Roses, lovely roses

Now that we are in the middle of January, things are slowly but surely starting to happen in nature. A result of all the rain that has fallen and I guess that within a few weeks it will be green and lush here on the island of Cyprus. But for now, I show some roses grown here in Tsada.

It all starts with a bud…

“Think of all the beauty still left around you, and be happy.”
– Anne Frank

How noble and good everyone could be if, every evening before falling asleep, they were to recall to their minds the events of the whole day and consider exactly what has been good and bad. Then without realizing it, you try to improve yourself at the start of each new day.”
– Anne Frank

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

25 replies to “Roses, lovely roses

 1. Vi kan bara drömma om rosor men vi har något att se fram emot. Underbara bilder!
  Du frågade efter Svante för ett tag sedan. Jag vet vad som hände i oktober och sedan dess har jag inte hört nånting av honom. Vi höll kontakt hela tiden. Är ganska övertygad om att Svante inte är kvar bland oss längre.

  1. Tack så mycket för lovorden Kristallina.
   Har tänkt flera gånger att jag ska fråga dig om Svante men samtidigt känt att jag själv kanske borde haft någon kontakt med honom, med tanke på att jag följde hans blogg. Vad som hände i oktober vet jag inte och det känns sorgligt om det är så att han inte längre finns vid liv. Han var lite speciell, väldigt charmig och samtidigt kunde han ibland bli lite lätt-irriterad, vet att jag “trampat honom på tårna” ett par gånger. 😊 Hoppas han sitter på ett moln däruppe i ingenstans och har det bra medan vi andra kämpar på med allt vad det innebär att vara människa här på jorden.
   Önskar dig en fin fortsatt vecka och tack så mycket för uppdateringen om Svante 😔

   1. Jag hittade Svantes dödsannons, han dog den 3 oktober. Begravdes utan ceremoni. Han blev jättearg på mig när jag en gång hade synpunkter på hans kommentarer, sade upp bloggbekantskapen och tyvärr så hängde han ut mig sedan på sin blogg, det antar jag att ni som följde honom såg. Ledsamt, det var alls inte menat så. Sorgligt att han nu är död, mycket för tidigt.

    1. Sorgligt, tack för informationen, har ju undrat men misstänkt att han inte längre finns kvar då Kristallina antytt att så var fallet.
     Han blev väldigt sur på mig också ett antal gånger, han var lite speciell och ibland brydde jag mig inte om hans inlägg och ibland skrev jag kommentarer. Vet inget om att han “hängde ut dig”.
     Döden väntar oss alla.

 2. Fantastiska makron! Rosorna ser ut som konstverk, vilket de ju faktiskt är – skapade av naturen:-)
  Här lär det dröja ett tag innan rosorna börjar blomma.

  1. Thank you so much Mr. Ohh… I want you to know that I really appreciate your comments. For me, it’s often difficult to read and keep up with your long posts, so much text usually makes me more confused than amused. Even though I know that what you write contains a lot of humor mixed with the true reality. I used to be very good at writing and understanding long texts. Today, as you probably noticed, I use quotes to express myself. We all have our difficulties but also opportunities. From now I’ll try to listen instead of read. Thank you!!

 3. Det är förunderligt hur klok Anne Frank var vid så ung ålder och så sorgligt att familjen förmodligen belv förrådd. Jag tror att jag ska ta och läsa om hennes dagbok. Besökte muséet i Berlin för länge sedan. Rosor är fantastiska, en del så skira och andra mer robusta. Jättevackra bilder på ljusa rosenskönheter, allra bäst tycker jag om de två översta bilderna där just skirheten framträder.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star