Back..

…back to my daily life here in Malta after a couple of weeks in Sarawak, Malaysia. Today’s images are from yesterday’s visit to Ta Qali Park. Nature has changed, in some way, it feels more subdued. It’s winter now, not so many colorful flowers, besides the yellow ones that bloom all year round. These special plants are now seen growing in abundance among the green grass in the park.
They are small and resembles a kind of pitcher plant.I really like being in Sarawak, I wouldn’t mind living there year around. It’s a very special part of the world. But I know it doesn’t work to take my dog ​​to the other side of the earth.
It feels good to be with Fanny again…

Comments

21 responses to “Back..”

 1. Ms. Liz Avatar

  Nice you’re back Anita! The green+white flower looks similar to our NZ green hooded orchids of which we have many different kinds with subtle differences. I just found a nice photo of one of ours at the blog-post: http://www.tobiashayashi.com/blog/2018/2/2/orchid-treasures-from-new-zealand

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Liz and thanks a lot for the link. Very interesting, they seems to be very similar.

 2. Minton Avatar

  Många vackra bilder. Fanny är finast

 3. bpz3 Avatar

  Välkommen tillbaka! hoppas du vill visa massvis med bilder från Malaysia framöver. Hur gick det med Fanny den här gången. Var hon okej när du hämtade hem henne? Hoppas det!
  Naturen på Malta å vara aningen “subdued”, men den har åtminstone gröna inslag. Vid närmare eftertanke så måste jag dock medge att gräsmattorna här också fortfarande är gröna. Jo-jo-väder här – snö ena dagen, regn nästa. Men jag klagar inte, ogillar ju snö och is.

  Härliga bilder från parken och fina Fanny som verkar gilla att posera för matte:-)

  1. Anita Avatar

   Har ganska så många bilder från Borneo att sortera, får se hur många som kan vara värda att visa.
   Med Fanny gick det inte så bra den här gången, hon bet i allt hemma hos hundvakten Charlene. Hon välte en värdefull porslinsfigur när hon försökte rymma, hon bet sönder en gasledning så hela huset var i fara, hon lämnade spår av sina tänder i möbler som var antika och hon var aggressiv mot andra hundar. Pust och puh, och allt detta fick vi veta via messenger när vi varit på Borneo en vecka. Vad kunde vi göra, Charlene var alldeles upprörd och gissa hur jag kände, på andra sidan jorden. Sista veckan gick bättre men när vi väl hämtade hem henne så sov hon 24 timmar i ett sträck. Nu är hon som vanligt men jag fattar inte vad som hände med henne. Känns kluvet. Till någon hundvakt kan vi iallafall inte lämna henne igen. Nåja, vi får se vad som händer i framtiden….
   Tusen tack Beate för din kommentar och omtanke!

 4. Kristallina Avatar

  Välkommen tillbaka. Härliga sommarbilder 😀 om man jämför med Sveriges natur just nu. Fanny är en fin kontrast i all grönska. Roligt att familjen är tillsammans igen.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina!

 5. Anki Avatar

  Välkommen hem igen! Så fina bilder! Tänk så mycket det finns i naturen hos dig – både svamp, blommor och kottar!
  Jag läste ditt svar hos Beate … verkar problematiskt för framtiden …
  Önskar dig en fin dag!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!
   Ja, Fanny har inte riktigt varit sig själv och nu verkar hon dessutom lite rastlös. Kanske för att hon vant sig vid att ha andra hundar omkring sig. Vet inte men hoppas att hon kommer till ro.

   1. Anki Avatar

    Så jobbigt det verkar … hoppas det bara är något tillfälligt. Jag vet att basenji bara löper en gång om året – när löpte hon senast? Tikar kan ju ibland bli lite knäppa i samband med det …

    1. Anita Avatar

     Det tokiga är att när vi lämnade henne till hundvakten Charlene i September, när vi var i Spanien, började hon löpa bara efter ett par dagar. Trodde ju hon skulle löpa samma period som förra året, det vill säga i slutet av oktober. Nu fick hon ha blöja första dagarna men sen trodde de att hon sluta löpa och lät henne gå utan. Känns lite konstigt att hon inte visste att löptiden normalt pågår i tre veckor med förlöp, höglöp och efterlöp. Hon blödde när hon kom hem och jag var naturligtvis jätteorolig att hon varit med hanhundar och gick till veterinären som sa att jag skulle komma tillbaka om 3 veckor för att det inte gick att testa så tidigt. Det var jobbigt men som tur var hade hon klarat sig från att bli med valpar. Det skulle absolut inte fungera nu och hade det varit en stor hane så hade hennes liv varit i fara. Oj, vad långt det blev…

 6. Jag Avatar

  Måste ha varit jobbigt att vara ifrån Fanny så länge och sedan dessa rapporter om hennes beteende. Hoppas att hon snart känner sig trygg igen.

  Vacker bildserie med kottar och växter – tänk att kottar kan vara så olika!

  1. Anita Avatar

   Det var jobbigt på flera sätt eftersom vi samtidigt skulle sälja vår lägenhet fast vi (jag) egentligen inte ville men det är en annan historia. Nu är vi hemma och Fanny är som vanligt igen, nästan iallafall. Tack snälla för besök och kommentar. Ska strax ta mig tid att besöka dig där jag anar att jag missast en hel del.

 7. Blogs-R-Us Avatar

  Brautiful

 8. Blogs-R-Us Avatar

  Sorry..typo. I meant Beautiful 🙂

  1. Anita Avatar

   I think I would have understood that even without an explanation 😉 Thank you!!

   1. Blogs-R-Us Avatar

    Hahaha….

 9. Manja Mexi Mexcessive Avatar

  Beautiful images!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Manja!

 10. nitinsingh Avatar

  Beautiful thnx

  1. Anita Avatar

   Thank You!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d