Marsaxlokk – Part 1

Last Sunday we visited the small and picturesque fishing village of Marsaxlokk which is the largest fishing harbour of Malta and has been so since antiquity. Here, among many other things, you’ll find the colorful and traditional luzzu’z.

The luzzu is a sturdy carvel-built boat with a double-ended hull brightly painted in shades of yellow, red, green and blue. The bow is often pointed with a pair of eyes, “Eye of Osiris”, said to protect the fishermen while at sea.

There’s much more than just the colorful boats to discover in this village, especially on Sundays.
More to come…

22 replies to “Marsaxlokk – Part 1

  1. Tack Svante! Ja, jag såg hur det är där du är och det ser onekligen lite kallt och grått ut. Skönt att vi om ca två månader går över till sommartid. 🌿☘️🌳

 1. Man kan knappt tro att det är vinter även hos er. Jag älskar alla Maltafärger och t.o.m. bänken är nästan en regnbåge. Härliga bilder som man blir glad av. När jag såg sista bilden tänkte jag: Ja, en mamma ska vara ett stöd till sin dotter 😀

  1. Hittills en ganska så bra vinter ur vädersynpunkt. Fält och ängar är fulla av gula blommor och temperaturen når ibland upp till 18+. Fin och klurig tanke där på bilden med Fanny och Felicia. Tack för din kommentar Kristallina!

 2. Tusen tack för en färgkicken! Än en gång – väl behövligt i det gråa vintervädret. Älskar dessa färgglada båtar. Men mest av allt älskar jag “mor och dotter” i sista bilden. Vilket foto!!!

  Läser du Freedomtravels blogg? De har haft några inslag om Malta, bland annat om Marsaxlokk. Jämförde faktiskt färgerna på båtarna som Helena lagt upp med dina. En stor skillnad kunde jag konstatera:-)

  https://www.freedomtravel.se/2021/01/sliema-och-st-julians/
  https://www.freedomtravel.se/2021/01/marsaxlokk-pa-malta/

  1. Det var länge sen jag tittade in hos Helen och Peter. Tack för länkarna, ska bli kul att se vad skriver och deras bilder. Tack för din kommentar Beate.

 3. Fantastiskt färggrant inlägg där alla bilder kompletterar varandra och så finstämd avslutning med mor och dotter! Om jag ändå ska välja favoriter så blir det bilderna 860 och 798-2, den ena för den vackra formen betonad av färgerna och den andra helt enkelt för det tilltalande motivet där båtarna guppar på vattnet. Sen tror jag att variationen på hundmotiv blivit större i och med Felicias inträde i familjen, haha! Jättefint foto på dem.

 4. Underbara färgglada bilder! Och tack för kommentaren på vår blogg! Om det blir Cypern så kanske vi kan få chans att ses där vid tillfälle, vore roligt! Cypern är vi lite nyfikna på 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star