Greenery

“Green is a label for a certain attitude to life, a certain kind of respect
that one might have for the very source of things that we take for granted.”
– 
Annie Lennox
Vespa crabro, a Hornet attracted by some green leafs on our Hibiscus.

“Greenery is the best scenery”
– Arti Sharma
“For in the true nature of things, if we rightly consider,
every green tree is far more glorious than if it were made of gold and silver.”
Martin Luther

The lines seen in the last image are the human impact on nature, but it’s usually worse than that.
It’s a sad fact that more than half of Earth’s rainforests have already been destroyed.
The photo was taken in Sarawak, last year, where there’s still plenty of greenery.

39 replies to “Greenery

 1. Vilket fantastiskt makrofoto på getingen!
  Väldigt kloka citat. Hoppas att människan kan stoppa utvecklingen. Vi sitter alla i samma båt. Ha en trevlig kväll i värmen. (6 grader här imorse).

 2. Gillar inte getingar irl, men din bålgeting gör sig riktigt bra;-)
  Det är tragiskt att människan även lyckats att förstöra regnskogen. Ibland kan jag känna skadeglädje när Moder Natur kräver hämnd, vilket den bland annat gjort i Brasilien.

 3. Fantastiska bilder och dina makron är som vanligt otroligt snygga!
  Sanna och kloka citat … och visst blir man ledsen när man ser hur mänskligheten förstör vår planet … fruktansvärt hur det ser ut t.ex. i Amazonas – och andra delar av världen. Tyvärr är vi i Sverige inte mycket bättre …
  Önskar dig en fin fredag och en trevlig helg!

 4. Jag har som flera andra fastnat särskilt för getingbilden. Den är riktigt häftig med fin skärpa. F ö konstaterar jag bara att grönt är skönt 🙂

 5. Nu har jag varit inne hos dig en lång stund och njutit av dina fina bilder. Så vackert! Fint att se Fanny igen, insekterna, blommorna, färgerna – allt. Är det alltidså soligt på Malta? Blir sugen att resa dit, men det blir nog aldrig av.

 6. Åter en vacker serie och mitt öga fastnar för den översta bilden med axen, harmonisk balans och stilla liv med snäckan som boat in sig under bladet. Och så ser jag mönstret i nästa bild, skärpan och krispigheten, gillar mycket! Och förstås getingen, snygghäftig macro! Elledningarna stör förstås i nedersta bilden men vissa saker är svåra att vara utan. Vi är nog alla överens om människans påverkan på naturen, tror jag.

  1. Tack!! Du är duktig på att formulera dig, att uttrycka i ord vad du känner och tänker när du ser på en bild. Sådant uppskattas naturligtvis väldigt mycket. Själv kan jag ibland stanna upp, titta på en bild som jag tycker om utan att kunna beskriva varför just den bilden attraherar. Andra gånger är det lättare och orden flyter på. Samma sak när jag ska svara på kommentarer. Därför blir det ibland bara något kort och vid dessa tillfällen brukar jag fundera på om det inte vore bättre att inte kommentera alls, eller vänta och återkomma senare. Som nu, när jag sitter här och helst vill gå och bada eftersom det är så himla varmt och a/c hjälper föga.
   Haha.. tror jag går och badar och önskar dig en fin fortsatt… tänk, tänk.. Måndag! 😁
   Nu blev det en “smileys” fast jag vet att du inte gillar dessa symboler, fast vem vet, du kanske har ändrat dig.

   1. Hoppas att du kom iväg och fick dig ett svalkande dopp i havet. Det är ju så med bilder, vissa känner man att man tycker om utan att direkt kunna beskriva varför. Helt naturligt att man inte alltid orkar/kan/vill ge långa svar eller kommentarer, det vet nog alla som har varit ett tag i bloggvärlden. Man har ju så mycket som påverkar en i riktiga livet. För mig är det viktiga att svara/få svar på något sätt. Det är ju faktiskt som att prata med någon, fast i skrift.

    Vad gäller smileys så inser jag numera att det är smidigt att kunna visa en sinnesstämning på det sättet. Det var tidigare som jag förknippade dem med knark. Har bara varit för lat för att börja använda dem själv.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star