51 replies to “Saturday’s plants

 1. So do I – like the connection between art and nature:-) Men mest av allt älskar jag att du får mig att dregla igen. Gud vad jag har saknat dina helt underbara bilder. Men nu är du ju “bak on track igen”. Så jag får dregla bäst jag vill i fortsättningen. Stor KRAM:-)

  Liked by 2 people

 2. Jag slår vad om att du har en rätt dyr kamera, för den kvalitén på bilder lyckas jag aldrig med, med mina kompakt kameror.
  Svante

  Liked by 1 person

  1. Tack så mycket för den kommentaren Svante!! Minns inte exakt vad kamera och objektiv kostade men det känns som det var värt pengarna. Nackdelen är att den är så mycket tryngre än en kompakt. Har en liten Panasonic Lumix TZ100 också men tycker den är svår att fotografera med för den har så litet “öga”. Fotar aldrig via displayen.

   Liked by 1 person

  1. Tack snälla Anki! Kram till dig och puss till Minton.
   Du kanske minns den där hemska resan hem från Sicilien. När vi varit hemma en dag upptäckte vi att hon fått massor av fästingar så vi gick till veterinären där hon fick en spruta och tabletter. En halv tablett 2 ggr per dag sen kan ni komma tillbaka om en månad sa hon men det kändes inte alls bra så vi gick till en annan klinik. En hel tablett 2 ggr per dag och kom tillbaka om en vecka så tar vi blodprov för att se om hon blivit smittad. Det hade hon (Ehrlichia canis bacteria) så hon fortsätter med antibiotika två veckor till sen ska nya prover tas. Vi håller tummarna!!!

   Like

   1. Usch vad jobbigt. Jag får en tablett på recept som Minton får och den räcker i 3 månader. Inga fästingar och skulle någo bita så dör den direkt. Har använt denna i 3 år. Kan ta reda på vad den heter.
    Kramar

    Liked by 1 person

    1. Har inte hört om tabletter, du får gärna kolla vad det är. Här rekommenderar de en slags salva som ska smörjas in på nacken en gång per månad. En annan hunägare sa att han använde ett speciellt halsband när de var ute som skulle hålla alla insekter borta vilket det också gjorde. Vi ska testa det, salvan är jag lite tveksam till.

     Like

     1. Har använt halsbandet på min förre hund en Irländsk Setter och det fungerade sådär. Tabletten Minton får heter Bravecto och han har haft den i 3 år och inga bivärkningar. Som med all medicin finns det för och emot.
      Hoppas lilla Fanny är bättre.

      Like

 3. Ja, konsten hämtar nog sina förebilder från naturen. Väldigt vackra bilder! Håller tummarna att Fanny inte blir allvarlig sjuk efter detta utan att antibiotikan verkar som den ska. Jobbigt!

  Liked by 1 person

  1. Tack Kristallin! Hoppas och tror att antibiotikan dödar bakterierna hon bär på. Ja, det känns jobbigt men hon själv märker ingenting utan är glad och pigg. Fast hon springer gärna och gömmer sig när hon vet att det är dags för pillret 😉

   Liked by 1 person

 4. Så vackra bilder från naturens eget konstverksgalleri. Alltid lika härligt att se dina bilder från din plats på vår planet. Här hemma i Sverige börjar man “jaga” växtligheter för nu när hösten kommer ändras det ju en del. Men å andra sidan så kommer det nu svampar och underbara färger istället så fokus blir på lite annat. Alltid kul med variationer.
  Läste här ovan att Fanny mår bättre. Skönt! Jag har själv ätit en lång kur mot borrelia den här sommaren… INTE alls kul. Ha det 🙂

  Liked by 1 person

 5. Stilrena och vackra naturbilder. Den nedersta är sagolik med sina färger och enkelheten, de runda formerna som kontrast till de svepande stråna.

  Läser att Fanny har smittats av fästingar. De är ett elände för både folk och fä. Tur att antibiotika finns, jag fick en dunderkur mot neuroborrelios häromåret.

  Liked by 1 person

 6. Pingback: Saturday’s plants — Anitas Images – SEO
 7. Så vackert, som alltid. Det är verkligen konst. Jag såg i kommentarerna att Fanny blivit smittat av en fästing. Vilken enorm otur, hoppas att hon inte får några men av det? Våra katter och hund får fästingar ibland, men har aldrig visat några sjukdomssymptom. Smittorna de kan få är ju olika starka beroende på var man bor, är de kanske extra starka hos er som bor vid vattnet? Håller tummarna för att

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star