Balance & Harmony

“To put everything in balance is good… ...to put everything in harmony is better”
– Viktor Hugo –


Publicerat

i

,

Comments

15 responses to “Balance & Harmony”

 1. bpz3 Avatar

  Vilka fina stenrösen! Är det du som har byggt dom?
  Å vad gäller balans och harmoni så tror jag nog att du behöver det ena för att åstadkomma det andra.
  Läckra bilder som vanligt:-)

  1. Anita Avatar

   Nej, jag har inte staplat dessa stenar, det hade någon annan gjort, flera stycken. Dagen efter var de borta. Ja, inte stenarna men de fina stenrösen.

 2. inte fan gör det det Avatar

  Anita- är det du som byggt dom?!
  Undrar så om stentorn som dessa har någon betydelse. Har fotat massor av sådan i bohuslän där det kryllar av dom på klipporna.
  Ha en bra start på veckan!

  1. Anita Avatar

   Nej, jag har inte byggt dessa stentorn. De bara fanns där och nästa dag var de borta. ️
   Ha en fin fortsatt vecka!!

  2. nikonnettan Avatar

   De har en betydelse, för norrmän. Oxh jag tror att de ligger bakom den nytillkomna invasionen av stentorn hör i Bohuslän. De är vackra, men inte naturliga i BN. Däremot fina på bergen i Norge :). För en norrman betyder det att att önskemålet om att återvända till platsen infrias om man lägger en sten och den ligger kvar. Rasar den eller tornet kommer man inte tillbaka. Så på sätt och vis kan man tolka det som beröm för en plats. Jag själv har lagt en tornsten i vackert kustområde utanför Kirkenes.
   En helt annan koppling, jag läste en naturvårdares artikel häromdagen där de skrev att stentornen tar bort habitatet för smådjur, insekter oxh fåglar som behöver stenskravlen för bon oxh för att gömma sig. Så harmoni ich balans är nog melodin även för detta:)

 3. Kristallina Avatar

  Så sant! Jättefina stenrös. Skulle ja gärna vilja bygga själv.

  1. Anita Avatar

   ..och det verkar ju inte vara särskilt svårt så det är väl bara att börja bygga 😀
   Tack för din kommentar Kristallina.

 4. Blogs-R-Us Avatar

  Now the environmentalist say making such towers is an environmental disaster as it disturbs the ecology of that area and they are very serious.

  1. Anita Avatar

   …. 😕 / 🤣

 5. Jag Avatar

  Det är vackert på bild och säkert roligt att stapla stenar, men på sina håll i Sverige ber man folk att låta bli. Det har blivit som en farsot genom sociala medier. Jag tror att det var på Öland som det fanns skyltar om det, det förändrar landskapet i naturområden. Men vackra bilder hur som helst.

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar. Har jättesvårt att förstå det där med att stapla stenar (för hand och därmed ganska små staplar) att det skulle förändra landskapet. Nåja, dessa små högar störde knappast och nästa dag var de borta, högarna alltså.

   1. Jag Avatar

    Eftersom de var borta nästa dag så ändrar de ju inte landskapet. Och det är som du skriver, små staplar kan ju inte störa. Men på vissa håll i Sverige har det blivit en veritabel feber att vart man än kommer där det finns stenar så ska det staplas och det är höga staplar och de står kvar och blir fler och fler. Jag har själv fotat stentorn och tycker att det är vackra och snygga fotomotiv, men ja, när det blir mängder av dem så kan jag förstå invändningarna.

 6. nikonnettan Avatar

  Vackert fotat Anita och fint citat. Vi höra igen 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack! 😀

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: