A trip to Għajn Tuffieħa

Għajn Tuffieħa / Riviera Bay is located on the north-west coast of Malta. Here you’ll find clay slopes and high cliffs on either side of the bay, red sand, crystal clear water and lots of narrow footpaths to hike on.Here I go with Fanny as it’s one of the few places where she can run freely. Ta Qali Park which is closer and where we normally go is completely closed and on the rocks along the sea at home dogs must be leashed.This man has chosen a clever way to keep the social distance imposed by the authorities.The scenery here is barren but offers several beautiful views. Singita Miracle Beach – Mgarr Għajn Tuffieħa – Malta / April 2020

 

Comments

11 responses to “A trip to Għajn Tuffieħa”

 1. Alittlebitoutoffocus Avatar

  I remember it well, including someone trying to take off from the slope just behind the beach. (I’m not sure they actually did manage to get off the ground). Over here they go up to over 2,000m before they take off.

 2. bpz3 Avatar

  Vilka drömbilder Anita! Ett helt fantastiskt och dramatiskt landskap. Skyltarna är väldigt passande i dessa coronatider. Det tänkte man nog inte på när man satte upp dom en gång i tiden.
  Bilden med Fanny på klippan är enastående. Såååå liten hon ser ut på den häftiga klippan – social distancing där också;-)
  Det gläder mig att ni fortfarande får gå ut och njuta av våren på Malta. Det kan vi ju här också, även om fyra grader inte är så värst njutbara, men friheten att kunna göra det är värt mycket.

  1. Anita Avatar

   Tack för din fina kommentar Beate. ❤ Bara 4+ låter inte roligt alls, här börjar det närma sig över 20+ på dagarna. Ja, Fanny och jag får gå ut medan min man som är över 65 måste stanna hemma. Men har har fullt upp med både det ena och det andra ändå så han har det bra på sitt sätt medan jag får njuta av att ta med Fanny på olika utflykter här på ön. Kramar och sköt om dig!!

 3. Susanne Avatar

  Vilken fantastisk plats att besöka! Dramatiskt och vackert! Och SÅ fint du visar oss platsen med dina bilder 🙂
  Härligt att ni fortfarande kan ta er ut. Vi försöker också vara ute så mycket det bara går. Svärföräldrarna som bor i England har en helt annan situation och den är inte bra… Ta hand om dig! Kram

  1. Anita Avatar

   Det finns verkligen små guldkorn att finna här på Malta som vi nog inte funnit om vi inte hade haft Fanny 🐕. Maken är 65+ och får inte gå ut jag tar med Fanny till olika naturområden där hon kan springa fritt. Känns bra för mig som verkligen uppskattar att vara ute i naturen medan min käre make har det bra hemma. Han är så kreativ, målar och fixar så det går ingen nöd på honom, ännu. 😉
   Tack snälla för besök och kommentar Susanne och sköt om dig. Kramar ❤

 4. Kristallina Avatar

  Vilken underbar utflykt där Fanny kan springa fritt dessutom. Fantastiska vyer och färger. Kloka ord på sista skylten. Ha det så gott det går!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina. Underbar utflykt för oss båda då jag verkligen uppskattar att vandra i naturen. Min man får ju inte gå ut, 65+, det enda positiva med det hela är att jag efter 20 år här på ön har börjat köra bil igen vilket ger både mig och Fanny större frihet. Har nu Maltesiskt körkort och kör vänstertrafik. Haha… det går faktiskt betydligt bättre än jag trodde 😉

   1. Kristallina Avatar

    Ungefär som när jag började köra bil i Nigeria. Där var det visserligen högertrafik och det fanns trafikregler som ingen brydde sig om. Trafikstockning löstes enkelt. En polisbil kom, en polis hoppade upp på biltaken och började slår sönder bilrutorna. Det tog bara 1 minut och trafiken rullade igen 😀

    1. Anita Avatar

     Jisses!! 😂 Du har varit med om både det ena och det andra, Nigeria!! Ja, erfarenhet lär du inte sakna och inte heller fantastiska minnen.
     Jag är ju vänsterhänt så det känns naturligt att hålla sig till vänster 😉 Kramar och sköt om dig!!

 5. Jag Avatar

  Vykortsvackra vyer och bilder, särskilt den näst sista med udden mot havet och pyttesmå människor. Jag tassar runt lite på bloggarna nu efter att ha legat lite lågt ett tag, har inte orkat med både vårröjning och bloggar.

  1. Anita Avatar

   Tack för att du tog dig tid att besöka min sida och för dina kommentarer. Önskar dig en fin fortsatt helg och sköt om dig.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d