Selmun Bay

Last weekend we went to Selmun Bay after we heard that there should be a nice dog-friendly sandy beach. Getting there was quite challenging, this is NOT a one way road! Fortunately, we didn’t meet any cars.Here we are! Looks nice and very dry up here, but we have to climb down a steep slope to reach the beach.

We soon realize that the water and the sandy beach is black! Black and full of seaweed! And where the water is clear it’s very rocky and slippery which makes it difficult to walk, especially when holding Fanny in my arms.But we manage to take a quick dip and a few meters from the shore the bottom consists of soft sand.Back from the water and Fanny has decided that it’s enough for today. No more swimming, now I just want to relax and observe what others are doing on the beach and in that black muddy water.

Fanny is obviously not the only one who prefers to stay on dry land.

All pictures in this post were taken with my digital camera Panasonic Lumix TZ100 that I rarely use for the reason that I still haven’t learned how to use it. I used only P-mode but I’m pleased with the quality and will try to use it more. The weight is only 300 gram compared to my Canon 1,5 kilo.

Comments

29 responses to “Selmun Bay”

 1. molaplume Avatar

  Good morning dear Anita. I nominated you for the “Mystery Blogger Award.” Please click the link below to check the requirements. A big kiss. Ciao!

  https://drmolaplume.com/2018/07/18/the-mystery-blogger-award/

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot for the Nomination!! I feel honored and very happy to have been chosen. Unfortunately my life is a bit upside down right now and I have not time or strength enough to participate and answer to questions. Hope for Your understanding. Best regards // Anita

 2. Carinas Photolifestyle Avatar

  Fina bilder. Skönt att inte släpa på en tung kamera 🙂
  Kram

  1. Anita Avatar

   Tack Carina! 💕

 3. Lantlivsbilder Avatar

  Ingen risk för skogsbrand hos dig.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Den risken finns även här nu när det är så torrt men här är man nog mer van vid hur man ska undvika bränder i värmen.

 4. Minton Avatar

  Det ser inte så trevligt ut. Förstår att Fanny inte vill bada. Bilderna är lika bra som tidigare.

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! Nej, allt det svarta såg inte alls inbjudande ut men det fanns flera som badade där ändå. Det var inget läbbigt som luktade illa iallafall utan vad naturen skapat.

 5. Kristallina Avatar

  Den kameran har jag också tittat på 😀 Stackars Grand Danois (jag hade en). Han vill bara därifrån. Fanny är klok och dessutom vill man inte bli smutsig heller 😀 Vilken underbar bild där ni håller Fanny över vattnet 😀
  Jag hade fått hjärtklappning på vägen till stranden. Vad kan man göra om man möter en bil där?

  1. Anita Avatar

   Tror kameran är riktigt bra bara man tar sig tid att lära hur man ska använda den på bästa sätt. Jag och manualer går inte så bra ihop 😃 Undrade också vad vi skulle göra om vi fick möte men vi hade tur.

 6. bpz3 Avatar

  Först vill jag säga att bilderna du tog inifrån bilen på småvägarna är suveräna. Varvräknaren och klockan ser ut som två ögon. Otroligt lyckade foton. Kan tänka mig att besvikelsen var riktigt stor när ni såg den minst sagt “oaptitliga” stranden. Ingen höjdare. Kan inte säga att jag gillade besten heller. Som tur är var den kopplad. Här föredrar jag lugna och fina Fanny som spanar ut över landskapet.
  Tack förresten för informationen att “Fanny-hundar” inte kan skälla. Det visste jag inte! En klar fördel tycker jag, speciellt om hunden bor i ett flerfamiljshus. Denna egenskap borde alla hundar ha;-)

  1. Anita Avatar

   Tack Beate! Ja, lite besvikna blev vi men ändå blev det ett litet äventyr.

 7. Anki Avatar
  Anki

  Häftiga bilder från bilfärden på den smala vägen … snyggt! Jag förstår Fanny som inte ville bada där – det skulle inte jag heller vilja 🙂 Kanonbilder som alltid!

  1. Anita Avatar

   Tack Anik!!

 8. PEPIX Avatar

  That looks like holiday … wonderful! I’m always fascinated about the colours of your pictures … wonderful, happy-making blue!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Pepix for your nice comment!

 9. lilahmargaretha Avatar

  Ser för härligt ut! Här i våra sjöar är vattnet så brunt men inte så salt förstås. Jag har också min canon SX 730 HS mest liggande i lådan. När vi imorgon åker på resa så har jag bestämt mig för att lämna hem systemkameran och bara fota med kompaktkameran..få se hur bilderna blir 😉

  1. Anita Avatar

   😀

 10. evacarolasvensson Avatar

  Men oj inte gjord för att mötas, så läskigt om det kom en bil ser lite kurvigt ut dessutom. Tur det gick bra. Kul att upptäcka nya ställen.

  1. Anita Avatar

   Kurvigt, väldigt smalt och ganska så läskigt 😃 Tack vare Fanny har vi upptäckt många nya platser här på ön. 🐕🐕

 11. Jag Avatar

  Roliga foton inifrån bilen, särskilt det översta där du har lyckats få med en röd bil i den trånga passagen, den tar upp färgen från “ögonen”, väldigt läckert. Sen ryser jag lite över hur sörjigt det ser ut på de nedre bilderna, mannen är smutsig ända upp till badbyxorna där han tampas med den motsträviga hunden. Fint porträtt på Fanny där hon ligger och spanar på de ljusa stenarna som lyfter fram färgen i hennes päls så vackert.

  1. Anita Avatar

   Tack! Fast det var inte så läbbigt som det ser ut. Det luktade inget, kändes inte direkt sörjigt eller smutsigt, fast det lockade inte heller att bada.

 12. annicaaktiv Avatar

  Så fina bilder Anita! 🙂

  1. Anita Avatar

   ☀️ 🐬 😀

 13. Awa on the Road Avatar

  The roads remind me of Montenegro. Only the abbys on the sides were much deeper …

 14. Sophie Avatar

  Härligt men kanske mindre härligt med alla sjögräs 😉
  Undrar hur mycket spagettiarmar killen fick av att hålla den hunden, hahaha 😀

  1. Anita Avatar

   😂😂

  1. Anita Avatar

   Thanks!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d