Pembroke Part 2

Here are some more pictures from Pembroke Heritage Trail.
This time I show you some plants and a cute little lizard that I guess is a kind of chameleon.

These are some of the plants that are now found in the Pembroke area.

Pembroke, Malta, November 2020

By the way…

This is the puppy that we are going to keep, she’s absolutely gorgeous❣️ The only thing I’ve not found out yet is her name. I’ve thought of too many and I feel confused. Honey is too close to Fanny but maybe Sapphire or Lady or Felicia. What do you think?

Comments

44 responses to “Pembroke Part 2”

 1. Geddfish Avatar

  Vilka granna blommor och ödlor! 😀
  Mina ögon faller ju bara på den lilla valpen. Smälter totalt inför dess ögon, en tik, förstår jag.
  Alla namnen är vackra, men jag tänker på uttalet när ni kallar på henne. Då skulle jag välja Lady.
  Fanny! Lady! så lätta.
  Kvällskram, Gerd <3

  1. Anita Avatar

   Tack Gerd för dina fina ord. Kanske blir det Lady, vet inte varför jag är så villrådig men snart känner jag nog att jag funnit det rätta.
   Önskar dig en helg 💜 Kramar!

 2. Minton Avatar

  Vackra bilder på blommor och ödlor.
  Men valpen är såååå söt. Tycker Lady är fint.
  Kram Anki o Minton

  1. Anita Avatar

   Tack Anki 💜

 3. bpz3 Avatar

  Helt underbara bilder med extra plus för bilden med snäckan och den söta lilla ödlan.
  Kul att få se Fannys dotter som ni tänker behålla. Ja, vad skulle jag döpa sötnosen till? Inte Sapphire och Felicia i alla fall. Lady är kortast men namnet låter så kungligt. Jag skulle döpa henne till Alex, ett kort, koncist och lite tufft namn.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för ditt förslag och synpunkter. Tänkte Lady & Lufsen utan en tanke på kungligheter 😉 Alex är för mig är ingen tjej och dessutom påminner mig namnet om en mäklare som vi känner. Kanske Alexa, det är ju iallafall ovanligt, kort och.. fast jag måste nog fundera lite mera 😀

 4. Ms. Liz Avatar

  She has lovely eyes.. looks like a “Cleo” to me 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your comment Liz. Cleo is not bad but for me it sounds more like a name for a male.

   1. Ms. Liz Avatar

    Oh? It references Cleopatra but maybe it doesn’t sound particularly female in Swedish … oops! Anyway, have fun finding a sweet name for sweet puppy 🙂

    1. Anita Avatar

     Thanks Liz, I really like the name Cleopatra, and Cleo is very nice. I actually had others that also suggested that name 😃 I keep it as an option.

 5. Amy Avatar

  Wow… what a beautiful series! Thank you for taking us there, Anita! 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you for your kind comment Amy 💜

 6. Anki Avatar

  Underbara bilder som alltid … men bäst av allt är valpen! Svårt med namn … finns ju hur många som helst att välja på! Såg att du redan fått det förslag jag tänkte ge dig – Cleo … och så kom jag ihåg schäfern min far hade när jag var barn … hon hette Katja – och mammas lilla papillon som hette Minja … oj – nu rörde jag kanske till dina namntankar ännu mer! 🙂
  Ha en fin fredag!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki och nej, du rör inte alls till det. Uppskattar jättemycket att få förslag, Cleo tycker jag är fint men känns lite som det passar mer för en hane. Minja känns bättre, vi får se hur det slutar. 😁
   Önskar dig en riktigt trevlig helg 💜

 7. Nuno França Blog Avatar

  Very nice photos.
  Nature at best. 😀
  Have a great weekend!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Nuno and I wish you a lovely weekend.

   1. Nuno França Blog Avatar

    Thank you. 😀

 8. Alittlebitoutoffocus Avatar

  Those Lumix cameras certainly talk great photos. I’ve had 2 or 3 in the past, but 2 developed black smudges on the sensor, (due to the rough treatment they get when I’m out walking – sometimes jogging downhill) and I lost one! How about Georgina for a name – she’ll then be gorgeous George!?! 😁

  1. Anita Avatar

   Thank you for your nice comment Mike and so sorry for late response. The puppies makes me quite busy, it’s fun and I love it and I will miss them when four will leave for new homes on Saturday. Georgina, that’s not bad since she’s really gorgeous 🥰

 9. Nisha Avatar

  Your clicks always brighten up my day! I especially love the first one so much . The puppy looks so adorable am sure you will come with a perfect name .

 10. Kristallina Avatar

  Och ännu fler sommarbilder i november 😀 Super fina bilder som alltid. Även en mindre kamera kan!
  Du frågade om ett namn. Alltså jag tycker bäst om namn med enbart 2 stavelser. Fanny och Lady är också ganska lika. Föll direkt för Ankis förslag: Minja! Fanny och Minja. Låter perfekt i mina öron. Är säker på att det rätta namnet kommer att dyka upp som från ingenstans. Ha en trevlig helg!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina och ber om ursäkt för sen respons. Valparna och allt runt omkring tar så gott som all min tid men det varar inte så länge till. Fyra flyttar till nya hem till helgen. 😏
   Minja tycker jag låter som ett namn på en katt. Felicia tycker jag om och har nästan bestämt mig för, det betyder happy, lucky på Latin, Eller Hazel med tanke på hennes nötbruna päls. Cinnamon hade jag bestämt tidigare men en av köparna har redan valt det namnet. Får se hur det hela slutar 🙂
   Önskar dig en fin fortsatt torsdag!!

   1. Kristallina Avatar

    Ingen fara. Har själv problem med tid till blogg- och MeWe världen. The real life får alltid komma först, oavsett vad det gäller.
    Hazel är min favorit av dina funderingar. Ska bli spännande vad det blir. Tack detsamma!

 11. Peter Hillman Avatar

  These are real beauties, Anita! 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Pete for your comment. Sorry for late response but the puppies take up a lot of my time. 😀

   1. Peter Hillman Avatar

    You are welcome, Anita 🙂

 12. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Great shots I love the snail

  You should name the pup “Natty” short for Nature. Somehow I feel it fits you

  Laugh with Me

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your nice comment Mr… I really like the name “Natty”, short for Nature. It can also relate to “Nutty” because she has a nutty colored fur. I have thought about Felicia which means “happy, lucky” in Latin. No, I’m not confused at all…. 😂

   1. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

    Well If you’re like me you won’t name her she will develop a name eventually

 13. Susanne Avatar

  Så fina bilder på vacker växtlighet. Förstår att du behåller den lilla skönheten. Hon är bedårande. Och vad hon än kommer att tilltalas så kommer det bli bra.

  1. Anita Avatar

   Tack Susanne ☺️

 14. claesbilder Avatar

  Som alltid, många fina naturbilder. Och den där valpen skulle jag definitivt kunna tänka mig att ha 🙂 Namn är svårt. För många år sedan hade jag två hundar (cockerspaniel), en röd och en svart. De fick namn efter sitt temperament. Den röda var livlig och sprallig, den svarta var väldigt lugn, så det blev Pajas och Puh (som i Nalle Puh) 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack för din fina kommentar Claes. Pajas och Puh, det var ju helt underbara namn 😍 Det lutar åt Felicia fast det verkar bara var jag och självklart hon själv som tycker det är fint. 😂 Nu har vi bara två valpar kvar, de övriga har flyttat till sina nya hem. Picasso är till salu, fast jag skulle gärna ha honom kvar här hemma.

 15. Bless Setor Avatar

  Awesome images. Your puppy is so adorable

 16. Stine Writing Avatar

  Have you picked the name? What kind of puppies are they? They are beautiful.

 17. Stine Writing Avatar

  Sorry, saw after that they are Basenji! Cute!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your comments Stine and for visiting my site 💜

 18. Jag Avatar

  En fin serie naturbilder och priset tar denna gång fotot på den randiga snäckan och så bilderna på den gröna ödlan. Jag har märkligt nog inte sett någon ödla på decennier. Och så Felicia som vi nu vet att hon heter, helt ljuvlig. Jag måste skaffa mig en liten fickkamera, som idag, när snön äntligen kom så hade jag velat ha en att stoppa i fickan och ta upp några korta ögonblick, eftersom det fortfarande snöar. Jag hade en Lumix men den har gett upp.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla. Min Canon som är både stor och klumpig har fått vila ganska så länge nu sen jag började använda min lilla Lumix. Den tar fantastiska bilder och väger nästan ingenting. Hoppas du finner en ny att köpa, de är verkligen ett bra alternativ när man inte vill bära med sig den tyngre.

   1. Jag Avatar

    Men då är det kanske en av din modell jag ska köpa. Det finns då många att jag går vilse.

    1. Anita Avatar

     Det är jättelätt att gå vilse bland utbudet när man ska välja en ny kamera. Den enda nackdelen som jag ser med det här är att den har så litet “öga”. Föredrar att titta i sökaren när jag ska fota och inte på displayen, speciellt inte när solen skiner för då ser man ingenting. Men det tar som sagt väldigt bra bilder och jag valde den som zoomar mest fast den var lite dyrare. Panasoniuc Lumix DMC-TZ100, tror jag köpte den 2016 men först nu börjat använda den som min primära kamera.

     1. Jag Avatar

      Jag håller med dig om displayen, helt omöjligt att se något om solen skiner, så jag vill också ha en optisk sökare. Ska ta och kolla på TZ100. Min var så gammal som TZ40.

      1. Anita Avatar

       …men iallafall nästan samma. Ja, gör det, de är säkert billligare nu också då det är några år sen den var ny.

 19. annettejuhlin Avatar

  Vad roligt att ni behåller en valp! Grattis till en ny familjemedlem, hon är ljuvlig! Felicia tycker jag är ett väldigt fint namn, dessutom lyssnar djur på namn med ett s-ljud, har jag läst, och lätt att uttala när ni skall kalla på henne. Hur tycker du att det fungerar med två hundar? Jag har haft två av olika djur, och jag tycker inte att det blivit dubbelt så jobbigt, utan jobbigare :)) Men värt det ändå, för de har så mycket glädje av varandra, och blir stimulerade på ett annat sätt, och så är det roligt med två personligheter och att se dem tillsammans. Hoppas du mår bra och hade en fin jul och ett fint nyår, kram!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d