Black & White Photography – 9

This is the ninth time I join Susie’s fun photo black and white challenge.
In the past I have mostly photographed people, this time I choose pets, dogs and cats.“When I look into the eyes of an animal I don’t see an animal I see a living being, I see a friend, I feel a soul”
– Anthony Douglas Williams – If cats could talk they wouldn’t”
– Nan Porter –“Dogs eat – Cats dine
Ann Taylor –Having a dog or a cat will open your heart. Reading a book will open your mind.
Having both a pet and a book… absolute heaven.
– Mark Rubenstein –“You can keep a dog but it is the Cat how keeps People because Cats find Humans useful domestic Animals”
– George Mikes –“Look at animals kindly, and they will see. Talk to animals gently, and they will listen”
– AD Williams – “All animals are born with innocence, curiosity and love”
Anthony Douglas Williams –

Below are the images also in color for those who like to compare. And as always when it comes to quotes, we mustn’t take them too seriously, although some may be worth considering.

Susan’s Black and White on Wednesdays

23 replies to “Black & White Photography – 9

 1. Sanna citat som jag verkligen vill hålla med i. Underbara bilder både i svartvitt och i färg. Kan inte välja vilket jag föredrar. Båda alternativen gillar jag. Hundar och katter är underbara och du har verkligen lyckats fånga det där lilla extra i bilderna. Jag är väl mer hund- än kattmänniska nu mer. Men varit tvärtom i min ungdom. Men allt har sin tid.
  Det är ju bara att se in i Fannys ögon så smälter hjärtat. “Titta på djur vänligt så kommer de att se. Prata försiktigt med djur, så lyssnar de” – underbart citat.

 2. Ja du!!! Du är inte bara en mästare med att “fånga ögonblicket” (i dubbel bemärkelse) hos människor, du lyckas även med det hos djur. Bilderna är enastående, både i svartvitt och i färg. Citaten är perfekta till bilderna. Hur gör du???
  Bilden med den gäspande(?) katten är värd ett pris, liksom sista kattbilden då katten ser ut som en “smiley”, den här;-).
  Å Fanny verkligen ser OCH pratar med de mjuka och fina ögonen.

  1. Tack snälla för din så fina kommentar. Katten som gäspar är gammal men jag har aldrig ändrat den till svartvitt tidigare. Sista katten har mist sitt ena öga vilket kanske inte syns så tydligt.

 3. Underbara svartvita bilder! Det är de svartvita som jag gillar mest den här gången. Även hos djuren dras blicken först till ögonen. Citaten gillar jag också mycket.

 4. Tack för alla underbara bilder du delar med dig av. Jag njuter av att se på dem. Vaje mejl som kommer från dig är en källa till glädje. Tyvärr kan jag inte kommentera så ofta på grund av strejkande händer men som sagt, det hindrar mig inte från avv njuta av fantastiska bilder. <3
  //Piia-Liisa

  1. Men oj, nu blir jag alldeles rörd!! Tusen tack Piia-Liisa för din så fina kommentar. Den bevarar jag länge i mitt minne, plockar fram när det känns motigt och meningslöst att lägga ut några bilder alls. För så känns det ibland men en kommentar som din ger mig mängder av själslig energi. Tack fina Du 💖

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star