Away from it all…

We went to Sicily for a week, to get away from it all. Here we rented a villa, Villa Cristina, located in a rural area, but not too far from Siracusa. Simple yet cozy accommodation. The garden was huge and there were orange and olive trees, banana plants, grapes, tomatoes, chili peppers, herbs and much more. I love basil!Sweet tomatoes! I can eat Cherry tomatoes like candies!These bananas were not edible but the flowering herb was both decorative and exotic.
Did you know that banana plants are the world’s largest herb!

Above you see some images from the garden where we could pick and eat whatever we liked. There’s more to find in the garden and we did some trips with our car to a few towns and secluded beaches. More to come from Sicily in Italy!

It was a long time since I felt as relaxed as during our stay in Sicily. Away from it all, away from the outside world. Perhaps something we all need from time to time, completely without any internet access.

Comments

55 responses to “Away from it all…”

 1. stolzyblog Avatar

  Sicily looks shiningly lovely. Are there ferries there, from Malta?

  1. Anita Avatar

   Sicily is a lovely place to visit. Yes there are Virtue ferries and it only takes 90 minutes from Malta, you can even bring your car. Thank you kindly for your comment!

   1. stolzyblog Avatar

    oh neat, didn’t realize they were so close!

 2. elainereardon Avatar

  Love the photos. You are setting up myi next vacation, complete with grapes.

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Elaine for your comment. Sicily is well worth visiting.

 3. Lantlivsbilder Avatar

  Blir det inte svårt att ställa om språken, när man flyttar till olika länder? Bilderna du visar är jättefina.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Tack Svante! Kan inte Italienska och de vi hyrde villan av kunde inte Engelska men det löste sig via google translator. Språkskillnader är ofta ett stort hinder mellan människor och skapar lätt missförstånd. Önskar att vi alla talade samma språk.

 4. RV John Avatar

  Getting away to relax is always a good thing! The tomatoes look tasty!

  1. Anita Avatar

   Thank you John! Yes, in today’s world, we have to get away sometimes, even from the internet, which makes us realize how much it means today and at the same time think about how we actually managed to communicate before the Internet was available. Pros and Cons.

 5. annicaaktiv Avatar

  Oj så många vackra bilder Anita! 🙂

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Annica!

 6. John Avatar

  Vilka härliga bilder!😊 Klasar med vindruvor, de växer inte utomhus i Sverige.

  1. Anita Avatar

   Tack John! 😀

 7. Leya Avatar

  Lovely shots – colourful freedom!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Leya!

 8. blhphotoblog Avatar

  Wow such beautiful images.

  1. Anita Avatar

   Thank you Brian!!

 9. Anki Avatar
  Anki

  Är så glad att åter få njuta av dina vackra foton! Helt underbara bilder Anita – det ser ut som ett fantastiskt ställe!

  1. Anita Avatar

   Tack snälla Anki!! Det var verkligen skönt att komma bort ett tag och vi hade tur som hittade villan i värsta högsäsong. Värre var det med Fanny under resan tillbaka. Oj, vad mycket hon fick utstå som vi inte alls hade tänkt oss. Bilresan till färjan tog en timme, hon började gnälla i bilen och jag trodde hon var törstig men hon var kissnödig och började gråta när hon inte längre kunde hålla sig. På färjan var hon tvungen att stanna i bilen, hon förökte smita ut genom taket vilket hopn närapå lyckades med, sen fick sen sitta i en bur i lastrummet i tre timmar. När vi kommer fram visar det sig att vi måste ha intyg på att hon inte har fått parasiter under vistelsen i Italien vilket jag inte visste att man måste ha och hon hamnade i karantän under hela natten. Nästa dag när vi hämtar henne är hon inte längre sig själv och inte jag heller för den delen. Känner mig hopplöst usel som inte kollade upp ordentligt vad som gäller för resa till annat land. Ovanpå allt detta visade det sig att hon fått mängder av fästingar i pälsen så nu får hon tabletter och om en vecka ska vi tillbaka till veterinären och få bekräftat att hon är frisk. Oj, vad jobbigt hon har haft det och nu fick jag skriva av mig lite känslor också. Det blev långt men det gör ont i mig när jag tänker på det hela. Nu stannar vi hemma ett bra tag innan vi reser någonstans. Trevlig helg och kram från Malta!

   1. Anki Avatar
    Anki

    Allra bästa Anita … nu lider jag med både dig och Fanny! Det är inte så lätt att tänka på allt och även om det var en jobbig lärdom, så vet du ju vad som gäller till nästa gång. Hoppas nu hon blir friskförklarad vid återbesöket hos veterinären – och sen ligger snart allt det jobbiga bakom er.
    Ha nu en fin helg ni också!
    Kram

    1. Anita Avatar

     Tack Anki! 💕

 10. evacarolasvensson Avatar

  Det du skrev om att du inte vet vad det är, kom jag och tänka på Djungelboken då Ballo plockar “de utan besvär”.. i sången i filmen. Vad kul att den tecknade filmens bilder är rotade….men jag har ingen aning vad det är bara att Mowgli gjorde sig illa! hi hi Underligt vad hjärnan kan spela ett spratt…jajja jag får skylla på den sena timman… Vilken underbar trädgård med vindrovor och allt, härligt lyxigt att komma bort ett tag. Rekreation de luxe. Dessutom ett gäng härliga bilder,den mad bananerna fångade mig extra. Exotiskt!

  1. Anita Avatar

   Tack Eva! Tänk vad roligt det kan bli! Igår nämnde min make just Djungelboken och frågade om jag minns vad björnen hette. Vi kom inte ihåg men plötsligt sa han Baloo!! Ja, visst kom jag ihåg, liksom Mowgli och Bagheera. Helt fantastiskt vad man har i minnesbanken som man egentligen helt glömt bort.
   Ja, det var helt underbart att komma bort och vi hade tur att hitta villan eftersom det är värsta högsäsong nu i augusti. Det enda eller snarare det stora bakslaget var att min fina vovve fick det ganska så trassligt på hemresan och efter det stannar vi här på ön ett bra tag framöver. Trevlig helg!

   1. evacarolasvensson Avatar

    Ja spännande hur minnesbanken fungerar, vissa starka, roliga & spännande saker från man var liten minns man kristallklart.
    Ha en härlig vistelse på ön!

 11. bpz3 Avatar

  Å då är du tillbaka med dunder och bråk kan man väl saga! Välkommen tillbaka till Blogglandia med bilder som saknar motstycke. Helt underbara är dom!
  Beundrar dig att du kunde motstå internet i en hel vecka. Det skulle jag inte klara måste jag säga. abstinensen skule var olidlig;-)

  Njuter av dina drömbilder och kan inte vänta att få se mera av Sicilien – som du upplevde det:-) Kram!

  1. Anita Avatar

   Tack Beate! Du kan ju läsa om bakslaget som jag skrev om till Anki. Det förtar mycket av de fina minnena från resan.

 12. Steve Avatar

  Välkommen tillbaka!
  En vecka på Sicilien låter låter som ett utmärkt avbrott i vardagen. Underbart att hyra hus med en sån trädgård att bara gå och plocka godsaker i.
  Ljuvliga bilder.

  1. Anita Avatar

   Tack Steve! Det var skönt att komma bort ett tag men nu stannar vi där vi är.

 13. Carinas Photolifestyle Avatar

  Sicilien har jag länge drömt om att få åka till
  Vackra bilder och så skönt att bara få va och njuta av allt det vackra <3

  1. Anita Avatar

   Tack Carina! Sicilien är väl värt ett besök och jag är tacksam över att kunna ta färjan och åka över på bara 90 minuter. Önskar dig en skön helg ❤

 14. Anita Avatar

  It looks like you had a wonderful, wonderful vacation! We all need that, getting away from our tech-filled lives now and then.

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly for your comment Anita.

 15. Minton Avatar

  Stackars Fanny som fick vara med om detta. Hoppas verkligen hon blir frisk och pigg igen.
  Fina bilder på frukterna.

  1. Anita Avatar

   Ja, det var alldeles på tok för mycket hon fick gå igenom, min fina Fanny. Känns lite jobbigt nu men jag önskar och hoppas av hela mitt hjärta att hon snart är sig själv igen. Tack för dina rader Anki!

 16. bpz3 Avatar

  Svar: Nu läste jag ditt svar till Anki. Måste säga att jag lider med dig och Fanny. Å jag som trodde att man fick ta med sig sina hundar inom EU utan olika intyg, bara ett från “hemmaplan”. Ha inga skuldkänslor Anita! Hur f*n skulle du ha kunnat veta om intyget.
  Hoppas att hon blir friskförklarad om en vecka och att både hon och du glömmer den där båtresan snart.
  Många kramar till dig!

  1. Anita Avatar

   Tack!! Känns som jag aldrig kommer kunna förlåta mig själv. Är verkligen orolig. Hon brukar vakna vid 8-tiden på morgonen. Nu är klockan 11 och hon ligger fortfarande och sover. Hon är inte sig själv och det känns jättejobbigt. Kram tillbaka.

 17. Steve Avatar

  Liksom BP läste jag först i efterhand ditt svar till Anki och vedermödorna med Fanny. Ta det nu lugnt och var rädda om varandra. Ha de gott!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för omtanken Steve.🌹🌹

 18. lilahmargaretha Avatar

  Härliga färger!

  1. Anita Avatar

   Tack!!

 19. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Så skönt och underbart! Älskar klasen med vindruvorna, så vacker! 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack snälla!!

 20. forresting365 Avatar

  OH YES!!! Absolutely! It’s so important to just unplug and “BE” once in a while. How wonderful!!! I am so happy Y’all went to such a beautiful place and were able to let go. Yippeeeee och skål!!! And I didn’t know that about the banana. Thanks! 🤗🦋🌻🐝😊

 21. Kristallina Avatar

  Vilken mardröm, det där med Fanny. När jag kom till Sverige för 30 år sedan var det 3 månader karantän för hundar som gällde. Min Boxer var redan 10 år gammal och jag ville inte att han får genomlida detta. Fick lämna honom i Tyskland (som fortfarande gör ont). Hos vänner som han kände och där han fick ett gott liv de 3 åren han levde.
  För många år sedan ändrades bestämmelserna. Vissa vaccinationer, avmaskning, intyg krävdes. Därför hade min hund som kommer från Rumänien ett pass med alla stämplar och intyg.
  Håller tummarna att Fanny är frisk! <3
  Jag kan också äta små tomater som godis. Helst skulle jag riva upp paketet redan på väg hem 😀
  Fantastisk trädgård och fantastiska, vackra bilder förstås! Ser ut som paradiset. Egna bananträd hade jag också i Nigeria. Fast de små som man plockar när de fortfarande är gröna. Sedan ska de ligga i ett mörkt utrymme där de mogna. Sockersöta bananer. De bästa jag har ätit i hela mitt liv.

  1. Anita Avatar

   Tack för lång kommentar Kristallina! Förstår att du varit med om en hel del och därför också förstår hur det kändes/känns. När vi hämtade henne från Sverige var allt klart med Pass och vaccinationer. Hade med ett formulär som jag skulle visa vid ankomt till tullen här på Malta. Var väldigt orolig att jag missat någon detalj så att hon skulle hamna i karantän. Tre månader skulle vara rena mardrömmen!!! Men när vi kom fram till tullen och valde att gå igenom “Customs to Declare” fanns det inte en kotte där så vi kunde bara gå igenom som alla andra med lilla Fanny till sitt nya hemland.
   På torsdag ska hon ta blodprover så att vi får veta att hon är frisk efter alla fästingar hon hade i pälsen. Tror och hoppas att allt är som det ska.

 22. Tony Avatar

  Jag förstår dina känslor från resan, hoppas att Fanny återhämtar sig och blir sig själv igen. Tack för dina kommentarer på min blogg.

 23. Tony Avatar

  Svar: Ingen reklam här 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack!! Skönt att få det bekräftat.

 24. claesbilder Avatar

  Man behöver verkligen komma ifrån ibland. Tror jag förstår din känsla 🙂

 25. Susanne Avatar

  SÅ kloka ni är. Så många gånger jag själv tänkt tanken att ta en tid och åka iväg och bara vara. En riktigt rekreationsresa utan kontakt med omvärlden. Kloka ni 🙂
  Ledsamt med Fanny. Hoppas hon återhämtar sig snart <3
  Men så härligt att du är tillbaka igen med alla dina härliga bilder. Blev så glad när jag klickade in här och såg att det trillat in nya härliga inlägg. Nu ska jag kika runt bland dom alla 🙂 Må så gott!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för dina fina kommentarer hos mig Susanne!!

 26. Jag Avatar

  Såna avbrott behövs för att helt koppla av, hamnar man i en så underbar miljö också så är det bara att njuta. Härliga semesterfoton, de flesta visar ätbara ting, haha.

  1. Anita Avatar

   Det fanns mycket ätbart att hämta där i trädgården. Tack för dina rader.

 27. tuckmeals Avatar

  after reading this i wanna go there. Love the post.

  1. Anita Avatar

   Thank you!! Sicily in Italy is well worth visiting.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d