In the Middle of Nowhere

Here we are again, in the middle of nowhere, where the deserted beach stretches for several miles. At low tide you can walk hundreds of meters straight into the sea without getting more than wet feet.

The only sign that indicates that there is plenty of life here are all the patterns in the sand created by thousands of small crabs. I saw lots of them but they are extremely quick to crawl back into their holes to hide.This is an untouched little gem with very few tourists and most of those who come here are locals.
I know there are plans to build huge hotels and expensive resorts which will soon ruin this place.
I’m grateful to have had the opportunity to be here before all this happens.

Sematan Beach, Sarawak, Borneo, Malaysia.


Publicerat

i

,

Comments

15 responses to “In the Middle of Nowhere”

 1. Leya Avatar

  Beautiful. Don’t you feel sad about the plans and all…We are always destroying natural beauty.

  1. Anita Avatar

   Sjävklart känner jag mig förtvivlad över att detta orörda inte kommer att finnas kvar så länge till. Hoppades att det skulle framgå i mitt inlägg men det är alltför lätt att utgå från att det man vill framhäva inte riktigt når fram. Thanks for your comment, anyhow.

   1. Leya Avatar

    Jodå, jag förstod, men kände förtvivlan själv…över hur vi bara förstör. Det var mina egna känslor som var desamma.

 2. M.B. Henry Avatar

  Lovely – looks like something out of a fantasy book!

 3. bpz3 Avatar

  Ja, det är människan som har en otrolig förmåga att förstöra allt naturen skapat/skapar. Så synd! Sandkulorna ser ut som små pärlor som bildar ett smycke (i den stora bilden). Påminner om finådriga löv som man ser under hösten och som är så vackra.

 4. Anki Avatar

  Underbara bilder Anita!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Anki!

 5. Kristallina Avatar

  Underbara färger och härliga mönster och strukturer i sanden.
  Ja, det är vi människor bäst på…. att förstöra planeten. Money rules the world 🙁

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina! …och dessvärre har du så rätt.

 6. Brothers Campfire Avatar

  Wow! This is pretty neat!!

 7. Jag Avatar

  Underbara mönster i sanden, sandpärlor, helt fantastiskt vackert när man tittar nära. Och den oändliga stranden… jag har varit på sådana stränder i Indien, en gång för länge sen och undrar förstås om de finns kvar eller om områdena är bebyggda, precis som du befarar. Väldigt vackra bilder av något värdefullt.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla för din kommentar.

 8. Susanne Avatar

  Otroligt vackra bilder 🙂
  Sandpärlorna skapar verkligen fantastiska mönster. Som ett broderi. Spännande och fascinerande vad dom små filurerna kan skapa och säkerligen helt ovetandes om dess mönster. Som små konstnärer 🙂
  Inte roligt alls att läsa om hur pengarna styr och förstör vår natur. Tänker tillbaka till Phu Quoc där man hade stora planer på att bli större än Phuket vad gäller antalet turister…. Så himla tragiskt att se hur dom skövlade naturen för att bygga hotell. Hur ska det bli??

  1. Anita Avatar

   Tack snälla för din fina kommentar och för dina tankar. Det är så mycket negativt som sker just nu i världen samtidigt som man själv känner sig helt maktlös. Som att man bara ska titta på medan vi människor sakta men säkert förstör vår planet inför kommande generationer. Nu har vi dessutom viruset som inte “bara” innebär att människor blir sjuka. Konsekvenserna av de åtgärder som införs kommer med all säkerhet att få en världsomfattande negativ effekt. Klart att man är orolig. Sköt om dig Susanne!! ❤

 9. […] via In the Middle of Nowhere — Anitas Images […]

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: