Summer shades…

It’s very dry now here on the island.These are seen on many dry plants right now, I’ve no idea why.A glimpse of Selmun church is seen in the background.Fortunately, there are some plants that survive the heat.On a Sunday in mid July, most people here in Malta choose to have fun on the beach, 30 degrees or swim in the sea, 26 degrees. I think I’ll do the same. Wish You a great Sunday, wherever You are on this planet. Splash!!! 

Comments

25 responses to “Summer shades…”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Trevliga bilder. Kan de där snäckorna ha sugrör med sig, för att åderlåta växterna? Du är inte ensam om att ha 30 grader idag, vi i Kårböle har 31 nu 16:23, vad det är i badvattnet har jag inte kollat.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Tack! Sugrör har de säkert, fast de inte syns. Har du badat i Kårsjön som vi sett så många gånger på bilder. Det måste vara varmt i vattnet även där nu.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Jag har inte badat där, eller i annan sjö, sedan jag lämnade Stockholm. Det finns ingen termostat i sjöar. Idag var det 25 grader i Kårsjön.
    Svante

 2. blhphotoblog Avatar

  Super images, very hot and dry in the UK also.

  1. Anita Avatar

   Thank you Brian. Seems like it’s hot almost everywhere in Europe right now.

 3. Kristallina Avatar

  Där måste det finnas näring för dem, trots torkan. Som barn byggde jag också sandfigurer. Ett roligt tidsfördriv. Väldigt fina bilder! Vi har också haft 30 grader idag och imorgon blir det likadant.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina! En del sandfigurer kan bli som riktiga konstverk. Själv minns jag bara hink och spade 😉

 4. Minton Avatar

  Vackra bilder trots torkan. Vi hade 31,6 på skuggsidan vid 16.30. Badade på förmiddagen och 23 i vattnet så det blev lite svalka. Väldigt torrt och det är inte roligt.

 5. PEPIX Avatar

  It’s very hot here too. The snails on the gras … I saw the same phenomen in the Netherlands at the coast!

  1. Anita Avatar

   It’s seems to be hot almost everywhere in Europe now, which is also a phenomena. Thanks for your comment Pepix!

 6. Leya Avatar

  Vi har lika varmt – och det är snustorrt och skogsbränder i snart sagt samtliga län i Sverige. Bara älskar den där sista bilden…

  1. Anita Avatar

   Otäckt med alla bränder som härjar. Konstigt att det inte brinner här, vi har det minst lika torrt men jag är väldigt tacksam över så länge det är brandfritt. Motivet på sista bilden är härligt, vem kan låta bli att fotografera den sandhögen 😀

   1. Leya Avatar

    Kanske ni är mer vana hos er att det är brandfara. Här tycks folk inte begripa att man inte grillar i snustorra områden. Någon hade täckt med jord efteråt, men det är livsfarlig – elden går ner i marken till torv och annat och sprider sig okontrollerat. Vi har flera stora brandhärdar utom kontroll. En bekant hade ett stort genomskinligt krus med vatten och blommor på altanen där solen stod på. Det förkolnade träet under det, och röklukten, visade hur nära det var att tända eld på alltihop.

    1. Anita Avatar

     Du har säkert rätt, här är man mer van. Låter läskigt med alla eldar som härjar och att folk inte begriper hur lätt det kan ta eld. Sen kan det ju ske av sig själv också, som hos din bekant. Helt otroligt!

     1. Leya Avatar

      På hundpromenaden plockar jag upp burkar och glasflaskor – de kunde enkelt ligga i det snustorra gräset och via solen starta en brand.

 7. evacarolasvensson Avatar

  Så härlig sandgubbe, en bild man blir glad av!

 8. bpz3 Avatar

  Så fina bilder som du lägger upp kan jag inte bjuda på som du förstår. Men för en gångs skull kan jag matcha din utetemperatur. Jag kan till och med slå den med två grader idag. Å nu nästan klockan 12 på natten är det forfarande 25 grader ute. Helt otroligt! Vilken sommar vi har haft och har. Men precis som på Malta är det väldigt torrt överallt. Tyvärr är det många bränder som rasar just nu här. Undrar varför det aldrig brinner i medelhavsområdet vid sådana temperaturer…

  1. Anita Avatar

   Det undrar jag också. Här är det snustorrt och där vi rastar Fanny i Ta Qali skulle det brinna ordentligt om det tog eld. Ja, ni har en märklig sommar därhemma och det verkar vara likadant i hela Europa. Medelhavsvärme kl. 12 på natten!!! Det fick jag aldrig uppleva under mina år hemma i Sverige.

 9. molaplume Avatar

  Good morning and thanks for these marvelous pictures. They literally “speak for themselves.” Un baccione. Ciao!

  1. Anita Avatar

   Thank You kindly Dr Mario! Cheers!

 10. molaplume Avatar

  Please call me Mario, dear.

  1. Anita Avatar

   Of course I will Mario.

 11. annicaaktiv Avatar

  Underbara bilder Anita! Men hur kan snäckor klättra på en torr kvist, lustigt 🙂

  1. Anita Avatar

   Kvistarna kanske inte är lika torra inuti som de ser ut att vara från utsidan. Det var en gissning, har faktsikt ingen aning. Tack för din kommentar Annica.

   1. annicaaktiv Avatar

    🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: