Happy Birthday Fanny!

💖Den 13:e juli 2020 fyllde min fina Fanny tre år!!💖
Fick dessvärre inte ihop något inlägg igår och gör därför ett nytt försök. Bilden ovanför har varit med förr men jag valde den för att den känns som en av de bästa bilderna jag tagit på henne, och jag har tagit väldigt många bilder sedan vi hämtade hem henne från Sverige oktober 2017.

Christina Acar målade av fotografiet på en mugg som jag idag använder som pennställ på mitt skrivbord.Basenji’s är inte så vanliga här på  Malta och jag får ofta frågan vad det är för ras.
Basenji är en av världens äldsta raser och härstammar från Afrika. Karaktäristiskt är rynkorna i pannan och den hårt rullade svansen. De har ett kattlikt beteende och tvättar sig själva. Deras främsta särdrag är oförmågan att skälla vilket beror på att deras struphuvud är annorlunda konstruerat. Varför vet man inte men vargen, som ju är hundens urfader, skäller inte heller. Fast tysta är de inte utan har sitt eget speciella sätt att utrycka sig på. Igår kväll hade vi pick nick i Ta Qali park där hon sprungit nästan varje dag sedan hon var valp.
Det var också där hon för första gången fick prova att springa utan koppel.

Att titta på gamla bilder från när Fanny var valp är det nog bara jag själv som tycker är kul. Roligare kanske är att Fanny nu blivit så pass gammal att vi planerar valpar. ❤❤  Basenji’s löper bara en gång per år och en basenji kavaljer har vi redan hittat. Om allt går som jag hoppas på får hon möta Ricky till hösten.


Publicerat

i

, ,

Etiketter:

Comments

29 responses to “Happy Birthday Fanny!”

 1. evacarolasvensson Avatar

  Har det redan gått 3 år? Ja tiden går fort…

 2. Nuno França Blog Avatar

  Happy birthday! 😀

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot Nuno!! Fanny 🐕 just sent you a big hug from Malta 🌞

 3. Heart to Heart Avatar

  Best wishes n happy birthday 💝

  1. Anita Avatar

   Thank you Rita!!

 4. Minton Avatar

  Grattis sötnos och Minton skickar puss.
  Jag tycker det är så spännande att följa en hund från valp till vuxen även om det inte är min. Hon är så söt som liten
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! Tror nog att alla valpar är söta, iallafall nästan alla 😉 🐕 💖

 5. Kristallina Avatar

  Grattis i efterskott ❤️ Fanny! 🐕 🦴 🐾
  Tiden går otroligt fort. Vad roligt att ni planerar valpar. Det ska bli spännande även för dina följare. Jättefina muggar!

 6. whippetwisdom Avatar

  Happy birthday Fanny! 🤗💖🎉

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for the greeting Xenia 🐕 ❤

   1. whippetwisdom Avatar

    You’re very welcome! 💖

 7. bpz3 Avatar

  Stort, stort GRATTIS till Fanny! Minns å väl när ni kom till Sverige och hämtade hem henne efter så många problem innan ni äntligen fick ha hund. Är så glad för dig att du efter så lång längtan fick precis rätt “kompis” hem till dig. Bilden med penseln är en absolut höjdare. Fanny verkar vilja hjälpa din man när han målar;-) Hoppas hin fick en “korvtårta” med tre ljus när ni var på picknick.
  Jättekul med Fannys “fästman” Ricky. Hoppas de fattar tycke för varandra och att parningen går vägen. Ska ni behålla valparna eller?

  1. Anita Avatar

   Haha.. nej, det blev ingen tårta med korv, hon är en väldigt kräsen liten dam och jag tror blivit lite bortskämd när det gäller mat.
   Om det blir några valpar behåller vi en tik. Tack för dina rader fina Beate!

 8. Anki Avatar

  Stort GRATTIS till världens finaste Fanny! Tänk att hon redan fyller tre år! Minns så väl när du hämtade henne och alla jättefina bilder under åren. Hon är helt underbar! Ska bli kul att följa hur det går med valpplanerna! Har du någon bild på kavaljeren?

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Anki för din fina kommentar. Ja, jag har några bilder på Ricky som jag fått via mobilen. Jättesöt förstås och vit nos 🐕 💖

 9. Nilesh Kumar Avatar

  Happy birthday and best wishes !

 10. sussiejoh65 Avatar

  Grattis på Fannys 3-årsdag 🙂 Härliga bilder på Fanny… vad spännande med valpar!

 11. lifeinkarolingston Avatar

  Happy Birthday Fanny! 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you Karolina! 🐾🐾🐕

 12. claesbilder Avatar

  Då får man gratulera såhär i efterhand 🙂 Tänk vad tiden går, alldeles för fort ibland. Den översta bilden på henne, där hon tittar fram i dörröppningen, är verkligen bra.

  1. Anita Avatar

   Den översta bilden på Fanny, där hon tittar fram i dörröppningen, är min favorit från när hon var valp. Tack för din kommentar Claes!

 13. Steve Ericsson Avatar

  Grattis Fanny! Tänk att 3 år redan gått sedan du flyttade till Malta. Jag är inte så bloggaktiv nu , blev därför extra glad att jag just idag tittade in hos din matte och påmindes om att du fyllt 3 år. Lycka till med Ricky, ni kommer nog att få underbara valpar.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för dina rader och för ditt besök här hos mig Steve. Så jätteglad jag blev, det var alltför längesen som jag kikade in hos dig vilket jag kommer att snarast.
   När det gäller Fanny så har hon börjat löpa en månad tidigare än beräknat så plötsligt har det blivit lite stressigt. Ricky som var tänkt som den Fanny skulle paras med visade sig vara lite för gammal. Men vi har hittat en annan renrasig basenji som vi ska träffa imorgon. Känns jättespännande och roligt men samtidigt vet jag också att det kommer att krävas en hel del av mig om det blir några valpar. Har som tur är bra kontakt med uppfödaren i Sverige som vi köpte Fanna av så hon kommer att ge mig tips och råd. Nu ska titta in hos dig. Må så gott och sköt om dig.

 14. Susanne Avatar

  Grattis till Fanny! En riktig sötnos och SÅ spännande med valpar <3 Är hon en liten konstnär mån tro 🙂 Tänkte på första bilden. Verkligen superfin bild.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din fina kommentar Susanne! 🙂

 15. enlundabosbetraktelser Avatar

  Ja må hon leva, ja må hon leva! Hurra hurra hurra för Fanny på födelsedagen. Hon är verkligen en fotogenisk hund. Lycka till med valpar

  1. Anita Avatar

   Tack snälla Annika för ditt besök hos mig och alla fina kommentarer.

 16. Jag Avatar

  Tänkte precis som enlundabo i kommentaren ovan: Fanny är verkligen fotogenique! Förstår att du har mycket i huvudet nu när det har blivit dags för valpplanering och inom kort är du alltså matte till två fina hundar, de andra valparna finns det förstås köpare till. Lycka till med allt! Jättefina Fannybilder!

  1. Anita Avatar

   Tack snälla! Ja, det känns både roligt spännande men om det alls blir några valpar vet vi inte ännu.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: