Spring is in the air…

Back home and back to my usual routines here in Malta.

Last Saturday we spent the whole day in Majjistral National Park.It’s not often that I see mushrooms growing here in Malta, but here is one.

The nature, the plants, everything are so different from what you find in the rainforest in Sarawak, Borneo. Very soon the mimosa blooms as seen in one of the image above. The very best about coming home is to be close to Fanny again. Away is good but home is best.

37 replies to “Spring is in the air…

 1. Välkommen hem! Kan tänka mig att Fanny var lika lycklig som du när du hämtade hem henne. Å hon ser ut att njuta för fullt där i vårsolen.
  Att du hittade en svamp av odefinierbar sort på Malta – WOW. Hoppas Anki läser inlägget och kan artbestämma svampen. Åsså fick jag mig ett riktigt gott skratt. Du brukar ju så gott som aldrig skriva namn på blommorna du fotar, om det inte är tulpaner vill säga. Men idag gjorde du det – mimosa. Börjar nästan bli impad;-)

  PS. Kan tänka mig att det är en “kulturkrock” att möta naturen på Borneo och den på Malta. Och det är ju tjusningen:-) Du får gärna visa fler bilder från Sarawak. Älskar att åka snålskjuts med bloggare till olika destinationer. DS:

  1. Mimosa, Mandelblommor och ja, Tulpaner förstås känner jag igen. …liksom några till 😉

   Tack för din långa kommentar Beate. Anki kanske inte visste men hon är helt superb när det gäller Svampar.

 2. Inte utan än att jag önskar att jag kunde bege mig till Malta … ja inte bara för svampen då … utan för alla ljuvliga blommor som nu verkar vara på gång hos dig. Omöjligt att artbestämma den svampen – BP har alldeles för höga tankar om mig!
  Fina Fanny! Antar att hon var glad när ni kom hem! 🙂

  1. Tack Anki! Våren är den bästa tiden för att besöka Malta, det blommar överallt. Sen kommer den långa sköna sommaren och det mesta torkar bort för att snart återkomma när regnet börjar falla igen. Tänk vad roligt det skulle vara om du och Lasse kunde ta en minisemester här på ön. Men jag vet, pengar och tid växer inte på träd.

 3. Välkommen hem! Kan väl tänka mig att Fanny blev överlycklig när hon fick syn på matte.
  Vårtecken skrev jag om för en vecka sedan, men idag är vi fjärran från dessa.

  1. Tack så jättemycket Steve. Ja, det var en glädje att åter ha Fanny vid min sida.
   Ligger efter med besök hos dig och andra. När vi kom hem bråkade min dator men tids nog kommer jag ikapp.

  1. Yes!! 😀 Tack snälla för dina rader Leyla. Det känns verkligen skönt att ha Fanny i min närhet igen.
   Ligger lite efter med att besöka dig och andra. Min dator bråkade när vi kom hem plus lite annat strul hit och dit men snart är jag nog ikapp.

 4. Njuter av dina vackre blommor och längtar till våren och lite värme. Fanny ser så lycklig ut och det förstår jag. Jag skull också tänka mej en tur till Malta men om pensionär och ensam så räcker inte pengarna till allt.
  Puss från Minton och kram från mej.

  1. Tack snälla för dina fina rader Anki. Såå uppskattat ska du veta! Pussen är levererad 🐕 … och kramen värmer 💖

 5. Alltid lika vackra och färgfyllda bilder här på din blogg. Vilken underbar liten basenji ni har fått till er! <3 Jag är glad att ni också har väldens vackraste och bästa hund! 🙂

  1. Tack igen Annica! Ja, En hund blir verkligen en nära vän för livet. Jag hoppas att du snart har en egen efter förlusten av din fina vovve. Men, det kanske fortfarande behöver smältas och du känner naturligtvis bäst själv inför framtiden.

 6. Welcome back home. I can only imagine how happy Fanny was to see you. Just to report: over here in southern Tuscany, 2 km from the sea, mimosa is in full bloom yet. And in Rome as well.

 7. Vackra bilder, här pågår vårvintern för fullt. Solen skiner och kanske blir det en promenad på isen idag! 🙂

  1. If it was not for my dog Fanny I would rather be traveling the rest of my life. Thank you for your comment John!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star