Happy Macro Friday!

If all insects on Earth disappeared, within 50 years all life on Earth would end.If all human beings disappeared from the Earth, within 50 years all forms of life would flourish. Quote by Jonas Salk

Comments

45 responses to “Happy Macro Friday!”

 1. debossconsult Avatar

  Great inspiration I love this so much keep on doing this good work

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind comment Deboss 🙂

 2. blhphotoblog Avatar

  Super images Anita!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Brian!

 3. bpz3 Avatar

  Ja, det har du och jag ju sagt. Det är människan som förstör naturen, inte djuren. Läste hos Anki att det finns hur mycket som helst som blommar just nu, men hon har inte sett ett enda bi än. Det säger nog allt och bekräftar det du skriver.
  Ja, åsså var det dina underbara makron igen. Förstår att du tar så många bilder du bara kan medan ni har terrassen kvar. Det skulle jag också göra. Tänker på att människor inte bara är mästare på att förstöra naturen. De är lika duktiga på att set till att du och din man inte får ha terrassen kvar. Ibland undrar jag hur ond människor kan vara…
  Kram tjejen:-)

  1. Anita Avatar

   Tack snälla! Nu är ju inte bilderna från vår terrass men att människan kan förgöra både sig själv och vår natur är ett sant och lite skrämmande faktum. Kram tillbaka 💗

 4. Leya Avatar

  Så rätt och så sorgligt. Vi är en hopplös art – såg faktiskt på TV ikväll hur dåliga spermierna är numera. 50% sämre på bara några år. Så, kanske är det äntligen vi själva som är utrotningshotade?
  Underbara bilder, Anita!

  1. Anita Avatar

   Ojdå, undrar hur det kan komma sig! 50% är en otrolig försämring. Vad var det för program, skulle gärna se? Tack för fin kommentar snälla Leya! …och jag vet, dina inlägg från Bhutan finns kvar och tids nog får jag ro att besöka.

   1. Leya Avatar

    Det var ett vanligt kvällsnyhetsprogram. Forskare från Hebron tror jag. Israeliskt universitet i alla fall.

    1. Anita Avatar

     Vanligt kvällsnyhetsprogram 😕 Hmm…. det finns ju ganska många nyhetsprogram på kvällarna men kanske hittar jag ändå. Tack för svar och ha en fortsatt trevlig kväll!

     1. Leya Avatar

      Ha det gott ni också!

 5. exploringcolour Avatar

  Sobering thought Anita. The photos are a visual feast for me !!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Liz for your lovely comment!!!

   1. exploringcolour Avatar

    My pleasure, I love your blog thank you!

 6. Pete Hillman Avatar

  Beautiful, Anita!

  1. Anita Avatar

   Thank you Pete!! 🙂

 7. Lantlivsbilder Avatar

  Får Israel, och Iran härja fritt kanske allt liv är borta från planeten tidigare. Fina bilder du delade med dig av.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Ja, man kan ju undra hur länge det hela ska kunna fortgå innan det händer något radikalt katastrofalt. Tack för din kommentar Svante!

 8. RV John Avatar

  Stunningly beautiful Anta!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly John!!

 9. John Avatar

  Härliga foton Anita!😊 Så detaljerade och vackra!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack John! Uppskattar din kommentar lite extra då du ju är en skicklig fotograf 😊

 10. annicaaktiv Avatar

  Wow vilka färger och vackra motiv! Lyckat fotat Anita 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica!

 11. Minton Avatar

  Fantastiska bilder på insekterna och blommorna.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Anki och puss till fina Minton 🐾🐾 🐕 💖

 12. Kristallina Avatar

  Super makro bilder! Är övertygad om att Jonas Salk har rätt. Har tänkt så många gånger. Visst är det sorgligt.

  1. Anita Avatar

   Ja, det är ett sorgligt faktum. Tack för din kommentar Kristallina 🌹🌸

 13. evacarolasvensson Avatar

  Tack detsamma, härliga gula blommor som piggar upp.

  1. Anita Avatar

   Tack Eva!!

 14. InspiresN Avatar

  what a beautiful sight!

  1. Anita Avatar

   Thank you!!!

 15. Jag Avatar

  Tänkvärda ord. Redan 1962 varnade Rachel Carson med Tyst vår, då gällde det användandet av bekämpningsmedel.
  Jättevackra macrobilder på fina insekter och blommor. Beundrar särskilt den stora bilden nummer två där insekten har så fantastisk randning på huvudpartiet och en annan på kroppen. Det finns mycket att se om man går nära.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack “Jag” för både besök och kommentar!! Tror att jag är, lite som jag misstänker att även du är. Det vill säga ganska så känslig när det gäller att få kommentarer från de man så gott som alltid får ifrån och när det inte längre kommer några så blir man lite rädd att “kanske har jag trampat på tårna” för hon/han skriver ju hos andra men inte hos mig. Eller så har jag helt fel men så tänkte jag faktiskt senast idag, därför gjorde din kommentar mig extra glad. Tack!

   1. Jag Avatar

    Ingen fara Anita, jag har bara tagit det lite lugnt med bloggande och kommentarer. Nu har jag försökt att komma i kapp och då tar jag några bloggare i taget, därför blir det så att några får vänta. Sen är det lättare att slänga i väg en kommentar om det bara är en bild, bildserier tar lite tid att titta på och fundera över. Jag kommenterade förresten tidigare på dina flygarbilder, det har du nog inte sett, antar jag. Men jag sitter inte vid datorn så mycket just nu, sliter med mina två trädgårdar, mycket att ansa och försöka få i ordning efter vintern. Det är knappt jag fotar ens.

 16. annettejuhlin Avatar

  Så sant… Vi diskuterar och argumenterar om än det ena än det andra inom stora organisationer och mellan länder, men den enda frågan som är riktigt intressant för allas överlevnad är att vi har en beboelig jord. Som vanligt reagerar vi väl inte förrän det är i elfte timmen, och då blir det tuffa restriktioner och så tar det tid att ställa om allt till ursprungligt skick igen. Våra grannar gör en insats för bina, de lånar ut sin mark till en biodlare med trettio bikupor. Vi bor ju nära, så kanske får jag höra det trevliga surret av bin snart igen, för de senaste åren är det knäpptyst i våra lönnar där det förut var ett rejält surrande på våren.

 17. Laleh Chini Avatar

  Great job dear ❤️

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Laleh!

   1. Laleh Chini Avatar

    My pleasure ❤️

 18. forresting365 Avatar

  These are WONDERFUL, Anita! We are so happy as all the bees are coming back! It’s that time of year. 🤗 We have a lot of beautiful wildflowers by our sidewalk. We just let them come as they will. My favorite are called ink flowers, I think. They are brilliant blue and were used for dye. The bees LOVE them and the other morning I could hear the loud buzz of the bees working away on them. That’s one of my favorite sounds of summer! I love Your insect and bee pictures! Happy post!!! I hope Your weekend was wonderful! Still playing catchup but I’m almost there! 💖 Cheers, hugs and Thank You!!! 🤗💖☀️

  1. Anita Avatar

   Skål, många kramar and Thank Youuuuuuuu!!! 💖 Katy, always as full of enthusiasm and joy of life 😊 🌹🌸💗

   1. forresting365 Avatar

    Njut, Anita !!! Skål och många kramar till dig också! Det är lätt att ha entusiasm kring ditt underbara arbete. Och denna översättare är SOOO kul !!! Det har aldrig hänt mig innan jag skickade dig ett svenskt budskap ibland. Jippie! Bra sätt att börja min dag. Tack! Sänder du stora kramar! ☀️🐬🤗!

    1. Anita Avatar

     What a surprise!!! Now You really made me smile and I feel much happier than I did when I woke up!!! 🌹🌸💗😍 Thank you Katy, you Swedish is just great!! Can’t believe you use Google as translator 🤗

     1. forresting365 Avatar

      Hallå! åh! Jag är så glad att det var en trevlig överraskning! Jag kan inte tro det tog mig så länge att tänka på det. Men om du går till google och söker efter “översätt engelska till svenska” (eller vad du vill översätta) visas en låda och du kan bara skriva allt du vill säga. Allt blir översatt som Du skriver i en ruta bredvid Din skrivning. Så kul!!! Och kanske läser jag några svenska ord nu. Även …. mitt minne ….🤣 Have a wonderful day!!! 💖🤗☀️

 19. claesbilder Avatar

  Underbara närbilder, men skrämmande fakta om bin och människor.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d