Happy Birthday!

Today is Fanny’s birthday and she’s now one year old. We have had here since she was three months and this post is dedicated to my lovely Basenji. A clever engaging breed with great personality and a strong own will……and with a very special tail.Here she’s only three months old and just arrived from Sweden to our home in Malta. Today she runs free in Ta Qali without leash, always coming back when we call or if we hide.

Click on an image to enlarge. There are a short text to every image.Did You Know?
*The Basenji, whose name means Bush Thing, is one of the most ancient breeds of dog.

*Basenjis have been around very long, they hung out with the ancient Egyptians. In fact, there is evidence of the dogs existing as far back as 4000 BCE. Each is different and unique, and each breed provides dogs that have their own personality traits.

*Well known as the “barkless” dog from Africa, the Basenji attracts admirers with his short coat, small, muscular body, alert manners, erect ears, and tail curled tightly over one hip. A wrinkled brow gives him a quizzical and sometimes mischievous expression.

*In Kenya, the dogs are used to lure lions out of their caves, as Basenjis not are afraid of bigger animals. Masai hunters use about four of these dogs at one time to find lions and get them out in the open. Once a lion leaves the safety of its cave, hunters form a circle around the big cat to take it down.

*Like cats, Basenjis like to lick themselves clean. They shed very little and have no undercoat, so they do not tolerate the cold very well. They tend to find the sunniest spot to take a nap.

*Basenjis love to play and play. They act like puppies even into old age. They are very comical to watch and provide entertainment for their owners.

*Basenjis are very intelligent and quick learners but that does not make them easy to train. They are very independent and usually have an agenda of their own.

 

38 replies to “Happy Birthday!

 1. Stort GRATTIS till Fanny! Tänk att tiden går så fort… Har ju tack vare dig följt henne sedan hon var “bebis”. Jättekul! Å jag lovar att inte blanda ihop henne med en annan hundras igen;-)
  Såg att du bytt koppel från rosa till rött, eller har jag fel? Åsså knorren, som är så karaktäristisk för denna ras. Det har jag lärt mig av infon du la till. Vilken intressant läsning förresten. Å efter att ha läst texten så kan jag bara säga att ni valde helt rätt ras. Å du – just nu skulle Fanny stortrivas i stor-Stockholm. 25-30 grader nästan hela tiden och inget regn. Skåne fick sin beskärda del idag, så där hade Fanny inte trivts;-)

  1. Grattiset är vidarebefordrat och Fanny viftar glatt på svansen🐕 Idag försökte jag återigen att få henne att tycka att det är skönt och roligt att bada i havet. Hon är fortfarande lite tveksam, men jag provar igen. Det som är mest speciellt med Basenji’s är att de inte kan skälla, vilket också är en stor fördel. Koppel ha vi bytt flera gånger.

 2. When I see your dog I want to tell a secret, but I wait 2 months more until I know. Beautiful dog, Anita!😊

  1. John!! I can’t wait 2 months!!! And Fanny agrees, we can’t wait that long, you have to tell us the secret. Let me guess!!! You will also have a dog within 2 months!!!! Hahaa.. 🐾 🐾 🐕 💖🐾 🐾 🐕 I just told Fanny that you thinks she’s beautiful and now she’s very proud, and so am I 😀

 3. Ett stort GRATTIS så här en dag för sent! Underbara Fanny … jag förstår att du trivs med henne – hon är bara såå fin!
  Härliga bilder!

  1. Tack Anki!! Hon är en riktig ljusglimt i min tillvaro och jag är sååå glad och tacksam över att få ha henne hos mig 🐾🐾 🐕 💖

 4. Grattis Fanny! från oss alla på Getingstorp.
  Hon ger alltid ett så härligt alert intryck med spetsade öron och sin lilla svanskringla. Så skönt att du kan låta henne vara utan koppel ibland. Allt blir ju så mycket roligare för henne när hon kan springa fritt omkring. Roligare för matte oxå så klart. Och tryggt när du vet att hon alltid kommer när du kallar.

 5. Stort grattis i efterskott! Helt otroligt vad tiden går. Min är redan 10 år.
  Jag var redan begeistrad när du berättade att det blir en Basenji. Hundraser har alltid varit ett stort intresse. Beror nog på att jag hade en hundsalong i Tyskland innan jag kom till Sverige.
  Superfina bilder! Hon är så vacker!

  1. Tusen tack Kristallina!!🐕🐾 🐕 💖 Hundsalong låter helt fantastiskt och spännande. Den får du berätta mer om vid något tillfälle.
   Ja, att det blev just en Basenji har jag inte ångrat en sekund. En fantastisk ras som många faktiskt inte känner till. Blir tillfrågad väldigt ofta när vi är ute vad det är för hundras och många faller pladask för att hon är så fin. Klart man känner sig lite stolt 😀 Tror att det bara finns 5-6 Basenjis här på ön.

 6. Vilken serie vackra porträtt på en vacker ettåring! Ett väldigt försenat grattis till er och Fanny, det är många som fyller år kring det datumet.

  1. Hon är så fin, men det tror jag alla tycker om sina egna hundar. Fanny och jag tackar så mycket för din kommentar Annica. 🐾🐾🐕 💖

  1. Tusen tack för alla fina kommentarer Claes!!
   Tänkte på dig och din blogg för bara någon dag sen. Dags för ett besök och samtidigt se hur det går med 365 bilder 😀 Trevlig helg från Malta! ☀️ 🐬

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star