Gallery

Summer shades…

It’s very dry now here on the island.These are seen on many dry plants right now, I’ve no idea why.A glimpse of Selmun church is seen in the background.Fortunately, there are some plants that survive the heat.On a Sunday in mid July, most people here in Malta choose to have fun on the beach, 30 degrees or swim in the sea, 26 degrees. I think I’ll do the same. Wish You a great Sunday, wherever You are on this planet. Splash!!! 

25 thoughts on “Summer shades…

 1. Trevliga bilder. Kan de där snäckorna ha sugrör med sig, för att åderlåta växterna? Du är inte ensam om att ha 30 grader idag, vi i Kårböle har 31 nu 16:23, vad det är i badvattnet har jag inte kollat.
  Svante

  Liked by 1 person

  1. Tack! Sugrör har de säkert, fast de inte syns. Har du badat i Kårsjön som vi sett så många gånger på bilder. Det måste vara varmt i vattnet även där nu.

   Like

   1. Jag har inte badat där, eller i annan sjö, sedan jag lämnade Stockholm. Det finns ingen termostat i sjöar. Idag var det 25 grader i Kårsjön.
    Svante

    Liked by 1 person

 2. Där måste det finnas näring för dem, trots torkan. Som barn byggde jag också sandfigurer. Ett roligt tidsfördriv. Väldigt fina bilder! Vi har också haft 30 grader idag och imorgon blir det likadant.

  Liked by 1 person

 3. Vackra bilder trots torkan. Vi hade 31,6 på skuggsidan vid 16.30. Badade på förmiddagen och 23 i vattnet så det blev lite svalka. Väldigt torrt och det är inte roligt.

  Like

 4. Vi har lika varmt – och det är snustorrt och skogsbränder i snart sagt samtliga län i Sverige. Bara älskar den där sista bilden…

  Like

  1. Otäckt med alla bränder som härjar. Konstigt att det inte brinner här, vi har det minst lika torrt men jag är väldigt tacksam över så länge det är brandfritt. Motivet på sista bilden är härligt, vem kan låta bli att fotografera den sandhögen 😀

   Like

   1. Kanske ni är mer vana hos er att det är brandfara. Här tycks folk inte begripa att man inte grillar i snustorra områden. Någon hade täckt med jord efteråt, men det är livsfarlig – elden går ner i marken till torv och annat och sprider sig okontrollerat. Vi har flera stora brandhärdar utom kontroll. En bekant hade ett stort genomskinligt krus med vatten och blommor på altanen där solen stod på. Det förkolnade träet under det, och röklukten, visade hur nära det var att tända eld på alltihop.

    Liked by 1 person

    1. Du har säkert rätt, här är man mer van. Låter läskigt med alla eldar som härjar och att folk inte begriper hur lätt det kan ta eld. Sen kan det ju ske av sig själv också, som hos din bekant. Helt otroligt!

     Like

 5. Så fina bilder som du lägger upp kan jag inte bjuda på som du förstår. Men för en gångs skull kan jag matcha din utetemperatur. Jag kan till och med slå den med två grader idag. Å nu nästan klockan 12 på natten är det forfarande 25 grader ute. Helt otroligt! Vilken sommar vi har haft och har. Men precis som på Malta är det väldigt torrt överallt. Tyvärr är det många bränder som rasar just nu här. Undrar varför det aldrig brinner i medelhavsområdet vid sådana temperaturer…

  Liked by 1 person

  1. Det undrar jag också. Här är det snustorrt och där vi rastar Fanny i Ta Qali skulle det brinna ordentligt om det tog eld. Ja, ni har en märklig sommar därhemma och det verkar vara likadant i hela Europa. Medelhavsvärme kl. 12 på natten!!! Det fick jag aldrig uppleva under mina år hemma i Sverige.

   Like

  1. Kvistarna kanske inte är lika torra inuti som de ser ut att vara från utsidan. Det var en gissning, har faktsikt ingen aning. Tack för din kommentar Annica.

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s