15 replies to “Balance & Harmony

 1. Vilka fina stenrösen! Är det du som har byggt dom?
  Å vad gäller balans och harmoni så tror jag nog att du behöver det ena för att åstadkomma det andra.
  Läckra bilder som vanligt:-)

  Liked by 2 people

  1. Nej, jag har inte staplat dessa stenar, det hade någon annan gjort, flera stycken. Dagen efter var de borta. Ja, inte stenarna men de fina stenrösen.

   Like

  1. De har en betydelse, för norrmän. Oxh jag tror att de ligger bakom den nytillkomna invasionen av stentorn hör i Bohuslän. De är vackra, men inte naturliga i BN. Däremot fina på bergen i Norge :). För en norrman betyder det att att önskemålet om att återvända till platsen infrias om man lägger en sten och den ligger kvar. Rasar den eller tornet kommer man inte tillbaka. Så på sätt och vis kan man tolka det som beröm för en plats. Jag själv har lagt en tornsten i vackert kustområde utanför Kirkenes.
   En helt annan koppling, jag läste en naturvårdares artikel häromdagen där de skrev att stentornen tar bort habitatet för smådjur, insekter oxh fåglar som behöver stenskravlen för bon oxh för att gömma sig. Så harmoni ich balans är nog melodin även för detta:)

   Liked by 1 person

 2. Det är vackert på bild och säkert roligt att stapla stenar, men på sina håll i Sverige ber man folk att låta bli. Det har blivit som en farsot genom sociala medier. Jag tror att det var på Öland som det fanns skyltar om det, det förändrar landskapet i naturområden. Men vackra bilder hur som helst.

  Liked by 3 people

  1. Tack för din kommentar. Har jättesvårt att förstå det där med att stapla stenar (för hand och därmed ganska små staplar) att det skulle förändra landskapet. Nåja, dessa små högar störde knappast och nästa dag var de borta, högarna alltså.

   Like

   1. Eftersom de var borta nästa dag så ändrar de ju inte landskapet. Och det är som du skriver, små staplar kan ju inte störa. Men på vissa håll i Sverige har det blivit en veritabel feber att vart man än kommer där det finns stenar så ska det staplas och det är höga staplar och de står kvar och blir fler och fler. Jag har själv fotat stentorn och tycker att det är vackra och snygga fotomotiv, men ja, när det blir mängder av dem så kan jag förstå invändningarna.

    Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star