Flowers, Quotes & Thoughts

“To plant a garden is to believe in tomorrow.”
Audrey Hepburn
“Great photography is about depth of feeling, not depth of field.”
 Peter Adams
When words become unclear, I shall focus with photographs.
When images become inadequate, I shall be content with silence.”
Ansel Adams
I don’t trust words. I trust pictures.”
— Gilles Peress

That I like quotes is obviously no secret. I often use them when I myself cannot find the words. I don’t want to be anonymous but my blog isn’t intended as a diary, although I sometimes create posts about my everyday life. Still, publishing pictures without a single word reveals a certain personality of the person who took them.
Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

42 replies to “Flowers, Quotes & Thoughts

  1. Tack snälla Anki! Ja, Fanny fick vara med fast kanske från lite fel håll 😉 Nu blev det så men finast är våra fyrfotingar framifrån eller från sidan. Imorgon fyller hon tre år så då blir det säkerligen fler bilder.
   Kramar från ett varmt Malta!

   Like

 1. Citaten gillar jag skarpt. Undrar var du hittar dom, för det passar alltid klockrent till dina bilder. Å om jag ska vara ärlig så behöver dina enastående foton knappast mera text, de talar för sig själv. Kul att Fanny också fick bara med, för hon berikar ju ditt liv. Och som du nämnde någon gång är det ju tack vare henne att du upptäckt nya områden, där det inte sällan även finns blommor:-)

  Liked by 1 person

 2. Fantastiska foton som vanligt. Droppar är alltid fascinerande på så nära håll. Ärligt talat gillar jag bilder på djur som är tagna som Fannys väldigt mycket. De ser man sällan och en betraktare av bilden undrar alltid vad hunden ser just då eller tänker. Ha en bra vecka där på Malta!

  Liked by 2 people

  1. Tack snälla för din fina kommentar Kristallina. Bilden på Fanny kändes lite tveksam men eftersom jag själv tycker om den så fick den vara med.
   Önskar dig en fin och regnfri fortsatt vecka!

   Liked by 1 person

 3. Tänkvärda citat och fina bilder på blommorna med vattendroppar. Men jag tycker att bilden på Fanny är bäst ändå, där hon står och tittar ut över landskapet (?). Snyggt med det korta skärpedjupet, som ger en väldigt fin bakgrund.

  Liked by 3 people

 4. I have been meaning to check your posts for quite some time but couldn’t due to some technical glitch I suppose.
  You capture so well, Anita. Also, I agree with you; any form of art has the capacity( be it a little) to express the thought process behind it.

  Liked by 2 people

 5. Jag har de senaste dagarna tänkt på det första citatet om trädgården och framtiden. Det är möjligt att jag tidigare läste ditt inlägg och det fastnade. Jag tänker på vår goda vän som vi träffade i plantskolan, det är många år sedan nu. Han hade genomgått flera cellgiftsbehandlingar och nu skulle de plantera klematis som skulle klättra i ett torrt träd. Jag blev så häpen och samtidigt så glad över att han orkade tänka framåt.

  Jättevackra bilder på vad jag kallar stjärnöga, en sommarfavorit men bilden på Fanny är rent ut sagt ljuvlig där hon blickar ut över den pastellfärgade nejden. Jag gillar baksidor.

  Liked by 2 people

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star