Lens-Artists Challenge – On Display

Today’s pictures are from Kuching Sunday Market that I visited recently. I’m not so happy to show headless and half people though it’s not easy to avoid when there are so many people moving around.

Here you’ll find a huge variety of different kinds of fresh fruits & vegetables.
Guess it was high season for bananas.

Walking around here is an exciting experience, a colorful symphony with many more or less appealing scents.

Where they sell fish I pass pretty quickly, although the fish are naturally fresh.I’ve promised myself not to show too many pictures in just one post, but sometimes it’s hard to avoid.
Whats your opinion, isn’t it better to show fewer pictures and divide them into different posts? I think so.
This post has seventeen images, it’s too much but the post is done and most important, it was fun.

Lens-Artists Challenge #76 – On Display

 

33 replies to “Lens-Artists Challenge – On Display

 1. I love lots of colors. I know what you mean when you have so many beautiful photos to share, it is hard to decide how to split them up. Always love seeing beautiful photos daily when ever I am online so either way is always good to me. You have great eye, these photos are so pretty.

 2. Förstår hur du tänker när det gäller hur många bilder man vill/”kan” ha i ett inlägg.
  Jag tycker att du löste det hela väldigt bra när du varierade storlekarna på bilderna, då upplevs det inte som “too much” liksom.
  Härligt att få “följa med” dig till marknaden! 🙂

 3. Härliga och färgglada marknadsbilder. Man blir sugen på både det ena och det andra. Tycker inte heller att det är för många bilder. De hör ihop helt enkelt.

 4. Härliga, färgrika marknadsbilder. Generellt håller jag nog med dig, men här håller du ändå ihop det bra och presentationen med olika grupper av bilder gör att jag inte upplever det som så många bilder som det är. Man får en överblick av marknaden och en inblick i den stora variationsrikedomen.

 5. Dregel, dregel! Vilken fröjd för ögat att titta på denna matmarknad. Å om ni köpte något blev det säkert en delikatess för magen också. Vet ju att din man är en mästerkock. Älskar ju fisk, men jag håller med dig om att det kanske inte luktar så himla gott när den legat där ett tag…
  Håller med WalkaboutSweden. Du varierar ju bildstorleken och skriver bara lite förklarande text, så inlägget är absolut inte för långt. Dessutom är dina bilder en välbehövlig färginjektion i grådasket. Vill gärna tillägga att jag inte kan se mig mätt på dina bilder ändå. Så kör på:-)

  1. Tack snälla! Vi köpte lite frukt, det var högsäsong för Mango som jag älskar och Papaya. Vi har börjat lära oss vilka fiskar som faktiskt är riktigt goda, men min käre make föredrog att köpa dem i Supermarketen, där ligger de iallafall på is 😀

 6. Vilken fantastisk miljö att gå loss med kameran i! Kanonbilder som vanligt … och vilken färgprakt!
  Jag tycker inte alls det är för många bilder … bara otroligt spännande och intressant!
  Önskar dig en fin dag!

  1. Tack så jättemycket Anki! Skulle kunna gå runt på marknaden i timmar men min käre make tröttnar oftast redan efter det första varvet 😉 Men han är som tur är tålig och går ett varv till..
   Ha en fin fortsatt onsdag!!

 7. I have experienced that Asian markets are full of colors and so a photographers galore. Good eye, Anita. I was in Malaysia (2003) for few months but missed visiting local markets. Not sure where I was spending my weekends :-). And surely that time I didn’t have my camera with me to travel with less luggage.

  1. Malaysia is a big country and Sarawak in Borneo is special. I traveled to many countries without a camera. It took a long time before I discovered how rewarding it is to photograph. Before 2011 I was not the least bit interested, today I travel nowhere without my camera. I agree, sometimes it’s a bit to heavy to carry around but I will never get used to shooting with my phone. As a stand-by for my Canon, I have a small Panasonic that weighs almost nothing.

   1. Same here. I dislike taking photos through phone (only use in worst case scenarios). I think I need to buy something lighter but not compromising on the dslr factors…!!

 8. Estetiskt och tilltalande fotograferat, men de verkar vara duktiga på att lägga upp allt snygg också. Det är svårt att veta hur många bilder folk tål, men har man något at berätta med sina bilder så kan man i princip ha hur många bilder som helst. De som inte är intresserade kan låta bli. En sak som jag kan tycka är lite svårt, är att gå fram och tillbaka, d.v.s. att man tittar på 3-4 bilder och sen är det slut, man återvänder, läser texten och klickar in sig igen i en ny bildserie. Därför skriver jag oftast all text först och låter sedan bilderna strömma på. Jag har ju ganska ofta inlägg med många bilder. Men det är ett avvägande, det är ju snyggt med text och bild samlat och olika storlek på bilderna. Klickar man inte på bilderna för att se dem bättre så är det ju en annan sak. Mycket trevliga bilder från marknaden!

  1. Tack Snälla för dina synpunkter och tankar!
   På de flesta marknader i Malaysia är man noga med att visa upp sina varor på ett snyggt och välordnat sätt.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star