På promenad…

Tänkte att jag skulle visa några bilder från området där jag bor, där jag ofta går mina promenader utmed havet tillsammans med Fanny. Här har vi gått otaliga gånger och det är inte alltid som vädret är så här fint.

Man kan gå hela sträckan på cirka tre km utmed havet från Tigne i Sliema till Spinola Bay i St. Julian’s men vi går sällan hela vägen utan vänder efter en halvtimme, speciellt nu när Fanny har valpar som väntar därhemma.

Går vi inte på klipporna så går vi på den breda strandpromenaden, här sedd ur Fanny’s perpektiv.

Den här skylten har sett sina bättre dagar och är knappast bildskön
men då jag ser den så ofta när jag är på väg hem får den också vara med.

Avslutningsvis några bilder på vovvarna. Valparna har precis öppnat sina ögon och snart är det slut med att bara äta och sova. Nu är det lugnet före stormen då de strax ska ut på upptäcksfärd med allt vad det innebär. Ska bli jättekul och snart kan vi också ana var och ens unika utstrålning och karisma.

Vill passa på att tacka Anki som varit behjälplig när jag skulle försöka lära mig den nya blockredigeraren. Tack vare henne lyckades jag bland annat att få in den vita texen i bilderna och göra dem klickbara.
Haha.. det tog faktiskt flera timmar att skapa vad ni ser här ovanför.

Comments

30 responses to “På promenad…”

 1. Kristallina Avatar

  Fin promenadväg. I alla fall när solen skiner. Skylten verkar ha varit med om en hel del men har sin charm ändå.
  Vad goa och runda valparna är. Ska bli roligt att se dem “in action” senare.
  Den nya redigeraren är en gåta för de flesta. Hade tre följare som har slutat på WordPress p.g.a. det.

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar Kristallina.
   Använder du dig av den nya redigeraren? Visst är den lite knepig men så snart man kommit på hur den fungerar tror jag att den är bättre än den Klassiska. Fast väldigt många frågetecken återstår för mig.

   1. Kristallina Avatar

    Ja, jag har börjat men förstår ärligt talat inte varför det är så krångligt. Beror ju lite på vad för slags blogg man skriver och hur enkelt eller avancerat man vill ha det. Hade ett inlägg hos mig med länken till WordPress där de förklarar hur den funkar. Har självfallet även en tysk sida (privat person) som förklarar redigeraren. Vi får helt enkelt prova oss fram. Ha en trevlig helg med dina fyrbenta pälslingar.

 2. bpz3 Avatar

  Härliga och somriga bilder, trots att det är oktober:-) Kul att du med ditt inlägg riktar dig till dina svenska bloggkompisar på svenska:-)
  När jag läste rubriken trodde jag för ett ögonblick att du tagit hela Fanny-familjen på promenad, men det hade du såklart inte gjort, men snart så är det kanske dags. Fanny tar det hela verkligen med ro. Tänk om hon var människa och hade fött sexlingar;-) Fanny ser så klok ut i mittenbilden. Hoppas du kommer visa alla valpar tillsammans någon gång. Ser de likadana ut, eller ser man “klara” skillnader? Har du döpt dom redan? Har dom visat olika beteenden och har Fanny en favorit? Ja, du ser – jag har många frågor.

  PS. Anki är bäst på nästan allt hon tar för sig. Hon är en fena på WP, som jag aldrig klarade av. Som jag har förstått är den senaste uppdateringen den värsta. “Min” blogspot har ju också uppdaterats och inte till det bättre kan jag säga. DS.

  1. Anita Avatar

   Tack för din långa kommentar Beate! Ja, sommaren dröjer sig kvar här på ön men det känns att det går mot svalare tider.
   Nej, promenader får vänta, de bor fortfarande i valplådan men till helgen ska vi ge dem större utrymme under förutsättning att de helt öppnat sina ögon och är stadiga på benen. Nu vinglar de mest fram 🙂 I början var det jättesvårt att se skillnad på vem som var vem men nu har vi lärt oss genom det vita mönster som alla har vid halsen och som skiljer dem åt. Men det dröjer innnan deras personligheter syns. Nej, vi har inte döpt dem ännu men när vi ska registrera dem hos Malta Kennel Club måste vi namnge alla. Vi kommer att välja Stjärnor som tema, om du visste vad många olika stjärnor det finns därute i oändligheten! Kolla den här länken när du har tid; https://www.star-facts.com/bellatrix/ Sen får de som köper sina valpar naturligtvis själva välja namn. Fanny hade namnet Nessie när vi hämtade henne. Kanske får vår valp det namnet, vi har inte bestämt ännu.
   Oj, vad långt det blev men du frågade en hel del :))

 3. Bernie Kasper Avatar

  Wonderful series of images !!

  1. Anita Avatar

   Thanks a lot for your kind comment Bernie!

 4. Geddfish Avatar

  Jag ser att Fanny njuter av moderskapet. Ja, det är klart. Jag gillar Fannys uttryck och hennes kloka ögon. Fäster mig mycket vid just ögon. Vad spännande! Alla valpar kommer att vara olika individer. Du måste bara visa flera bilder på dem! 😀
  Jag har umgåtts med min yngsta dotters vovve nu en vecka och han Diego har också så kloka intensiva ögon. Han är tyvärr lite skröplig nu, 13 år, men glad i livet.
  Stor varm kram <3 Gerd

  1. Anita Avatar

   Fanny både njuter och har det samtidigt lite jobbigt när alla sex valpar ska försöka komma åt att få mjölk. Vi har försökt med ersättningsmjölk och nappflaska men det är helt omöjligt att få dem att vilka suga tag i nappen. Men den näringsrika mjölken kommer till användning så snart de kan äta själva och det dröjer inte länge.
   Fler bilder kommer säkert, de växer så fort och stannar hos oss tills de är 8 veckor.
   Vad roligt att du fått ha Diego hos dig. Ska kika in hos dig strax liksom hos BP som jag försummat på tok för länge nu. Ni är så snälla som besöker min sida och dessutom skriver något. Det är mitt största “bekymmer” när det gäller bloggen. Att besöka alla som skriver en kommentar hos mig. Dagarna går så fort nu och det känns som jag inte riktigt hinner med allt jag vill. Valparna får förstås mest fokus just nu men ändå..
   Tack för dina rader Gerd ❣️

 5. Alittlebitoutoffocus Avatar

  Glad to see the puppies growing so well and thanks for the reminder of the nice Maltese shoreline. That’s very clever how you did the text in the photos, but it doesn’t show up on the gallery… Hmmm – you’ll have to point me in the right direction for how you did that!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your nice comment Mike!
   Believe me or not but this post took me hours to finalize. The reason was that I decided to try the the new block editor and thanks to a blog friend I managed to put the text in the photos. Have you tried the new editor yet? I think it’s better than the classic one but, it take some time to understand how it works. Depending on how clever you are 😉 😉

   1. Alittlebitoutoffocus Avatar

    Yes, I’ve been using the new Editor for some time (ever since those WP Happiness engineers told me my ’email issue’ was due to not using the new editor), I shall have to check out that words in the photos via the WP Help. (I used to work in IT, so I should be able to figure it out. If not, I know who to ask… 😉)

    1. Anita Avatar

     To get text in the pictures as I did in my last post, you have to put the pictures in Gallery. Click on the image and you can write at the bottom of the image. Good luck! 😁

 6. Bless Setor Avatar

  The puppies are already that big?! W😂

  1. Anita Avatar

   They grow fast, from 200 grams to 1 kilo in just two weeks 😀 Thank you for your comment, as always much appreciated.

 7. Anki Avatar

  Härliga bilder från er promenad – gillar att få se omgivningen ur Fannys perspektiv!
  Hon ser så klok och lugn ut – och mognare på något vis. De är så ljuvliga valparna – visa gärna lite mer bilder på dem nu när de börjar bli mer aktiva 🙂
  Så bra att jag kunnat vara till hjälp, men du hade säkert klurat ut det på egen hand! Tack för länken också! Kom på en sak till – om du vill ha text även inne i galleriet, när man öppnar det, så skriv texten i rutan Titel i mediabiblioteket.

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! Snart är det dags för dem att lämna valplådan med de måste först kunna se ordentligt plus kunna gå, nu vinglar de fram på ganska så ostadiga ben. 🥰
   Utan din hjälp hade det nog inte blivit något inlägg, det skulle tagit på tok för lång tid att försöka klura ut hur det hela egentligen fungerar. Hur du bar dig åt vet jag inte men som Beate skrev; “Anki är bäst på nästan allt hon tar för sig. Hon är en fena på WP” och så är det nog. Plus att du har tålamod, tar dig tid och har viljan att verkligen lära, trots smärre motgångar.
   Önskar dig en fin fortsatt kväll från Malta 😀

   1. Anki Avatar

    BP överdriver! 🙂

 8. Minton Avatar

  Vilken härlig promenad och så trevligt att se dina omgivningar. Fanny är så fin och ser väldigt lugn ut. Använder ny redigeraren men tycker den är ok.
  Kramar från Minton och mej

  1. Anita Avatar

   Tack Anki, jo, Fanny är lugn och sansad medan jag kan bli orolig så fort någon valp piper lite för högt. Vet inte varför men de verkar gilla att pipa, (skrika) mest på nätterna 😉
   Skickligt att lära sig den nya redigeraren på egen hand, tycker den har lite för många svåra barriärer att klura på.
   Ha en trevlig kväll!!!!
   Kramar från mig, Fanny och småttingarna i valplådan 🥰🥰

 9. annettejuhlin Avatar

  Valpar?! 😀 Jag har inte hunnit läsa bloggar på väldigt länge, jag måste prioritera det. Hos dig har det verkligen hänt mycket sedan sist, jag måste läsa ikapp. Grattis i alla fall, tre veckor i efterskott, till valparna! Så roligt att följa deras utveckling! Valpar, och alla levande varelser, brukar ha sina personligheter redan från början, så ni kommer snart att upptäcka hur olika valparna säkert är. För att skilja dem åt om de är väldigt lika så här i början brukar uppfödare måla en liten prick med olika färger på nagellack. Det spelar ju ingen större roll i början, men om man vill hålla koll på att alla följer sin viktkurva kan det vara bra.

  Jag har ju också wp, men har hittills bara skrivit på. Jag skall försöka sätta mig in i detaljerna, särskilt nu när jag ser hur fint det blir att sätta ihop bilder som ett collage, med text i varje bild. Det ser verkligen proffsigt ut.

  Hoppas allt är bra med dig! Kram!

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket Annette för både ditt besök här hos hos mig och för din långa kommentar.
   Nagellack 🙃 låter lite väl starkt 😁 Ja, det var lite svårt att skilja på dem i början men nu blir det lättare och lättare. Igår flyttade vi valplådan från sovrummet till deras eget rum där de kan springa omking fritt. Sex valpar som bara är tre veckor gamla = Heltidsjobb + ständig nattjour 😅

   Allt är bra med oss och vi bor kvar här på Malta. C-19 sätter käppar i hjulet för oss alla på ett eller annat sätt men så snart vi sålt vår lägenhet, när det nu kan ske? …då kommer vi att flytta till Cypern.
   Hoppas allt är bra även med dig och din familj. Tids nog får jag förhoppningsvis tid att besöka din sida, förmodar att jag missat en hel del.
   Sköt om dig!! Kram❣️

 10. annettejuhlin Avatar

  Jag igen 😉 Jag har försökt läsa igenom inläggen, men hittar inte svar på om ni bor kvar eller om ni har flyttat?
  Kram

 11. Amy Avatar

  Beautiful, Anita. I feel like to be there and enjoy the beautiful scenery.

  1. Anita Avatar

   Thank you for your lovely comment Amy.

 12. claesbilder Avatar

  Härlig promenadväg. Där skulle jag absolut kunna tänka mig att gå ofta, oavsett väder 🙂

 13. Jag Avatar

  Ser härligt ut, allt så vackert i ordninggjort. Hmm, förutom den rostiga skylten. Helt annorlunda mot för mina tassemarker, även här i stan kommer jag snabbt ut i naturen om jag vill och på landet är det skog överallt, det är bara att välja väderstreck. Men blå himmel och ett blått hav är svårt att överträffa. Här fastnar jag för bänkbilden, de två människorna på klipporna och så de på Fanny och valparna förstås.

  1. Anita Avatar

   Tack igen snälla. Närheten till naturen är ovärderlig. Här hemma har jag gångavstånd till havet och klipporna men ska jag ut i naturen måste jag ta bilen. Drömmen inför nästa boende är eget hus på landet med liten trädgård, mitt i naturen, om det nu blir som vi planerat, att vi flyttar till Cypern till våren.

   1. Jag Avatar

    Det låter fantastiskt, hoppas ni hittar vad ni letar efter!

    1. Anita Avatar

     Det hoppas jag också.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: