Dragonflies

Often when I’m lucky enough to find a dragonfly that doesn’t fly, I have noticed that they put their wings forward towards the head, as if they were trying to protect themselves, or maybe they sleep.Regardless, it is an amazing insect that is usually seen flying by very quickly. Some are really big and shine in different shades of color. Maybe, I’ll succeed to capture at least one of them this summer. Never give up!

36 replies to “Dragonflies

 1. Väldigt fina bilder på trollsländorna. Trollsländor är på nåt sätt lite “fulsnygga” 😉 Dom större arterna kan, i mina ögon sett, se väldigt otäcka ut och är inte alltid lika söta som dom mindre arterna. Alltså om man tittar ingående på deras ansikten. Men man dras till dom när man får se dom. Fascinerande insekter 🙂

  Liked by 1 person

  1. Tack Susanne. Ja, många insekter är inte direkt vackra när man ser dem i fullformat på datorn, snarare tvärtom. Men det är väldigt spännande att fotografera macro och att försöka komma riktigt nära.

   Liked by 1 person

  1. Ja, det är en viss utmaning att försöka lyckas hitta någon som inte bara snabbt flyger förbi. Samma typ av slända som jag visat tidigare men inte samma bilder.
   Har sett ett flertal sländor som är närapå dubbelt så stora med glänsande färger och de ser otroligt vackra ut på avstånd. Har hittills inte lyckats fånga en då de jag ser flyger förbi. Men jag såg en som satt på en gren och jag närmade mig sakta och försiktigt men vad händer då. Haha.. Fanny kommer springande i full galopp och vips så var den vackra sländan borta.

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star