photography and take on life are so loved and appreciated!!! People are joyfully here when You have the time and I am certain no one is judging You when You don’t!!! Be well, have fun and I’m sending HUGE HUGS to You!!! 🤗💖☀️❤️🐬😊

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s