45 replies to “Happy Macro Friday!

 1. Ja, det har du och jag ju sagt. Det är människan som förstör naturen, inte djuren. Läste hos Anki att det finns hur mycket som helst som blommar just nu, men hon har inte sett ett enda bi än. Det säger nog allt och bekräftar det du skriver.
  Ja, åsså var det dina underbara makron igen. Förstår att du tar så många bilder du bara kan medan ni har terrassen kvar. Det skulle jag också göra. Tänker på att människor inte bara är mästare på att förstöra naturen. De är lika duktiga på att set till att du och din man inte får ha terrassen kvar. Ibland undrar jag hur ond människor kan vara…
  Kram tjejen:-)

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla! Nu är ju inte bilderna från vår terrass men att människan kan förgöra både sig själv och vår natur är ett sant och lite skrämmande faktum. Kram tillbaka 💗

   Like

 2. Så rätt och så sorgligt. Vi är en hopplös art – såg faktiskt på TV ikväll hur dåliga spermierna är numera. 50% sämre på bara några år. Så, kanske är det äntligen vi själva som är utrotningshotade?
  Underbara bilder, Anita!

  Liked by 1 person

  1. Ojdå, undrar hur det kan komma sig! 50% är en otrolig försämring. Vad var det för program, skulle gärna se? Tack för fin kommentar snälla Leya! …och jag vet, dina inlägg från Bhutan finns kvar och tids nog får jag ro att besöka.

   Like

    1. Vanligt kvällsnyhetsprogram 😕 Hmm…. det finns ju ganska många nyhetsprogram på kvällarna men kanske hittar jag ändå. Tack för svar och ha en fortsatt trevlig kväll!

     Like

 3. Får Israel, och Iran härja fritt kanske allt liv är borta från planeten tidigare. Fina bilder du delade med dig av.
  Svante

  Liked by 1 person

 4. Tänkvärda ord. Redan 1962 varnade Rachel Carson med Tyst vår, då gällde det användandet av bekämpningsmedel.
  Jättevackra macrobilder på fina insekter och blommor. Beundrar särskilt den stora bilden nummer två där insekten har så fantastisk randning på huvudpartiet och en annan på kroppen. Det finns mycket att se om man går nära.

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack “Jag” för både besök och kommentar!! Tror att jag är, lite som jag misstänker att även du är. Det vill säga ganska så känslig när det gäller att få kommentarer från de man så gott som alltid får ifrån och när det inte längre kommer några så blir man lite rädd att “kanske har jag trampat på tårna” för hon/han skriver ju hos andra men inte hos mig. Eller så har jag helt fel men så tänkte jag faktiskt senast idag, därför gjorde din kommentar mig extra glad. Tack!

   Like

   1. Ingen fara Anita, jag har bara tagit det lite lugnt med bloggande och kommentarer. Nu har jag försökt att komma i kapp och då tar jag några bloggare i taget, därför blir det så att några får vänta. Sen är det lättare att slänga i väg en kommentar om det bara är en bild, bildserier tar lite tid att titta på och fundera över. Jag kommenterade förresten tidigare på dina flygarbilder, det har du nog inte sett, antar jag. Men jag sitter inte vid datorn så mycket just nu, sliter med mina två trädgårdar, mycket att ansa och försöka få i ordning efter vintern. Det är knappt jag fotar ens.

    Liked by 1 person

 5. Så sant… Vi diskuterar och argumenterar om än det ena än det andra inom stora organisationer och mellan länder, men den enda frågan som är riktigt intressant för allas överlevnad är att vi har en beboelig jord. Som vanligt reagerar vi väl inte förrän det är i elfte timmen, och då blir det tuffa restriktioner och så tar det tid att ställa om allt till ursprungligt skick igen. Våra grannar gör en insats för bina, de lånar ut sin mark till en biodlare med trettio bikupor. Vi bor ju nära, så kanske får jag höra det trevliga surret av bin snart igen, för de senaste åren är det knäpptyst i våra lönnar där det förut var ett rejält surrande på våren.

  Liked by 1 person

 6. These are WONDERFUL, Anita! We are so happy as all the bees are coming back! It’s that time of year. 🤗 We have a lot of beautiful wildflowers by our sidewalk. We just let them come as they will. My favorite are called ink flowers, I think. They are brilliant blue and were used for dye. The bees LOVE them and the other morning I could hear the loud buzz of the bees working away on them. That’s one of my favorite sounds of summer! I love Your insect and bee pictures! Happy post!!! I hope Your weekend was wonderful! Still playing catchup but I’m almost there! 💖 Cheers, hugs and Thank You!!! 🤗💖☀️

  Liked by 1 person

   1. Njut, Anita !!! Skål och många kramar till dig också! Det är lätt att ha entusiasm kring ditt underbara arbete. Och denna översättare är SOOO kul !!! Det har aldrig hänt mig innan jag skickade dig ett svenskt budskap ibland. Jippie! Bra sätt att börja min dag. Tack! Sänder du stora kramar! ☀️🐬🤗!

    Liked by 1 person

    1. What a surprise!!! Now You really made me smile and I feel much happier than I did when I woke up!!! 🌹🌸💗😍 Thank you Katy, you Swedish is just great!! Can’t believe you use Google as translator 🤗

     Liked by 1 person

     1. Hallå! åh! Jag är så glad att det var en trevlig överraskning! Jag kan inte tro det tog mig så länge att tänka på det. Men om du går till google och söker efter “översätt engelska till svenska” (eller vad du vill översätta) visas en låda och du kan bara skriva allt du vill säga. Allt blir översatt som Du skriver i en ruta bredvid Din skrivning. Så kul!!! Och kanske läser jag några svenska ord nu. Även …. mitt minne ….🤣 Have a wonderful day!!! 💖🤗☀️

      Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star