Trees on Tuesdays

An ordinary tree full of cones. It is obvious from where the wind usually blows.A tree seen from Victoria Lines where the views of Malta are amazing, especially when the weather is clear.

Some dry leaves and a very thorny tree trunk.Last week, I showed a similar home-made wood construction and there are many of these in nature, too many. Can you guess what they are used for?Compare with this little wooden house that I would love to see more of and it does more benefit than harm.

Susan’s Trees on Tuesdays

31 replies to “Trees on Tuesdays

 1. Such a cute little wooden house,probably for birds feeding…
  Homemade wood construction… can’t think of any thing.. to keep an eye on wild animals.

  1. Thank you kindly Deeksha for your lovely comment and for visiting my site. I wish your guess was correct regarding the wood construction. But these ugly “buildings” found in nature here in Malta are made by bird hunters. Illegal bird hunting are common and many protected birds are shot. It is horrible and a much debated topic here on the island. In my opinion, Man is unfortunately too often an evil being.

  1. I’m not happy at all to confirm that you are right. Illegal hunters have killed too many wild and protected birds here in Malta and and I will never ever understand why the authorities are not doing anything to stop it. Instead, there are seasons when some bird species are allowed to be shot, which is a shame itself, but it doesn’t help, they shoot at everything that flies. It’s awful. Humans must leave all animals and nature at peace. Unfortunately, man is an evil being who destroys and who does not understand that everything that lives, insects, animals and nature is an invaluable source of earth’s survival and harmony.
   Thank you for your comment Brian.

 2. Utsikten över Malta är verkligen magnifik där uppifrån! Å jag har aldrig sett ett träd med taggar. Först tänkte jag att “hemmabygget” kanske var ett torn för fågelskådare, men sedan såg jag i en kommentar här att det är fågeljägare som använder det för att skjuta vilda fåglar. Usch! Då föredrar jag fågelholken, som dessutom verkar vara sprillans ny.

  1. Föredrar också fågelholken, den illegala liksom den så kallade legala jakten på vilda fåglar är hemsk. Tack för dina rader Beate.

  1. I have never seen a squirrel here in Malta and suppose the wooden box was made for birds.
   I really wish that I could tell you what kind of tree this is, unfortunately I don’t even remember in which nature park the picture was taken. My memory is not the best, I blame my age 😉

 3. Trodde först att “trähusen” är tänkt till jägare men att de jagar fåglar visste jag förstås inte. Håller med dig om allt du skrev i kommentarerna om människan. Det är fördj****** helt enkelt.
  Gillar träden som piskars av vinden. Påminner mig alltid om bonsai. Fågelholken tror jag också är tänkt som foderplats till fåglarna.
  Jättefina bilder och vi har lärt oss mera om Malta. Ha en fortsatt trevlig vecka!

 4. Vackra bilder till tisdagens utmaning, tack för ditt bidrag 🙂 …läckert med den taggiga stammen 🙂 …jag föredrar också fågelholken. Ha det bra!

 5. Säger som Kristallina, det vindpinade trädet får en att tänka på bonsai, gillar den bilden mycket. Googlade förstås på taggiga stammen och det enda jag hittade var ett som heter kapok. Snygg bild!

  Sen funderar jag på detta med jakt m.m. Instämmer helt i det grymma i att man skjuter hej vilt på allt som flyger. Men när människan har varit så obetänksam och låtit t.ex. vildsvinsstammen växa till sig så att de invaderar bostadsområden och förstör böndernas grödor så måste man göra något och inte bara tro att de förstår att dra sig tillbaka eller sluta att reproducera sig.

  1. Tack för din kommentar Lena. Lena??? Haha.. Fick för mig att du heter så. Nåja, det där med jakt är ett kapitel för sig. Att överhuvudtaget skjuta vilda djur i naturen känns naturligtvis inte rätt alls. Men när det gäller vildsvinen som förökat sig så otoligt mycket måste nog vi människor förhindra att det fortsätter med tanke på deras förstörelse. Dessutom går de ju att tillaga och äta vilket väl kan ses som positivt. Har inte koll på läget, är jakt på vildsvin tillåtet i Sverige och försöker man bekämpa fortspridningen?
   Önskar dig en fin kommande helg!

 6. Nej, inte Lena, men väl Lisa som jag har som alias. Ja, man skjuter av rätt mycket vildsvin vissa perioder men tydligen inte tillräckligt, det är ett skyggt djur och visar sig oftast i mörker. Regler och bestämmelser är gemensamma inom EU men sen finns något som heter skyddsjakt för att skydda bland annat grödor. Vi har fått delar av vår tomt uppbökade och det år besvärligt att återställa efter dem. En fin fortsättning på helgen Anita!

 7. Den andra bilden uppifrån är min favorit. Gillar mjukheten i bilden och kompositionen med det (vajande?) gräset i förgrunden och det isolerade trädet mot den blå himlen. Vackert!

  1. Thank s a lot for your comment and yes, unfortunately you are right. These wooden huntingConstructions are made for hunting of birds.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star