Gallery

Welcome to The Forest

Welcome to the one and only forest. There are very few forests here in Malta but one that I often visit is il-Miżieb. It takes about 20 minutes by car via the coast road and of course, Fanny always comes alongThe woodland was planted in the early 1970’s and stretches for some two km between Xemxija and Manikata. Here you will find Aleppo pines and a generous sprinkling of the slower growing carob and olive trees.

There are plenty of walkways and narrow paths to choose from and the scenery often changes. Fanny and I usually try to explore new trails and there is no risk of getting lost as we are on a high ridge.

Blue markings like these arrows are often seen but I have no idea where we would end up if we followed them. But, when we see this magical being, we know that we are close to where we started.

31 thoughts on “Welcome to The Forest

  1. Det är väldigt torrt här nu och snart finns inga vilda blommor kvar att fotografera men det finns ju så mycket annat.
   Önskar dig och Minton en riktigt Glad Midsommar. Kram!!!

   Like

 1. Ja, den skogen kan man knappast jämföra med skogar som finns här eller i länder som ligger norr om Malta. Men din skog är vacker ändå, då den är ung (jämfört med skogarna här) och väldigt gles. Med andra ord den är annorlunda. Vägarna verkar vara tydliga och “välanvända”. De tre avsågade trädstammarna i sista bilden ser ut som ansiktet på Shrek;-)

  Liked by 1 person

 2. Inte mycket likhet med de skogar jag brukar gå i, men fint ändå. det ser väldigt torrt ut – tycker det är torrt här, men inte såå torrt!
  Önskar dig, maken och Fanny en trevlig midsommar!

  Liked by 1 person

  1. Torrt är det verkligen och ibland kan jag undra över hur träden överlever. Finast är det förstås på våren.
   Önskar dig och din Lasse en Glad midsommar! Inget firar specellt här men eftersom det dessutom är vår bröllopsdag så kanske vi hittar på något extra. 🙂

   Liked by 1 person

  1. Tack Sussie och jag önskar även dig en fin Midsommarhelg.

   Det här inlägget var egentligen tänkt till ditt träd tema men jag hann inte få det färdigt. Har fotat ganska så många träd nu så med lite planering kan jag nog vara med nästa vecka 🙂

   Liked by 1 person

 3. Härliga bilder med mycket känsla. När jag ser på bilderna tänker jag tillbaka på vår vandring på Cypern i höstas 🙂 Din skog påminner om skogen vi vandrade i i värmen. Vackert och så annorlunda mot våra svenska skogar. Ta hand om dig och läste här ovan… Skickar er ett försenat Grattis på bröllopsdagen 🙂

  Liked by 1 person

  1. Tack så jättemycket Susanne och vilket sammanträffande. I morse när jag låg i sängen och kollade på min mobil, vilket jag ofta gör när jag vaknar, var jag inne på din sida och hittade just inlägget från då ni var på Cypern. Läste med stort intresse men skrev inget eftersom jag ännu inte är vän med min mobil när det gäller att skriva kommentarer och annat.
   Kikar in hos dig igen nu när jag sitter vid min stationära dator.
   Vi har ju helt tröttnat på Malta och så snart vi fått vår lägenhet såld så kommer vi att flytta. Maken vill till Spanien och jag till Cypern. Jag tycker Cypern är bättre av många skäl, vi kan ju inte spanska och klimatet är betydligt bättre än både Malta och Spanien och dessutom är det vänstertrafik, som här. Vi får se hur det hela slutar 😉
   Tack för Grattis!! Vi gifte oss 1992!!!! 2022 betyder 30 år!! Har nästan svårt att fatta det själv men, men.. vi är friska och har det bra.
   Ha det bra och sköt om dig!!

   Liked by 1 person

 4. Vissa bilder påminner om delar av Öland och det kanske inte är konstigt, det är ju också en ö. Träden är säkert mer utsatta för blåsten från alla håll. Fina landskapsbilder!

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s